سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ثبت جهانی نشان «گز بلداجی» چهارمحال و بختیاری

نشان «گز بلداجی» چهارمحال و بختیاری ثبت جهانی شد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد،  سجاد رستمی رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری با اشاره به ثبت ملی گز بلداجی در سال ۹۷ گفت: پس از چهارسال پیگیری گز بلداجی ثبت جهانی شد.

او افزود: با دریافت این نشان جهانی علاوه بر افزایش تولید و صادرات این محصول، هیچ تولیدی در جهان نمیتواند از برند بلداجی سوءاستفاده کند.

رستمی تصریح کرد:با ثبت برند، گسترش تجارت جهانی امکان پذیر و طیف وسیعی از مصرف کنندگان مختلف در سراسر جهان با این برند‌ها آشنا خواهند شدو ثبت قانونی یک نام تجاری برای آن حمایت قانونی فراهم می‌کند و از سوء استفاده طرح توسط تقلید کنندگان جلوگیری به عمل می‌آورد.

رستمی افزود:ثبت برند هزینه‌های بازاریابی کمتر و در مقابل کسب سود بیشتر را به همراه خواهد داشت.

او گفت:ثبت برندو علامت‌های تجاری در صنعت برای افزایش اعتبار و وجهه تولیدبسیار حائز اهمیت است ودر واقع به غیر از همراه داشتن مزیت‌های رسمی برند‌های مطرح موجود در بازار (مانند ایجاد تمایز و استفاده کاربری برای تبلیغات و بازار یابی) به عنوان فاکتوری برای طبقه بندی و تقسیم محصولات، بازاریابان، بازار‌ها و … مورد استفاده قرار می‌گیرد.


بیشتر بخوانید


رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری گفت: چهارمحال و بختیاری با تولید گز با کیفیت و به دست آوردن بازار‌های داخلی و جهانی سال‌های قطب اول تولید گز در ایران و گز تولیدی شهر بلداجی این استان هم اکنون به‌عنوان معروف‌ترین گز ایران شناخته شده است.

رستمی افزود:هم اکنون در شهربلداجی ۹۰ کارگاه تولیدی گزوجود دارد.

رستمی خاطرنشان کرد:البته در سالیان اخیر تولیدکنندگان گز در شهر بلداجی با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می‌کنندکه افزایش هزینه‌های تولید از مهمترین این مشکلات است که کارگاه‌های تولید گز در چهارمحال و بختیاری را دچار مشکلات فراوان کرد و امروز به غیر از افزایش چند برابری قیمت مواداولیه، بیماری کرونا نیز خسارات فراوانی را به فعالان این عرصه وارد کرده است.

رستمی با بیان اینکه تقاضای گز در بازار به شدت کاهش داشته است، تصریح کرد: کرونا، کاهش درآمد مردم، فانتزی بودن شیرنی گز به علت قیمت بالا و کاهش مراسمات شادی و عروسی تقاضای گز را کاهش داده است.

او افزود:به طور میانگین سالانه ۴۰ تن گز معادل ۱۰۰ هزار بسته تولید می‎شد و به طور مشخص برای مصرف عید نوروز هزار و ۲۰۰ تن گز از سوی کارگاه‌های فعال در خوشه کسب و کار بلداجی روانه بازار می‌شد، اما در شرایط فعلی که از یک سو متاثر از کاهش قدرت خرید مردم و افزایش قیمت تمام شده گز به واسطه افزایش قیمت مواد اولیه و شیوع ویروس بسیاری از کارگاه‌های کوچک، بزرگ، صنعتی و نیمه‌صنعتی شهر بلداجی با حداقل ظرفیت خود فعالند.

گز نام یکی از شیرینی‌های معروفی است که از ترکیب چند ماده مهم که مهمترین آن انگبین، سفیده تخم مرغ، مغز پسته و بادام است ساخته می‌شود.

«گز» از مجموعه شیرینی‌ها خشک و فرآورده‌های سنتی ایران به شمار می‌رود که تولید آن متعلق به دوره قاجاریه باست و در گذشته به عنوان کالای صادراتی به جهان عرضه شد.

نخستین کارگاه گزسازی در سال ۱۳۵۲ در بلداجی تاسیس شدوبلداجی، شیرین‌ترین شهر ایران با افزون بر ۲۰ هزار نفر جمعیت، درفاصله ۶۰ کیلومتری از شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد.

انتهای پیام/ش

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۰:۴۱ ۲۶ مهر ۱۴۰۰
خداروشکر! بهترین گز ، گز بلداجی است!
ناشناس
۱۳:۵۲ ۲۷ اسفند ۱۴۰۰
بعد اصفهان اره