سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آینده‌ای مبهم پیش روی مردم افغانستان

مطالبه اصلی مردم افغانستان از حکومت جدید آن است که همه قومیت‌ها در کشور به کار گرفته شوند؛ امنیت و رفاه برای آن‌ها محقق شود و از لحاظ امنیت اقتصادی به ثبات برسند.

به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، حامد هادیان خبرنگار ایرانی که قبل از جابجایی کامل حکومت افغانستان و استقرار طالبان به این کشور سفر کرده است، در برنامه سلام تهران شبکه پنج سیما، گفت: قبل از جابجایی حکومت، من علاقه زیادی داشتم که به افغانستان بروم و بعد از استقرار طالبان در حالیکه راه‌های هوایی بسته بود و بسیاری از نخبگان و خبرنگاران داخلی و خارجی از افغانستان مهاجرت کرده بودند از راه زمینی به افغانستان رفتم.

او با بیان اینکه قبلا به سوریه و عراق هم سفر کرده است، می‌گوید: با خبر‌هایی که از رسانه‌ها می‌شنیدم احساس خطر نمی‌کردم و زمانی که از مرز رد شدم عکس ویزایم را منتشر کردم و، چون تا کنون ویزای طالبان منتشر نشده بود شبکه‌های بین المللی و توییتر طالبان آن را نشان داد.

هادیان در خصوص اوضاع و احوال جدید مردم افغانستان می‌گوید: افعانستان به دلیل انکه سال‌های متوالی درگیر جنگ بوده اوضاع خوبی ندارد حکومت قبل ۳ ماه آخر به کارمندان حقوق نداده بود الان هم طالبان در حوزه اقتصادی و رفاه مردم مشکل دارند؛ اوضاع افغانستان برای مردم این کشور گنگ است و آینده روشنی را پیش روی خود نمی‌بینند.

این خبرنگار ایرانی که از نزدیک با مردم افعانستان دیدار داشته است، می‌گوید: مطالبه اصلی مردم از حکومت جدید آن است که همه قومیت‌ها در کشور به کار گرفته شوند؛ امنیت و رفاه برای آن‌ها محقق شود و از لحاظ امنیت اقتصادی به ثبات برسند هر چند که انفجار‌های دو هفته اخیر در افعانستان دوباره این امنیت را مخدوش کرد.

هادیان با بیان اینکه تقریبا نیمی از مردم افغانستان به ایران سفر کرده اند می‌گوید: آن‌ها از لحاظ فرهنگی قرابت نزدیک و عمیقی با ایرانی‌ها دارند، کلیت افغانی‌ها احساس خوبی نسبت به ایرانی‌ها دارند و، چون با ما هم دین و هم زبان هستند موسیقی و مداحی ایرانی گوش می‌کنند، کتاب‌های ایرانی می‌خوانند و شاعران ایرانی را می‌شناسند؛ هَزاره‌ها و قزلباش‌ها شیعه اند، پشتو‌ها و تاجیک‌ها ایران را دوست دارند و خیلی از آن‌ها مایلند به ایران مهاجرت کنند.

انتهای پیام/ز

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.