سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بورس با مدیران جدید اعتماد مردم را جلب خواهد کرد؟

با مشخص شدن اعضای هیات مدیره و رئیس جدید سازمان بورس، بازار سرمایه وارد دوره جدیدی از دوران سیاستگذاری خود خواهد شد.

به گزارش خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با شروع به کار دولت جدید و تغییرات مدیریتی مختلف در سطح سازمان‌ها، بالاخره هفته گذشته نوبت به بازار سرمایه رسید و اعضای حقیقی شورای عالی بورس در هیات دولت مشخص شدند.

در ادامه نیز با مشخص شدن اعضای هیات مدیره سازمان بورس، جواد عشقی با رای این اعضای جدید به عنوان رئیس جدید سازمان بورس و اوراق بهادار تعیین شد.

نظارت مردم بر فعالیت شرکت ها و ناشران تقویت خواهد شد

این تغییرات مدیریتی در سازمان بورس در حالی رخ می‌دهد که مردم همچنان از سرنوشت سرمایه‌گذاری‌های‌ خود در بازار سرمایه گلایه‌مند و خواستار بازگشت آرامش به بورس هستند. در همین راستا، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد در حاشیه اولین جلسه شورای عالی بورس با اعضای جدید، با اظهار امیدواری نسبت به برنامه‌های اعضای جدید سازمان بورس اینطور بیان می‌کند: راهبرد‌های کلانی که از طرف هیات مدیره جدید ارائه شد و ما در شورای عالی بورس آن را پذیرفتیم عبارت بود از نظارت عامه مردم بر فعالیت ناشران و شرکت‌ها که باید به شدت تقویت، شفاف و منصفانه شود.

وزیر اقتصاد بیان کرد: حرکت کردن تمام تنظیم گری‌ها و مقررات داخل بازار به ویژه بخش‌های نظارتی بازار به سمت عادلانه شدن و پاسخ گو شدن کل بازار، توسعه فناوری‌های مقررات گذاری، ایجاد اکوسیستم تامین مالی شرکت‌های کوچک و متوسط برای کمک کردن به بخش تولید و بازار اولیه پر رونق در کنار باز مهندسی نسل نوینی از زیرساخت‌های فنی که فعالان بازار اغلب از عملکرد فنی بازار دچار نا رضایتی هستند.

با توجه به وضعیت حساس بازار سرمایه و لزوم توجه ویژه مسئولان به سرمایه‌های مردم در این بازار و با آغاز مدیریت‌های جدید، لازم است که سیاست‌هایی درخور برای بهبود شرایط فعلی این بازار اتخاذ شود. به همین جهت با کارشناسان گفتگو کردیم و مهم‌ترین اولویت‌ها و راهکار‌هایی که اعضای تازه وارد بورس باید به آن توجه کنند را جویا شدیم.

حمیدرضا دانش کاظمی عضو شورای عالی بورس در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به مهم‌ترین اولویت‌ها برای بازار سرمایه اظهار کرد: سه رکن در بازار سرمایه وجود دارد که بسیار مهم است؛ سود، ریسک و نقدشوندگی. مزیت بازار سرمایه نسبت به سایر بازار‌ها، نقدشوندگی است. هر استراتژی که به نقد شوندگی آسیب بزند خطرناک است و این موضوع می‌تواند از سوی نهاد‌های مختلف باشد. نکته بعد موضوع تخلفات و دستکاری قیمت‌هاست که باید برای آن برنامه ریزی شود.

او در ادامه گفت: نکته مهمتر تاثیر سیاست گذاران بر بازار سرمایه است. انتخاب و رفتار افراد سیاسی و اقتصادی‌ و رفتار دیگر بازار‌ها از جمله بازار مسکن و ارز تاثیر فراوانی بر بازار سرمایه دارد. انتخاب آقای صالح آبادی بسیار خبر مثبتی برای بازار سرمایه است. چرا که بسیاری از سیاست‌های بازار پول تعارض جدی با بازار سرمایه داشت و تا به حال سیاست‌های بانک مرکزی این چنین دغدغه برای بازار سرمایه نبوده است. انتظار است که با ورود تیم جدید بانک مرکزی، فضا مستحکم‌تر و همسو شود.

