به گزارش خبرنگار بخش ادب باشگاه خبرنگاران حاضر در محل؛يكي از نشست هاي برگزاري شده در قالب سلسله نشست هاي نقدو بررسي كتاب دفتر تهيه و تاليف متون و نشريات با عنوان "مولفه هاي هويتي ادبيات عاشورايي" امروز با حضور محمدرضا سنگري، فعال حوزه ادبيات عاشورايي در سالن اجتماعات معاونت پژوهشي سازمان تبليغات اسلامي برگزار شد؛
محمدرضا سنگري،نويسنده فعال درحوزه ادبيات عاشورايي با اشاره به نياز انسان به بازشناسي انقلاب جريان يافته توسط امام حسين(ع) گفت:ما،پيش از بررسي مولفه هاي ادبيات عاشورا نيازمند بازكاوي مولفه هاي واقعه عاشورا هستيم.
وي با توجه به رنگ باختگي حوادث و وقايع تاريخي در طول زمان پس از وقوع آن واقعه،افزود:رخدادي چون عاشورا با گذر زمان صيقل خورده و مقتداي ساير حوادث مي شود.
اين نويسنده حوزه ادبيات عاشورايي اظهار داشت:هويت ديني شيعيان،با فرهنگ عاشورا تكوين شده و هويت آن شكل گرفته است.
سنگري تاكيد كرد:بخشي از عمده ترين هويت شيعي ما با عاشورا گره خورده و سوگوارهاي كنوني،هويت عاشورايي دارند.
وي تصريح كرد:هويت زماني ما نيز با عاشورا گره خورده و اين مسئله در دوماه محرم و صفر مشهود است.
اين نويسنده گفت:هويت تاريخي شيعيان نيز با توانايي عاشورا در هويت سازي با كربلا گره خورده است.
سنگري،عاشورا را فاتح تمامي زمان هاي تاريخي دانست و افزود:عاشورا،خالق هويت اعتقادي ماست.كربلا نيم روز گسترده درتمامي طول تاريخ بوده و بزرگترين قصه ي رسوا كننده ستم است.
اين نويسنده حوزه ادبيات عاشورايي تراژدي را اولين هويت حوزه ادبيات عاشورايي دانست و تصريح كرد:گريه به عنوان پل ارتباطي عاطفي، فاصله ما را با كربلا به صفر مي رساند.
سنگري با اشاره به سوگ به عنوان اصلي ترين تكيه گاه ادبيات عاشورايي گفت:ادبيات عاشورا از ميانه قرن ششم به بعد،به سوي سوگ گراييده و كتابهاي نگاشته شده در اين دوره برخي از حوادث عاشورايي را حذف كرده اند.
وي با توجه به اهميت گره خوردن كتابهاي عاشورايي با عواطف انساني افزود:اين نوع كتاب ها،رگه هايي از ذوق را در خود نهفته اند.
اين نويسنده،خلق كتاب روضه الشهدا را نقطه عطف ادبيات عاشورايي دانست و گفت:كتاب روضه الشهدا اولين اثر جدي داستاني در باب ادبيات عاشورايي است./ه