سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

راز‌های موفقیت آمیز برای انتخاب رشته خوب ویژه داوطلبان کنکوری

مشاور و درمانگر دانش آموخته دانشگاه خوارزمی تهران درباره نحوه و شرایط انتخاب رشته خوب برای داوطلبان کنکوری توضیحاتی را ارائه کرد.

مهلا دشتی مشاور و درمانگر دانش آموخته دانشگاه خوارزمی تهران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره انتخاب رشته داوطلبان کنکوری اظهار کرد: در بحث انتخاب رشته موضوعات زیادی مانند: خانواده، جایگاه شغلی، اجتماع و ... دخیل است.

او افزود: متقاضیان بر اساس معیار‌های بیرونی غلط، انتخاب رشته می‌کنند. یعنی اینکه تنها ارزش پول، جایگاه شغل، موقعیت اجتماعی، دیدم مردم به شغل و ... را بااهمیت می‌دانند و صرفا آن‌ها را مدنظر قرار می‌دهند.

دشتی درباره دیدگاه‌های درست برای انتخاب رشته گفت: انتخاب رشته درست دارای معیار‌هایی است که شامل شخصیت، علایق، رغبت ها، ارزش ها، نیاز‌ها و شناخت درست از خود یا خودآگاهی، استعداد و توانمندی و مهارت و شناخت و خودآگاهی نسبت به مشاغل می‌شود.

مشاور و درمانگر دانش آموخته دانشگاه خوارزمی تهران با بیان اینکه دانش آموزان و دانشجو با شناخت رشته تحصیلی خود باید بتواند مسیر آینده اش را بسازد، تاکید کرد: امروزه در دنیای شغلی و مشاوره شغلی مطرح است که آدم‌ها شغل کارمندی و شغل‌هایی که قبلا وجود داشته است را نباید درنظر بگیرند، بلکه در این زمینه بایستی خلاقیت را مدنظر قرار دهند.

لزوم توجه به خلاقیت در ساخت مسیر شغلی

دشتی اضافه کرد: خلاقیت یعنی اینکه افراد بتوانند مسیر شغلی خود را بسازند، اگر صرفا قرار باشد یک پزشک تنها پزشک بماند یا یک کارمند تنها کارمند بماند آنوقت دیگر هیچ زمانی رشد مسیر شغلی اتفاق نمی‌افتد.

تاکید خانواده‌ها بر هدایت دانش آموزان معدل بالایی به سمت رشته‌های تجربی

او ادامه داد: با توجه به اینکه بحث‌هایی مثل کارآفرینی در دنیای امروز وجود دارند، اما خانواده‌ها تاکید می‌کنند که اگر دانش آموزی معدل و هوش بالایی دارد باید حتما به سمت رشته‌های تجربی یا ریاضی برود و حتی رشته‌های انسانی هم کم اهمیت هستند.

مشاور و درمانگر دانش آموخته دانشگاه خوارزمی تهران تاکید کرد: این دید در جامعه به علت روندی است که اجتماع ایجاد کرده است، اما در درجه اول بحث مدارس و مشاوران شغلی و تحصیلی بسیار مهم است تا بتوانند در آموزش خانواده‌ها موثر باشند؛ بنابراین تجربه نشان داده که در ابتدا باید دیدگاه‌های خانواده به چالش کشیده شود تا نظراتشان در خصوص رشته‌ها بررسی شود.

دشتی اضافه کرد: مسئله‌ای که در انتخاب شغل خیلی مهم است این موضوع خواهد بود که باید به افراد از بچگی آموزش دهیم و اگر فرزندان از کودکی در معرض تجربه‌های مختلف قرار بگیرند و مهارت‌های نرم را فرا بگیرند خیلی راحت می‌توانند تصمیم گیری کنند، همچنین در درجه دوم آموزش خود دانش آموزان در قالب آموزش‌های گروهی، مشاوره مسیر شغلی در راستای خود آگاهی و ساختن مسیر شغلی برای انتخاب رشته و مشاغل، حائز اهمیت است.

مشاور و درمانگر دانش آموخته دانشگاه خوارزمی تهران گفت: با توجه به اینکه اولین تصمیم مستقل یک نوجوان انتخاب رشته است؛ چرا که می‌تواند آینده شغلی خود را بسازد، بنابراین باید آموزش‌های ویژه‌ای ببیند. معتقد هستیم که در بحث مسیر شغلی اگر انتخاب شغلی به خوبی انجام شود در راستای آن انتخاب دوست و همسر و ... هم با موفقیت همراه خواهد بود و رضایت شغلی هم افزایش می‌یابد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.