سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شهروند خبرنگار هرمزگان؛

محصول عجیبی که از درخت نخل می‌روید + فیلم

پنير نخل از محصولات درخت خرما است كه طعم شيرين و دلپذير دارد.

به گزارش گروه شهروند خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان،  در میانه تنه نخل، مغز ترد و شیری‌رنگی وجود دارد که طعم شیرین و گس دارد و به آن "پنیر نخل" گفته می‌شود و بسیار مقوی و گران‌قیمت است. پنیر نخل از جمله محصولات درخت خرما است که با طعم شیرین خود بسیار دلپذیر است.

به این محصول پر خاصیت به اصطلاح محلی غاپ می‌گویند با رنگ سفید، در همه فصل‌های سال به دست می‌آید و در فصل‌های پر بارش از طعم شیرین تری برخوردار است.

در این میان در شهر‌هایی که درخت خرما وجود دارد رسم بر این است تا اگر مهمان ویژه‌ای دارند، پنیر خرمای آن را پیشکش او می‌کنند.

شهروند خبرنگار ما فیلمی از تهیه پنیر درخت خرما در هرمزگان برای ما ارسال کرده است که مشاهده می‌کنید.

منبع: شهروند خبرنگار - هرمزگان


بیشتر بخوانید:

گلایه یک شهروند از حجم کم پنیر لاکتیکی پگاه + فیلم


 

اگر تمایل دارید از  اصول تصویربرداری خبری بیشتر بدانید  اینجا را کلیک کنید

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۷
در انتظار بررسی: ۰
رسول
۱۲:۱۷ ۲۲ مهر ۱۴۰۰
ما بم بهش میگیم کل درخت
خوزستانی
۰۸:۵۸ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
ما خوزستانی ها بهش میگیم (یمار)
ناشناس
۱۹:۱۸ ۱۹ مهر ۱۴۰۰
ما بهش میگیم خاف
هر وقت بخایم یه نخلی رو قطع کنیم میگیم میخایم خافیش کنیم
اینقدر طعمش عالی هست که هرچی بگم کمه
اخمد
۱۳:۵۶ ۱۹ مهر ۱۴۰۰
ما بلوچا بهش میگیم کوش
علی
۰۹:۲۵ ۱۹ مهر ۱۴۰۰
این نمیتونه به عنوان یک محصول تلقی بشه .چون این فرآورده به قیمت کشته شدن نخل بدست می آید.
میکائیل
۰۱:۰۸ ۱۹ مهر ۱۴۰۰
با عرض سلام
نام این محصول *طاره نخل* هم می گونید.
محسن
۰۰:۵۷ ۱۹ مهر ۱۴۰۰
یکی نوشته بود ۱۰۰ گرم! اندازه کره.فکر کنم نخل انتخابیش نیم متر بوده
ناشناس
۰۰:۵۰ ۱۹ مهر ۱۴۰۰
پنیر نخل هم شد چیز عجیب
ناشناس
۰۰:۴۳ ۱۹ مهر ۱۴۰۰
تو منطقه ما که نخل هست به اینا میگیم بُکُم به زبون محلی... شیرین و آبدار و بشدت خوشمزه و ترده... فقط نخل هایی که قدیمی هستن و یا بدرد بخور نیسن ازشون بُکُم میگیریم و پاجوش های نخل که یکم تلخی دارن
ناشناس
۰۰:۱۳ ۱۹ مهر ۱۴۰۰
ما بمی ها بهش می گیم کُل درخت
یعنی همون مغز انسان
اگه به هر طریق ضربه بخوره نخل ازبین میره
البته هر نخلی رو کُل در نمی آورن
کُل نخلی را در می اورند که از پاجوش (جُنگ )باشه ومثمر ثمر نباشه
ناشناس
۲۳:۱۹ ۱۸ مهر ۱۴۰۰
گناه. دارد. نا. بود. کردن. درخت. خرما. برای. پنیرک. ان
ناشناس
۲۱:۳۴ ۱۸ مهر ۱۴۰۰
این کارت باعث ترویج قطع نخلها میشه،اصلا نگید که فقط درختان غیر مفید قطع میکنند.دیده شده عده ای برا دزدی پنیر نخل اقدام به قطع نخلهای مردم میکنند
ناشناس
۲۱:۲۷ ۱۸ مهر ۱۴۰۰
سلام، اگه درخت خرما ، پا جوش (تم به زبان محلی رودانی ) زیاد داشته باشه ، یا اینکه درختی مزاحم ، و نا مرغوب باشه پنیر اون رو در فصل قبل از در آوردن خوشه ها (اوایل زمستان در دی ماه) در بهترین حالت قرار دارد ، قطع می کنند و پنیر اون رو بیرون می آورند ، خیلی خوش مزه است ولی اگه زیاد بخوری دل درد شدید می گیرید ،بنده زیاد خوردم از ارقام خنیظی بهترین کیفیت رو داره ( به زبان محلی ما رودان ها میشه کورک مگ)
ناشناس
۱۶:۰۰ ۱۸ مهر ۱۴۰۰
پنیر از درختان پاجوش و درختان بی ثمر یا کم ثمر که باید قطع شوند گرفته میشه‌
ناشناس
۱۵:۴۹ ۱۸ مهر ۱۴۰۰
این درواقع مغز سر درخت خرماست . پاجوشهای درخت خرما رو که اضافی هستند از درخت جدا می کنند که بعضی از آنها رو دوباره می کارند و بعضی رو برای تهیه این به قول شما پنیر نخل و به قول ما خَپ به کار می برند . در بعضی جاها متاسفانه عده ای هستند که با درآوردن پاجوشها برای تهیه این پنیر باعث آسیب زدن به درخت نخل می شوند .
ناشناس
۱۵:۳۹ ۱۸ مهر ۱۴۰۰
اگر نخلی که مفید باشد بخاطر پنیر آن ببرند کار ناپسند و به ضرر می باشد.
ناشناس
۱۴:۴۵ ۱۸ مهر ۱۴۰۰
یک درخت نخل رو باید قطع کنن تا یک کیلو پنیرک داشته باشه عزیزم اول تحقیق کن بعد خبر رو بذار با این خبرت باعث قطع درختان نخل میشوی من جهرمی هستم و نخل دار
ناشناس
۱۷:۵۵ ۱۸ مهر ۱۴۰۰
بنازم همشهری خودمون بهش میگیم کچ..
آرین
۱۴:۰۷ ۱۸ مهر ۱۴۰۰
لارستانی ها بهش میگن خپ
ناشناس
۱۴:۰۳ ۱۸ مهر ۱۴۰۰
سلام تو قیروکارزین فارس بهش میگیم بوکوم
محسن رفیعی
۱۳:