دانش کاظمی تاکید کرد: بازار سرمایه دو بال دارد؛ اول کنترل و دقت که ریسک را کاهش دهد و دیگری توسعه تا قدرت بازار را افزایش دهد. امید است که ارکان جدید استراتژی‌های خوبی داشته باشند تا اطمینان به بازار سرمایه بازگردد و سیاست‌های دولت نیز با بازار سرمایه همسو باشد.

اعضای جدید بورسی، به دنبال حذف قیمت گذاری دستوری باشند

کورش آسایش کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به اولویت‌های پیش روی تیم جدید بازار سرمایه بیان کرد: یکی از مواردی که تیم قبلی به دنبال آن بود و از جمله موضوعاتی است که باید تیم جدید پیگیر آن باشد حذف قیمت گذاری دستوری برای شرکت‌هایی است که در بورس فعالیت می‌کنند.

او در ادامه بیان کرد: موضوع دیگر که بسیار حائز اهمیت است، حذف دامنه نوسان است که در تیم قبل این موضوع به سرانجام نرسید. باید راهکار‌ها برای بهبود شرایط بازار روز به روز افزایش پیدا کند تا در نهایت بتوانیم بازاری پویا داشته باشیم. باید تیم جدید برنامه‌ای مناسب داشته باشد که بتواند در میان مدت و بلند مدت دامنه نوسان را حذف کند و شرکت‌ها بتوانند یکی از مهم‌ترین اصول بازار سرمایه یعنی نقد شوندگی را به خوبی به اجرا در آورند.

آسایش افزود: در رابطه با راهکار‌های کوتاه مدت می‌توان به ساماندهی بازارگردانی اشاره کرد. در حال حاضر بازار گردان‌ها به خوبی ایفای نقش نمی‌کنند و باید در این حوزه نظارت شدیدی انجام گیرد. مورد بعد حذف دستکاری‌ها و جلوگیری از برخورد سلیقه‌ای است. مورد بعد نیز نظارت بر کارگزاری هاست و برای بهبود عملکرد بازار، باید بر این نهاد نظارت دقیق تری صورت گیرد.

فرهنگ سازی؛ راهکاری بلندمدت در جهت بهبود بازار سرمایه 

او گفت: موضوع دیگر، حمایت از سرمایه گذاران خرد است که اشخاص اصلی این بازار هستند و زیان‌های فراوانی را متحمل شده اند. مورد بعد که بلند مدت است موضوع فرهنگ سازی در زمینه سرمایه گذاری است.

حسین مرید سادات کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به این پرسش که مسئولان قبلی سازمان بورس می‌توانستند از چه راهکار‌هایی برای بهبود شرایط وقت بهره بگیرند، اظهار کرد: یکی از اقداماتی که رئیس سازمان بورس باید انجام می‌داد، جلسه با فعالان بازار سرمایه است. ما به کرات دیدیم که تصمیماتی در رابطه با بازار سرمایه گرفته شد که فعالان بازار سرمایه با آن مخالف بودند.

او بیان کرد: همچنین یکی دیگر از مسائلی که ریاست سازمان بورس باید آن را پیگیری می‌کرد، حذف قیمت گذاری دستوری از حوزه‌هایی همچون فولاد و خودرو است. ریاست جدید سازمان بورس باید بر روی راهکار‌ها و ایجاد قوانینی که اعتماد عمومی را نسبت به بازار سرمایه باز می گرداند، تاکید کند.

او بیان کرد: بسیاری از فعالان بازار سرمایه از حمایت هایی که در دوره قبل از بازار سرمایه صورت نگرفته، ناراحت و گلایه‌مند هستند. یکی از مولفه‌هایی که باید در سازمان بورس محقق شود این است که افراد باید آموزش‌هایی در زمینه بورس ببینند و سپس به صورت مستقیم وارد این بازار شوند.

او افزود: در حال حاضر عمق بازار سرمایه بسیار کاهش یافته و بر همین مبنا بسیاری از اهالی بازار سرمایه خواستار حذف دامنه نوسان به صورت تدریجی هستند و یا اینکه با افزایش دامنه نوسان، عمق بازار سرمایه افزایش پیدا کند.

