سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

هابل، شواهدی از وجود بخار آب در قمر اروپا کشف کرد

مشاهدات تلسکوپ فضایی هابل ناسا به طرز اسرار آمیزی، وجود مداوم بخار آب در یک نیمکره قمر یخی مشتری اروپا را نشان داد.

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از ناسا، قمر اروپا در زیر سطح یخی خود دارای اقیانوسی وسیع است که ممکن است شرایط خوبی را برای زندگی ارائه دهد. این نتیجه درک ستاره شناسان از ساختار اتمسفری قمر‌های یخی را افزایش می‌دهد و به زمینه سازی برای انجام ماموریت‌های علمی برنامه ریزی شده کمک می‌کند تا این موضوع کشف شود که آیا محیطی در نیم میلیارد مایلی خورشید می‌تواند قابل زندگی باشد یا خیر.

با توجه به عکس‌هایی که توسط هابل در سال ۲۰۱۳ گرفته شد مشاهدات قبلی از بخار آب در اروپا با خروج توده‌هایی از یخ همراه بوده است. آن‌ها حباب‌های گذرا از بخار آب را در جو ماه تولید می‌کنند که تنها یک میلیاردم فشار سطحی جو زمین است. با این حال، نتایج جدیدی از مقادیر مشابهی از بخار آب در یک منطقه بزرگتر از اروپا در مشاهدات هابل از ۱۹۹۹ تا ۲۰۱۵ منتشر شده است. این نشان می‌دهد که در بلند مدت جو بخار آب فقط در نیمکره عقب اروپا (آن بخش از قمر که همیشه در جهت حرکت خود است) وجود دارد. علت این عدم تقارن بین نیمکره پیشرو و نیمکره عقب به طور کامل مشخص نشده است.

این تجزیه و تحلیل جدید تصاویر و طیف‌های آرشیوی هابل، با استفاده از تکنیکی که اخیراً توسط لورنز روث از موسسه سلطنتی فناوری، فضا و فیزیک پلاسما انجام شده منجر به کشف بخار آب در جو قمر مشتری گانیمد شده است. اروپا بیشتر از گانیمد نور خورشید را منعکس می‌کند. دمای روز در اروپا منفی ۲۶۰ درجه فارنهایت است. با این حال، حتی در دمای پایین تر، مشاهدات جدید نشان می‌دهد که یخ آب در حال تصعید است، یعنی مستقیماً از حالت جامد به بخار بدون فاز مایع تبدیل می‌شود.

برای دستیابی به این کشف، روث در حالی که ماه در موقعیت‌های مداری مختلف قرار داشت وارد مجموعه داده‌های آرشیوی هابل شد و مشاهدات فرابنفش اروپا از ۱۹۹۹، ۲۰۱۲، ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ را انتخاب کرد. این مشاهدات همه با طیف نگاری تصویربرداری تلسکوپ فضایی هابل (STIS) انجام شده است. مشاهدات ماوراء بنفش STIS به روث اجازه داد مقدار زیادی اکسیژن در جو اروپا را تعیین کند و با تفسیر قدرت انتشار در طول موج‌های مختلف توانست وجود بخار آب را استنباط کند.

این تشخیص راه را برای مطالعات عمیق اروپا توسط کاوشگر‌های آینده از جمله Europa Clipper ناسا و ماموریت کاوشگر قمر یخی مشتری از آژانس فضایی اروپا (ESA) هموار کرد. درک شکل گیری و تکامل مشتری و قمر‌های آن نیز به ستاره شناسان کمک می‌کند تا در مورد سیاره‌های شبیه مشتری در اطراف ستارگان دیگر، بینش پیدا کنند. تلسکوپ فضایی هابل پروژه همکاری بین المللی ناسا و ESA است و مرکز پرواز فضایی گودارد ناسا در گرینبلت، این تلسکوپ را مدیریت می‌کند.


بیشتربخوانید


انتهای پیام/

برچسب ها: تلسکوپ ناسا ، قمر یخی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.