سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عوارض پنهان در آرد سفید را بشناسید

مصرف کردن زیاد آرد سفید و پخت نان با استفاده از این ماده خوراکی عوارض و مضراتی را برای سلامت افراد به همراه دارد.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، آرد سفید یک ماده تصفیه شده است که در غذا‌های فرآوری شده مورد استفاده قرار می‌گیرد و یک ماده ارزان و سبک محسوب می‌شود. متاسفانه آرد سفید تصفیه شده ارزش غذایی خود را از دست می‌دهد و هیچ ویتامین، مواد معدنی و چربی مفیدی ندارد.

آرد سفید تصفیه شده چیست؟

سه بخش از غلات کامل وجود دارد. سبوس یا پوست گندم خارجی‌ترین بخش غلات  و حاوی فیبر، آنتی اکسیدان و ویتامین‌های b است؛ درونی‌ترین بخش آن ریشه گندم محسوب می‌شوند و  این بخش هم سرشار از ویتامین‌های b بوده و مواد معدنی، پروتئین و چربی سالم دارد. اندوسپرم هم در میانه قرار گرفته که حاوی کربوهیدرات است. زمانی که آرد سفید تصفیه شده را درست می‌کنند، معمولاً سبوس و لایه داخلی را برمی دارند و فقط اندوسپرم باقی می‌ماند که سرشار از کربوهیدرات است. در نتیجه مواد مغذی اصلی آن از بین می‌رود و حتی ممکن است به بدن آسیب برساند.

عوارض آرد سفید برای سلامت بدن

اضافه وزن و چاقی

آرد سفید مواد مغذی مورد نیاز برای سیر شدن بدن را ندارد و از نشاسته تشکیل شده که یک کربوهیدرات ساده است و به راحتی در معده هضم شده و در مدت زمان کمی احساس گرسنگی می کنید؛ مصرف مواد غذایی تهیه شده با آرد سفید گرسنگی شما را برطرف نمی‌کند و شما مایلید غذایی بیشتری بخورید. همین باعث افزایش چربی در شکم می شود، همچنین سطح کلسترول را بالا خواهد برد.

دیابت و قند خون

شاخص گلایسمیک، سطح قند خون را در غذا بررسی می کند. بررسی ها نشان می دهد که مصرف آرد سفید سطح انسولین (هورمون آزاد شده توسط لوزالمعده) را بالا می برد. زمانی که انسولین آزاد می شود، حرکات تبدیل قند به سلول ها برای تولید انرژی نیز تند تر صورت می گیرد و همین می تواند عاملی برای ابتلا به قند خون و دیابت نوع دوم باشد.

بیماری قلبی عروقی

مطالعات نشان می دهد که مصرف مقدار زیادی غلات تصفیه شده، خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد. مصرف زیاد آرد سفید تصفیه شده، جزو همین دسته بندی قرار می گیرد.

التهاب در بدن

التهاب در بدن عامل بسیاری از بیماری ها از جمله دیابت و بیماری قلبی است. مطالعات نشان می دهد که آرد سفید تصفیه شده سطح التهاب دهندگان داخل خون را بالا می برد.

درد مفاصل و حتی ناراحتی های گوارشی که با استرس اکسیداتیو دست در دست هم دارند، در نتیجه استفاده از آرد سفید بدتر شده و بعد از مدتی به بیماری های مزمن و دوره ای تبدیل می شوند. رژیم غذایی با شاخص گلایسمیک پایین می تواند این التهابات را بهبود ببخشد. آرد کامل یا آرد غلات که سبوس و جوانه گندم دارد، در بسیاری موارد سبب درمان هم می شود زیرا با مصرف آرد کامل آنتی اکسیدان، مواد معدنی و ویتامین هم دریافت می کنید.

مشکلات گوارش

غلات کامل سرشار از فیبر هستند که به حذف سموم ناخواسته در حرکات روده می پردازند. زمانی که آرد سفید تصفیه شده مصرف می کنیم، مضرات گوارشی آن به بدنمان خواهد رسید. مطالعات نشان می دهد که غلات کامل روی میکروب های موجود داخل روده تاثیر می گذارند و اسید های چرب ضروری را تولید نمی کنند که بتوانند به بدن کمک کنند.

