به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، کمیساریای عالی انتخابات عراق با انتشار نموداری رسمی اعلام کرد: با خواندن آرای ۹۴ درصد از صندوقهای اخذ رأی مشخص شد که حجم مشارکت مردم در انتخابات ۴۱ درصد بوده است.
بغداد با ۶۱ درصد، بیشترین مشارکت مردمی را در انتخابات از آن خود کرد و سلیمانیه با ۳۷ درصد کمترین میزان مشارکت مردمی را در انتخابات داشت.
نتایج انتخابات پارلمانی کشور عراق که رای گیری آن از ساعت ۷ صبح روز یکشنبه به وقت بغداد، در ۸۳ حوزه انتخاباتی این کشور آغاز شده و راس ساعت ۱۸ (به وقت محلی) و بدون تمدید زمان اعلامی به پایان رسید بود ساعت سه بعد از ظهر امروز (دوشنبه) اعلام خواهد شد.
بیشتر بخوانید:
کمیساریای عالی مستقل انتخابات از خبرنگاران خواست که کنفرانس مطبوعاتی جهت اعلام نتایج اولیه انتخابات این کشور در ساعت ۱۲ (به وقت بغداد) حاضر شوند.
این کمیساریا در بیانیه رسمی خود اعلام کرد: در این کنفرانس مطبوعاتی نتایج اولیه انتخابات اعلام میشود و پس از بررسی شکایتها و اعتراضات نتایج نهایی اعلام خواهد شد.
این بیانیه افزود: همه نتایجی که در شبکههای اجتماعی اعلام شده نادرست و فاقد دقت و بی ارتباط با کمیساریای عالی مستقل انتخابات است و تأکید کرد که در آنچه در این شبکهها آمده نتایج جزئی در نظر گرفته شده است.
بر اساس آمار غیر رسمی و تایید نشده، نتایج انتخابات پارلمان طبق آمار غیر رسمی نشان از اول بودن جریان صدر دارد. جریان صدر ۴۵ کرسی در ابتدای لیست قرار دارد سپس دولت القانون ۴۰ کرسی (نوری المالکی)، الفتح عبور از ۳۰ کرسی تا الان (هادی العامری)، قوا الدوله ۲۵ کرسی (ائتلافی متشکل از عمار حکیم و عبادی)، حرکة حقوق (جنبش حقوق) ۷ کرسی به ریاست حسین مونس نزدیک به کتائب حزبالله عراق در پایان قرار دارد.
قابل ذکر است شمارش آراء درحال انجام است و باید منتظر اعلام رسمی ماند.
نخستین مرحله از انتخابات عراق، در روز جمعه هشتم اکتبر و پیش از برگزاری انتخابات سراسری برگزار شد و نیروهای امنیتی، آوارگان و زندانیان عراقی در قالب گروههای خاص، آراء خود را به صندوقها رای انداختند.
طبق گفته مقامات عراقی این اقدام از این جهت صورت گرفته بود که نیروهای امنیتی در روز انتخابات صرفا به تامین امنیت مراکز رأیگیری مشغول باشند.
پنجمین انتخابات پارلمان عراق بعد از سقوط صدام حسین، دیکتاتور سابق این کشور در سال ۲۰۰۵ به صورت زودهنگام امروز مورخ ۱۰ اکتبر (۱۸ مهر) برگزار شد و طی آن ۳ هزار و ۲۴۳ نامزد، ازجمله ۹۵۱ زن برای ۳۲۹ کرسی پارلمان با یکدیگر رقابت کردند.
انتهای پیام/