سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نخستین گام برای ثبت جهانی کاروانسرای مشیر برازجان نحوه نگهداری آن است

معاون اداره کل میراث فرهنگی بوشهر گفت: نخستین گام برای ثبت جهانی کاروانسرای مشیر برازجان نحوه نگهداری اثر، رعایت ضوابط عرصه و حریم آن و تعهد مسئولان محلی و شهروندان است.

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، اوایل شهریور بود که محمدحسین ارسطوزاده مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان بوشهر گفت: پرونده ثبت کاروانسرای مشیرالملک برازجان به‌عنوان اولین پرونده برای ثبت در فهرست میراث جهانی یونسکو در این استان تهیه و تدوین شده است.

کاروانسرای مشیر یا مشیرالملک برازجان، بنایی تمام سنگی و از لحاظ معماری چهار ایوانه است که محمد رحیم شیرازی آن را به دستور میرزا ابوالحسن خان مشیر‌الملک شیرازی والی وقت فارس در دوره قاجار ساخت تا پل ارتباطی باشد میان بوشهر و فارس.

البته این کاروانسرا بعدها کاربری‌های مختلفی پیدا کرد از زندان گرفته تا محل استقرار کمیته انقلاب اسلامی، شهربانی و نیروی انتظامی.

این اثر تاریخی در سال ۱۳۶۲ با شماره ۱۶۳۸ در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.

اکنون معاون میراث‌فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان بوشهر گفته است ایران پرونده‌ای برای ثبت در فهرست جهانی برای کاروانسرا‌ها در دست تهیه دارد که بر همین اساس ارزیابان یونسکو (سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد) برای ثبت جهانی کاروانسرا‌های ایران در حال بازدید از این مراکز هستند و به‌زودی از کاروانسرای مشیر شهر برازجان بازدید می‌کنند.

نصرالله ابراهیمی معتقد است، نخستین گام برای ثبت جهانی کاروانسرای مشیر برازجان نحوه نگهداری اثر، رعایت ضوابط عرصه و حریم آن و تعهد مسئولان محلی و شهروندان است که در نتیجه نهایی کارشناسان ارزیابی یونسکو بسیار تاثیرگذار است.

او افزود: مشارکت مردمی، حمایت سازمان‌های مردم نهاد و تعهد مسئولان محلی به نگهداری از کاروانسرای مشیر برازجان از شاخص‌هایی است که می‌تواند مورد توجه ارزیابان یونسکو باشد و به همین دلیل تلاش می‌شود جامعه محلی به عنوان یکی از ارکان موثر و مهم برای ثبت جهانی این اثر پیشگام باشند و مسئولان در پشت سر آن‌ها قرار بگیرند.


بیشتر بخوانید


معاون میراث فرهنگی بوشهر با اشاره به اهمیت فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی این کاروانسرای تاریخی بیان کرد: بعد از ساخت این کاروانسرا پلی به روی رودخانه دالکی به عنوان پل مشیر ساخته شد و کانال ارتباطی بین شهر دالکی و برازجان و منطقه خشت و فارس برقرار شد.

ابراهیمی عنوان کرد: این کاروانسرا به مساحت ۶ هزار و ۳۰۰ مترمربع ساخته شده است و دورتادور حیاط آن را حجره‌هایی تشکیل می‌دهد که محل استراحت کاروانیان بوده است. پشت حجره‌ها شترخانه و اصطبل برای نگهداری چهارپایان وجود داشته و برای اتراق و گاهی سکونت مهمانان ویژه اتاق‌هایی در طبقه بالای کاروانسرا دیده شده است.

به گفته او، این کاروانسرا به دلیل استفاده از سنگ‌های پاک تراش، قلوه‌ای و ملات گچ، معماری فاخری دارد و به همین دلیل واجد شرایط ثبت در میراث جهانی است.

 معاون میراث‌فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان بوشهر، ثبت کاروانسرای مشیر برازجان در میراث جهانی را زمینه‌ای برای حضور گردشگر در این شهر و استان بوشهر عنوان کرد.

ابراهیمی عنوان کرد: وقتی یک اثر در فهرست آثار جهانی قرار می‌گیرد اعتباراتی برای حفاظت و مرمت آن از محل اعتبارت ملی و میراث جهانی اختصاص می‌یابد.

انتهای پیام/ک

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.