سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

قیمت جوجه یکروزه کماکان ۲ برابر نرخ مصوب/ بی کیفیتی نهاده، علت افزایش تلفات مرغداری‌ها

مشاور ارشد اتحادیه مرغداران گوشتی از عرضه جوجه یکروزه در بازار با قیمتی بیش از ۲ برابر نرخ مصوب خبر داد.

 محمد کمالی سروستانی مشاور ارشد اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره با اینکه قیمت جوجه یکروزه کماکان بیش از ۲ برابر نرخ مصوب اظهار کرد: نرخ کنونی هر قطعه جوجه یکروزه ۸ هزار و ۵۰۰ تا ۹ هزار تومان است و به رغم تلاش های مکرر برای مدیریت توزیع جوجه، اما قیمت همچنان به سبب ازدیاد تقاضا در برابر عرضه بالاست.

وی افزود: میزان تقاضا برای جوجه ریزی نسبت به تولید زیاد است که با این وجود تعدادی از مرغداران نتوانستند جوجه ریزی کنند، از این رو باید منتظر بمانند تا نوبتشان برسد.

کمالی سروستانی درباره آخرین وضعیت جوجه ریزی بیان کرد: برآوردها حاکی از آن است که تولید جوجه یکروزه به ۱۱۱ میلیون قطعه برسد، البته این‌میزان به غیر از احتساب تخم مرغ های نطفه دار وارداتی است که به این رقم اضافه می شود.

مشاور ارشد اتحادیه مرغداران گوشتی درباره تاثیر واردات تخم مرغ های نطفه دار بر بازار جوجه یکروزه گفت: اگر توزیع تخم مرغ های نطفه دار در اختیار مرغداران غیر از زنجیره تولید هم قرار گیرد و به نحوی سیستم توزیع مناسب باشد، بی شک این موضوع بر بازار اثر گذار است.

وی با اشاره به دلایل توزیع مرغ خارج از شبکه بیان کرد: تاخیر در اصلاح قیمت مصوب موجب شده تا استان ها به طور مجزا تصمیماتی اتخاذ کنند که همین امر یکی از دلایل افزایش توزیع مرغ خارج از شبکه و ایجاد صف های طولانی خرید است.

مشاور ارشد اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: بنابر تاکید وزیر جهاد کشاورزی مبنی بر حذف قیمت های دستوری، این امر هر چه سریع تر باید صورت گیرد که لازمه تحقق آن تغییر روش تزریق یارانه است به طوریکه تزریق به جای ابتدای زنجیره، بخشی بصورت تسهیلات در اختیار تولیدکنندگان و بخش دیگر در قالب یارانه یا سبد کالا در اختیار مصرف کننده قرار گیرد.

 وی با اشاره به اینکه بازار نهاده های دامی تعریفی ندارد، بیان کرد: گرچه سامانه بازارگاه سهمیه نهاده اعلام می کند، اما از زمان صدور حواله در سامانه بازارگاه تا توزیع با تاخیر بدست مرغدار می رسد، همچنین کیفیت نهاده های توزیعی مناسب نیست که بنابر گزارش های اعلامی، تلفات در برخی واحدها ناشی از کیفیت نامناسب نهاده افزایش پیدا کرده است.

کمالی سروستانی در پایان درباره آینده بازار مرغ گفت: بنابر برنامه های صورت گرفته مبنی بر تاخیر در گله های مادر و واردات تخم مرغ نطفه دار، بازار به تعادل خواهد رسید.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۰:۰۷ ۲۲ مهر ۱۴۰۰
با سلام . یکی از سازمانهایی که نقش بسیار بزرگ در کمک و هدایت شرکتهای تولیدی در تولید محصول با کیفیت ایفا می کند . سازمان استاندارد است . در ترکیه . هند و ژاپن . امریکا و غیره سازمان استاندار نقش بسیار زیاد ی در کنترل کیفیت محصول و دادن دانش نحوه تولید محصولات به شرکتهای تولیدی انجام می دهند . انتظار این بود که در ایران نیز مدیران اداره استاندار مانند اداره استاندار اروپا نقش بسیار ارزنده در ایران داشته باشند . بنظر می رسد فرهنگ راحت طلبی نیز شدیدا در میان انها رواج پیدا کرده است الف=سپردن وظایف خود به سازمان استاندار اروپا و الان علامت استاندار اروپا نقش بسیار زیاد در بازار ایران دارد .. ب= حتی بر کیفیت محصولات وارداتی از گمرک نیز نظارت ندارند چون مردم شاهد ورود بسیار انبوه اجناس بی کیفیت از چین . هند . هستند . شاید بنظر می رسد که مدیران اداره استاندار تصور می کنند که خداوند مردم ایران را خلق کرده که کیس ازمایشگاه محصولات چین . هند و غیره باشند . ودریافت حقوق نجومی و خرید خانه در اروپا از وظایف بزرگ انها است .