سرطان

سلول‌های سرطانی با افزایش مصرف شکر، تعداد بیشتری پیدا می کنند. در نتیجه احتمال سرطان بالا می‌رود. البته رژیم‌های ضد سرطان هم هستند که در آن ها هیچ آرد تسویه شده سفید رنگی وجود ندارد.

آنتی اکسیدان ماده اصلی ضد سرطان است. جوانه گندم و سبوس حاوی آنتی اکسیدان و فیبر، اسید فولیک، اسید کافئیک، اسید فیتیک، ویتامین E و سلنیوم است اما آرد سفید هیچ کدام از این مواد ضروری را ندارد یا به میزان بسیار کمی دارد.

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۰:۵۳ ۲۴ مهر ۱۴۰۰
من 7ماهه به بچه 3سالم شیر ندادم وقتی تو شیر وایتکس میریزن، این که حالا آرده. با این وضعیت گل و بلبل
ناشناس
۱۴:۰۶ ۲۳ مهر ۱۴۰۰
خوب وزرات بهداشت به این جماعت بگه چرا سیوس را می گیرید وبرای دام استفاده می کنید درحالی که نیاز انسانی مهمتر است
ناشناس
۱۴:۰۲ ۲۳ مهر ۱۴۰۰
خب باید جلوی این کار گرفته بشه و نان سفید سبوسدار بشه اینجوری پیش بره سلامتی هممون در خطره
حقیقت
۱۲:۲۲ ۲۳ مهر ۱۴۰۰
باسلام
باتوجه به این مقاله ‌واعلام بیماریها لطف کنید به وزارت بهداشت هم ارسال کنید ،البته اونا بهتر از همه میدونن
واین یک خیانت به سلامت جامعه هست
رسانه جوان شما هم میتونی به وزارت بهداشت اعلام کنی
ناشناس
۱۱:۳۵ ۲۳ مهر ۱۴۰۰
خودمون باید به فکر خودمون باشیم روزی دوتا نون پختن مارو نمیکشه .من الان چند ساله توی فر نون میپزم گندمشم خودم میبرم آسیاب میکنم باکمی آرد سفید قاطی میکنم میشه نون سبوس دار عالی این توستر وفرها توخونه همه هست نشینیم آدم دیگه ای برامون فکری برداره سلامتی ماست وخودمون باید به فکرش باشیم.
ناشناس
۱۰:۲۹ ۲۳ مهر ۱۴۰۰
ما ایرانی ها کارهامون برعکس هست تو برنج هم خاصیت اصلی ان را میگیریم فقط چیز بی خاصیت میخوریم مدیریت غلط در مصرف غذاها باعث پیری زودرس سفیدی مو و هزار بیماری دیگه میشه چرا در زمان قدیم هم موها سیاه بودند هم پرپشت من یادمه همه نان خانگی دزس میکردند گندم با سبوس ارد میکردند و نان خانگی کامل بود هم مقوی بود همم خوشمزه ولی اشتباه مهندسان و وزارت غذا و دارو باعث بیماری در جامعه شده و نمیدونم چرا سبوس گندم و برنج که دارای خاصیت فراوانی هست را میگیرند باشگاه خبرنگاران پیگیر کنند تا غذای مردم با گندم و برنج سبوس دار مصرف بشه و این شیوه بسیار غلط را از بین ببرند
ناشناس
۰۹:۵۹ ۲۳ مهر ۱۴۰۰
حدود ۹۸ درصد نانوایی‌های از ارد سفید استفاده می کنند ومسئولان باید پاسخ گو باشند
ناشناس
۰۹:۱۴ ۲۳ مهر ۱۴۰۰
این را به وزارت بهداشت و سازمان سیب سلامت اعلام کنید که اینطوری مردم را به خطر می اندازند
پیمان اشراقی
۰۸:۵۷ ۲۳ مهر ۱۴۰۰
سلام علیکم و رحمت الله و ،

ک ، خ ، م ،
مصطفی بزرگ نسب ،

درود بر خانم سارا کیا .
ناشناس
۰۸:۴۱ ۲۳ مهر ۱۴۰۰
اگر واقعا این قدر آرد سفید خطرناکه پس چرا به خورد مردم می دهند چرا سازمان غذا و دارو کسی ورود نمی کنه،چرا کسی به فکر سلامت مردم نیست.
چه مشکلی است که آرد تصفیه می کنن؟
چرا سبوسش که مقوی است و این همه خاصیت داره را می گیرن؟