سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

افزایش ناباروری در زنان و مردان

رئیس دبیرخانه کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، افزایش ناباروری در زنان و مردان را با سیاست‌های کلی سلامت کشور در تعارض دانست .

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، حسین بیگلری رئیس دبیرخانه کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، افزایش ناباروری در زنان و مردان را با سیاست‌های کلی سلامت کشور در تعارض دانست و گفت : ناباروری همچنین بیماری‌های کلیوی و کبدی از عوارض بسیار جدی دارو‌های نیروزا است.

او گفت : الگوی بیماری‌های غیرواگیر در کشور، افزایش موارد مرگ افراد زیر۴۰ سال به دلیل سکته‌های قلبی و مغزی را نشان می‌دهد که بروز سکته‌های قلبی، مغزی و بیماری‌های کلیوی و کبدی می‌تواند ناشی از مصرف دارو‌های نیروزا و مکمل‌های ورزشی باشد.

او افزود: سازمان بهداشت جهانی و آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ هشدار می‌دهد در سطح دنیا باید مراقبت و آگاهی بخشی و فرهنگ‌سازی به جوانان و نوجوانان افزایش یابد تا در دام گرفتاری‌های دارو‌های نیروزا قرار نگیرند و در همین راستا هدف ما آگاهی بخشی و اطلاع رسانی صحیح است.

بیگلری افزود: اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی و سایر سازوکار‌های این دانشگاه مانند شورای پیام گزاران سلامت، ادارات و اعضای خانه مشارکت مردم در سلامت مرتباً به ما اطلاع می‌دهند که در سال‌های اخیر شاهد افزایش غیرمتعارف دارو‌های نیروزا هستیم.

رئیس دبیرخانه کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ادامه داد: هدف از ورزش حفظ تندرستی، سلامتی و شادابی است، نه اینکه دچار عوارض سوء شویم و ما می‌توانیم با اطلاع رسانی صحیح، افراد را از عارضه‌های جدی سوء مصرف دارو‌های نیرو زا نجات دهیم، اما لازم است در زمینه اطلاع رسانی فقط به رسانه‌های رسمی و معتبر توجه کنیم.

بیگلری افزود: بیش از ۹۰ درصد مردم با تغذیه سالم، آرامش روحی و روانی و ورزش مناسب و حداکثر استفاده از مولتی ویتامین‌ها با تجویز پزشک و تهیه از داروخانه عملاً نیازی به استفاده از پودر‌ها و مکمل‌های زیاد ندارند و کمتر از ۱۰ درصد افراد به صورت حرفه‌ای فعالیت می‌کنند و نیاز محدودی به استفاده از مکمل‌های ورزشی دارند که توسط پزشک، داروساز و یا مشاور تغذیه تجویز و از کانال داروخانه تهیه می‌شود.

او ادامه داد: خشونت، تصادفات و حوادث رانندگی، برای سلامتی خانواده‌ها و والدین دغدغه‌ای است که می‌تواند از عوارض سوء مصرف دارو‌ها و مکمل‌های نیروزا باشد.

رئیس دبیرخانه کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: استفاده از مواد نیروزا و مکمل‌ها برای بانوان عوارض بسیار بیشتری دارد چرا که می‌تواند حاوی موادمخدر باشد و عوارضی مانند خشونت صدای حنجره، نازایی، افزایش مو‌های زائد بدن و چروک شدن پوست را به همراه داشته باشد.

او افزود: ورزشکاران حتماً واکسن کرونا را دریافت کنند و به عنوان الگو‌های ورزشی در مورد واکسیناسیون پیشقدم شوند، چرا که روح اصلی ورزش به دست آوردن سلامتی و شادابی است و استفاده از مواد نیروزا با عوارض شدید جسمی، روحی و روانی و ... همراه است .

انتهای پیام/د

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.