صدای سهامدار خرد باید به گوش مدیران بورس برسد

او گفت: همچنین فعالان بازار سرمایه خواستار ایجاد اتحادیه هستند تا صدای سهامدار خرد به گوش مدیران سازمان بورس برسد. زیرا عدم وجود این اتحادیه سبب بهم ریختگی در بازار می‌شود و شاید اگر این اتحادیه باشد، ما نیز بتوانیم در تصمیم گیری های سازمان بورس شرکت کنیم.

مرید سادات ادامه داد: تا زمانی که میان بازیگران بازار سرمایه هماهنگی‌هایی صورت نگیرد و منافع ملی آن ها در راستای منافع ملی کشور نباشد، وضعیت بازار سرمایه درست نخواهد شد. باید بحث عدالت در کشور پیگیری شود، ولی ممکن است منافع افراد تصمیم گیر به سمتی باشد که یک دفعه در بازار سرمایه جهشی بزنند و سپس در نقطه اوج سهام خود را بفروشند و مردم دچار زیان شوند.

او تاکید کرد: باید این مسائل مهار شود و اگر وزیر اقتصاد در این راستا قصد انجام اقدامی را دارد، باید رفتار‌های پر خطر را در این بازار مهار کند. همچنین سیاست گذار و مقام ناظر سازمان بورس را به این جمع بندی برساند که از تصمیمات شتاب زده و ابلاغیه‌های متعدد و متناقض پرهیز کنند و نظم را در بازار سرمایه ایجاد کنند.

در آخر لازم به یادآوری است که رونق بازار سرمایه در گروی سهامداران این بازار است. متاسفانه این بازار در سال گذشته نسبت به یکی از مهم ترین رکن های خود یعنی سهامداران خرد کم لطفی کرد و مردمی که با امید اقدام به سرمایه گذاری در بورس کردند را از خود ناامید کرد. در حال حاضر نیز بازگشت اعتماد سهامداران به این بازار باید از اولویت های مدیران جدید باشد، تا شاهد ثبات و رونق بازار سرمایه کشور باشیم. 

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۰
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۵:۱۴ ۲۷ مهر ۱۴۰۰
سی درصد سرمایه ام دربورس نابود شد فرارکردم
ناشناس
۲۱:۵۳ ۲۶ مهر ۱۴۰۰
بله حتما""!!
ناشناس
۱۸:۰۲ ۲۶ مهر ۱۴۰۰
جلوی نوسان گیری حقوقی ها را بگیرید ..
جلوی معاملات الگوریتمی را بگیرید
مرم نصف سرمایه شون رو از دست دادن ..
به داد سهامداران خودرویی و پالایشی یکم برسید
ناشناس
۱۲:۵۶ ۲۶ مهر ۱۴۰۰
بورس همانند بیماری در حال کما روی تخت آی سی یو افتاده و شما فقط دارید ملافه ها را عوض میکنید
سربازان امام زمان
۱۲:۵۵ ۲۶ مهر ۱۴۰۰
یک قدم خیر و مثبت رئیسی برای بورس بر نداشته فقط شعار بلده البته همشون...
ناشناس
۱۲:۵۱ ۲۶ مهر ۱۴۰۰
بخدا اکثر مردمی که در بورس ضررهای سنگین کردن از قشر ضعیف جامعه هستند و با دعوت دولت وارد بورس شدن، الان هم هیچکس جوابگوی این ضرر و زیانی که به مردم تحمیل شدع نیست، نمونه آن پالایش یکم که برای خریدش حتی کد بورسی هم لازم نبود. و الان نزدیک به نصف سرمایه خریداران از بین رفته و هیچکس هم اهمیتی به این مردم نمیده. وعده های رییس جمهور هم که هیچکدام عملی نشد
ناشناس
۱۲:۰۷ ۲۶ مهر ۱۴۰۰
دروغ و بی اعتمادی
حجت
۱۲:۰۴ ۲۶ مهر ۱۴۰۰
خیلی بعید است به این زودی اعتماد مرد به بورس و مخصوصا مسولین بورد جلب شود
ناشناس
۱۱:۲۹ ۲۶ مهر ۱۴۰۰
فعلا که هر روز قرمزه...در خیلی سهم ها اگه مرتب به تابلو نگاه کنید معاملات مشکوکه!مثل اینکه معاملات الگوریتمی انجام میشه!
ناشناس
۱۱:۲۴ ۲۶ مهر ۱۴۰۰
بخدا اندک سرمایه ای که داشتم عرضه اولیه خریدم الان اکثرا" تا 60 درصد زیر عرضه اولیه هستند مردم نخرین گول حرفای اینو اونو نخورین مگه میشه عرصه اولیه 50 ،60درصد ضرر کنه!!!!
ناشناس
۱۰:۴۱ ۲۶ مهر ۱۴۰۰
بورس ایران یعنی مکانی که هرکسی سرمایه ی خود را آورد به آن مکان قطعا" باید با ضرر خارج شود . مردم دیگه به بورس اعتماد نمی کنند و سرمایه خود را در خرید ارز، ، سکه ، طلا، خودرو ، ملک و ... می برند و این یعنی ایجاد تورم . پس دولت باید کاری کند که سرمایه های مردم را به سمت بورس جلب کند و پشتیبان سرمایه گذاران بورسی باشد تا ضرر نکنند.
ناشناس
۱۰:۲۸ ۲۶ مهر ۱۴۰۰
بورس راه خودشو میره. مدیر جدید و قدیم خیلی تاثیری نداره مگه اینکه تحول های عظیمی بوجود بیاره مثل برداشتن دامنه نوسان. حقوقی ها و حقیقی های درشت باید خرید کنن و شرکت ها هم باید سود سازیشون را ارتقا بدن تا بورس رشد کنه. وگرنه هرچقدر هم که پدیر عوض بشه فایده نداره.
ناشناس
۱۰:۱۶ ۲۶ مهر ۱۴۰۰
تا بهش عمل نشه...نه...اعتماد مردم جلب نمیشه

