سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ماجرای دنباله‌دار بحران آب در همدان ادامه دارد/ مخازن ذخیره آب در حسرت آب

بحرانی شدن مقدار ذخایر آب شرب در همدان سبب شده مسئولان مربوطه علاوه بر اجرای طرح اضطراری آبرسانی به دنبال راهکارهای دیگر و تنظیم فشار آب در نوبت روزانه و شبانه باشند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، مشکل کمبود آب در شهرستان همدان به دلیل عدم تمهید مسئولان مربوطه برای تامین آب شرب پایدار به مسئله‌ای دنباله‌دار تبدیل شده و هر بار ابعاد تازه‌ای می‌یابد.

چندی پیش بود که با بحرانی شدن ذخایر آب شرب در همدان طرح اضطراری تامین آب از چاه‌های خالق ورودی اجرایی شد تا لااقل تا پایان مهرماه مشکل آب همدان تا حدی برطرف شود.

اگر چه مسئولان امید داشتن با بارش باران در ماه ابتدایی پاییز و همچنین صرفه‌جویی مردم بحران کم آبی همدان به بحران بی‌آبی تبدیل نشود، اما این مهم رخ نداده و حالا مسئولان مربوطه در تلاش هستند از راهکار‌های دیگر این مشکل را مدیریت کنند.

در همین راستا تغییر برنامه مدیریت فشار آب شبانه به روزانه و عدم بارگذاری جدید در بالادست سد اکباتان در دستور کار مسئولان مربوطه قرار گرفته است.

معاون بهره‌برداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب استان همدان با اشاره به تداوم اعمال مدیریت فشار اظهار داشت: تا زمانی که وضعیت مخازن ذخیره آب به مقدار قابل قبول نرسد این نوع از مدیریت فشار ادامه‌دار خواهد بود.

حمیدرضا نیکداد افزود: موضوع اعمال مدیریت فشار در ساعاتی که نیاز آبی مشترکین کمتر احساس می‌شد در دستور کار قرار گرفت که بر همین اساس اعمال مدیریت فشار از ساعت ۱۱ شب تا ۴ صبح اجرایی شد.

وی با اشاره به کاهش دمای هوا در استان همدان ادامه داد: هم اکنون با توجه به کاهش دما و استفاده از پکیج لازم است برنامه مدیریت فشار آب شبانه به روزانه تغییر کند.

این مقام مسئول بیان کرد: علاوه بر انتقال آب از چاه‌های خالق‌وردی، دو حلقه چاه آب از آق حصار نیز به‌زودی وارد مدار می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان با بیان اینکه به هیچ عنوان در بالادست سد اکباتان نباید بارگذاری جدیدی که منجر به مصرف آب ذخیره سد اکباتان شود صورت گیرد اظهار داشت: دستگاه‌های مربوطه مانند سازمان جهاد کشاورزی، اداره منابع طبیعی، شهرداری، اداره میراث فرهنگی و گردشگری استان همدان و ... باید برای جلوگیری از این کار همکاری کنند.

وی ادامه داد: تامین آب برای شهرستان همدان با روند سختی در حال تامین است بنابراین نباید این آب که برای شرب تامین شده به سمت دیگری سوق داده شود.

ستوده عنوان کرد: به هیچ عنوان نباید اقداماتی مانند توسعه باغات، تغییر کاربری اراضی و تبدیل آن‌ها به باغات و ... صورت گیرد.

وی ادامه داد: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان می‌تواند در این محدوده وارد کار شده و طرح‌های آبخیزداری را به انجام برساند.

ستوده درباره اجرای طرح گردشگری در این منطقه نیز تاکید کرد: طرح‌های گردشگری باید در محل‌هایی استقرار یابند که کوچکترین تاثیری به لحاظ کمی و کیفی بر روی آب سد اکباتان نداشته باشند.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

برچسب ها: کم آبی ، کمبود آب
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.