به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، سمیه کارگر مسئول باغبانی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت افزود: برداشت از اواسط شهریور با برداشت ارقام کنسروی آغاز شد و تا اواخر مهر با برداشت ارقام روغنی به پایان میرسد.
او بیان کرد: با توجه به صرفه اقتصادی روغن کشاورزان هر ساله حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد زیتون تولیدی را به تهیه روغن اختصاص میدهند و مابقی به صورت کنسروی برداشت میشود.
کارگر با بیان اینکه طرح افزایش عملکرد باغها با اجرای عملیات هرس، پیوند، تغذیه از سال ۱۳۹۷ در دستور کار قرار گرفته است، تصریح کرد: در این طرح به منظور افزایش عملکرد و بهبود وضعیت، ارقام نامناسب فعلی با رقم "زرد زیتون" که مناسب اقلیم مرودشت است به صورت گسترده اصلاح میشود.
این کارشناس، با اشاره به اینکه با عملیات اصلاحی، تغذیه و احیا باغات متوسط عملکرد باغها رو به افزایش است، ابراز کرد: اعتبارات تخصیصی از سوی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، افزایش دانش و مهارت باغداران با استفاده از فعالیتهای ترویجی کارشناسان نقش مهمی در افزایش متوسط عملکرد باغها داشته است.
کارگر با اشاره به اینکه متقاضیان طرحهای اصلاح و احیا مورد حمایتهای دولتی قرار میگیرند، ابراز کرد: به منظور افزایش عملکرد و جایگزینی ارقام سازگار با اقلیم شهرستان مرودشت، به متقاضیان یارانه نهال پرداخت میشود.
او یادآور شد: ارقام تخم کبکی، زرد زیتون، شنگه، دزفولی، کنسواریا و فیشومی از مهمترین ارقام زیتون موجود در شهرستان مرودشت است.
انتهای پیام/