وعده و وعید رو بذارید کنار....با این کارا فقط دارید سلب اعتماد میکنید
احمدی
۱۰:۱۰ ۲۶ مهر ۱۴۰۰
بورس ایران یعنی خالی کردن جیب فقرا
ناشناس
۰۹:۴۱ ۲۶ مهر ۱۴۰۰
من خودم خیلی از سرمایه ام در بورس در مدت این 3سال گذاشتم فکر کنم هیچ کسی نمی تواند فعلا بورس نجات بده فقط باید منتظر ماند تا فرجی حاصل شود.
ناشناس
۰۹:۱۹ ۲۶ مهر ۱۴۰۰
در عمل خالی کردن جیب ملت توسط دولت
ناشناس
۰۹:۱۸ ۲۶ مهر ۱۴۰۰
وزیری که دیروز مصاحبه می کند و می گوید وضع بورس خوب است چه انتظاری دارید؟ متاسفانه همه چیز شده لاپوشانی و دروغ.
ناشناس
۰۹:۱۲ ۲۶ مهر ۱۴۰۰
قشنگ اعتماد رو جذب کردن لعنتی ها دیگه به سهمم بدهکار شدم باید چیکار کنم ماشینمو بفروشم قرض سهمم رو بدم؟؟؟؟ :))
جانباز دفاع مقدس
۰۹:۰۷ ۲۶ مهر ۱۴۰۰
بورس با مدیران جدید اعتماد مردم را جلب خواهد کرد؟

