سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تحویل کودهای پایه در زمان کاشت به کشاورزان

سرپرست معاونت امور زراعت گفت: با توجه به مشکلات عدم استفاده از کودهای پایه در ۲ سال اخیر، بنابر دستور وزیر جهاد کودها در زمان کاشت در اختیار کشاورزان قرار می گیرد.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا مهاجر سرپرست معاونت امور زراعت گفت: یکی از بحث‌های مهم طی یکی دو سال اخیر عدم استفاده کافی کشاورزان از کودهای پایه از جمله فسفات، پتاس و اوره به دلیل گرانی و کمبود آن‌ها است.

او افزود: برای رفع این مشکل و برای اینکه عملکرد غلات و محصولات پاییزه کاهش پیدا نکند با دستور وزیر جهاد کشاورزی مقرر شد، کودهای پایه پتاس، اوره و فسفر در زمان کاشت در اختیار کشاورزان قرار گیرد که مبلغ آن در زمان برداشت محصول از کشاورز دریافت می‌شود.

مهاجر ادامه داد: در این طرح که توسط شرکت بازرگانی دولتی و شرکت خدمات حمایتی به صورت توأمان انجام می‌شود قراردادی میان شرکت بازرگانی دولتی و کشاورز منعقد می‌شود، مبنی بر اینکه کود مورد نیاز کشاورزان در ابتدای کاشت محصول در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد و هیچ مبلغی بابت آن دریافت نمی‌شود.

به گفته او، براین اساس شرکت بازرگانی دولتی متعهد می‌شود که هنگام برداشت محصول را از کشاورزان بخرد و در همان زمان نیز مبلغ کود از کشاورزان گرفته می‌شود.

سرپرست معاونت امور زراعت وزارت کشاورزی با تاکید بر حمایت از کشت قراردادی بیان کرد: این طرح به آن دلیل اجرایی شده است که کودهای پایه گران است و تهیه آن برای کشاورزان بسیار مشکل شده در همین راستا و برای حمایت از تولید و کمک به کشاورزان هم کشت قراردادی به انجام می‌رسد و هم مبلغ کود برای کاهش فشار مالی کشاورزان در زمان برداشت دریافت می‌شود.

مهاجر با اشاره به اینکه کود پایه به مقدار کافی تهیه شده است، ادامه داد: کشاورزان با مراجعه به واحدهای خدمات روستایی و کارگزاران مناطق خود می‌توانند کود مورد نیاز خود را دریافت کنند.

او گفت: در واقع این یک کشت قراردادی میان زارع و شرکت بازرگانی دولتی است که در قبال تحویل محصول در زمان برداشت، کود پایه در اختیار کشاورزان در ابتدای کاشت قرار می‌گیرد و مبلغ هنگام برداشت دریافت می‌شود.

سرپرست معاونت امور زراعت وزارت کشاورزی ادامه داد: نکته مهم این است که بابت این تأخیر در پرداخت نیز هیچ مبلغی به عنوان سود به مبلغ اولیه کودهای پایه اضافه نمی‌شود.

مهاجر در پایان تصریح کرد: امیدواریم با اجرای این طرح کودهای پایه با سهولت در اختیار کشاورزان قرار گیرند و محصولاتی مانند غلات، جو، گندم و کلزا به بهترین شکل در مزارع کشت شوند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.