با تغییر مدیران نمیشه اعتماد مردم را جلب کرد با حمایت از بورس کوتاه کردن دست دلالان و رانت خواران میشه جلب اعتماد کرد 50میلیون ایرانی با اعتماد به حرف مسئولین در راس آنها رئیس جمهور وقت سرمایشون را آوردن تو بورس الان 60-70% سرمایشون نابود شده وآقای عشقی برای باقیمانده سرمایه ملت راهکار صد من یه غاز تحویل میده و بجای اینکه بفکر رشد بورس و برگردوندن ضررهای مردم باشه به سهامداران خرد نسخه میپیچه و در صحبتی که دیروز داشته گفته مردم مستقیم معامله نکنه و سهامشونو با 60-70% ضرر بفروشه و پول را بدن دست صندوقها در حالی که خود صندوقها این بلا را سر بورس و مردم آوردن از وقتی که صندوق تشکیل شدند بورس بهم ریخته صندوقها مانند بانکهای میماند که در یک دوره دولت بدون کارشناسی هر کی از راه میرسید مجوز تاسیس بانک میداد که نتیجه این شد بعد یک و دوسال سرمایه مردم را برداشتند و فرار کردن دولت ما دزد پرور است نه خدمتگذار
ناشناس
۰۸:۵۷ ۲۶ مهر ۱۴۰۰
مدیران فعلی همون حرفها و رفتارهای مدیران قبلی رو دارن . نه شهامتی برای رفع ایرادها وجود داره نه عزمی . سالهاست که به این روش خوردن و بردن . فقط این وسط لعنتش میمونه برا رئیسی که با کلی وعده و وعید مردم رو گذاشت سر کار . آخه چرا آقای رئیسی ؟ آخه چرا ؟
ناشناس
۰۸:۴۲ ۲۶ مهر ۱۴۰۰
بعید میدونم غلطی بتونن بکنن. اینا همچنان دستشون توی جیب مردمه. حالا قرار رمز ارزه ملی هم بیاد وسط با اونم یجور دیگه جیب ملتو خالی کنن. این داستان ادامه دارد.
رهگذر
۰۸:۲۶ ۲۶ مهر ۱۴۰۰
شاید می نوشتید بورس با دزدان و کلاهبرداران جدید ، دام های جدید و فریبنده تری برای چپاول سرمایه مردم بیچاره پهن خواهند کرد ، معقول تر بود!
بورس در ایران فقط یک معنی دارد: دزدی حقوقی از حقیقی با پشتوانه دولتمردانی که بعدها گندشون درمیاد و بظاهر محاکمه و زندانی میشن!
البته میگم فقط بظاهر و در رسانه ها ، خدای نخواسته جسارت نشه ها !
چون جای این بزرگواران همیشه بالا سر مردم بوده و هست و دستان مبارک در جیب مردم و بیت المال !
ناشناس
۱۲:۵۸ ۲۶ مهر ۱۴۰۰
حفظ آبرو و حرمت افراد را فراموش کردید
حامد
۰۸:۰۶ ۲۶ مهر ۱۴۰۰
ساختار دزده ربطی به مدیر نداره به خدا قسم 80 درصد زندگیم رفته تو بورس رییسی فقط حرف بود
حامد
۰۸:۰۶ ۲۶ مهر ۱۴۰۰
ساختار دزده ربطی به مدیر نداره به خدا قسم 80 درصد زندگیم رفته تو بورس رییسی فقط حرف بود
حامد
۰۸:۰۶ ۲۶ مهر ۱۴۰۰
ساختار دزده ربطی به مدیر نداره به خدا قسم 80 درصد زندگیم رفته تو بورس رییسی فقط حرف بود
ناشناس
۰۸:۰۲ ۲۶ مهر ۱۴۰۰
سلام فعلا که اقتصاد دردست نزول خواران ورباخواران وبردگان خزانهداریامریکا هست که خلاف مصالح عامه مردم واسلام هستند همه سرطانی احمق وبی مصرف وحیف نان تیم جدید همان تیمیهست که دردوزان اشیخ حسن اسکاتلندی بودند وهیج جیز عوض نشدهاست الا فساد که نظامنتر وسیستماتیک تر شدهاست این خانه تاویران نشود درست نخواهد شد
ناشناس
۰۸:۰۱ ۲۶ مهر ۱۴۰۰
ای بورس درست بشو نیست ما هم مثل خود مسئولین بورس باید میرفتیم توی کار استخراج بیت کوین و....! نه بورس
ناشناس
۰۷:۳۱ ۲۶ مهر ۱۴۰۰
باز کارشناس آوردید کلی گویی کردند اینا را همه می دونند یه چیز جدید و عملی بفرمایید تا مردم از ضرر در بیان
در ضمن طوری می گید سال گذشته بد بوده گویی امسال به سهامدار های خرد ظلم نشده همه سود کردند
ناشناس
۰۷:۱۷ ۲۶ مهر ۱۴۰۰
چیزی که رئیس بورس هدفش هست پولت بذاری تو بورس شرکت آگه سود کرد یه چیزی بندازه جلوت، مثل خارج نیست طرف سهم بخره بعد چند سال یهو از این رو به آون رو شود، اینجا هدف فقط پر کردن جیب خود و خالی کردن جیب مردم هست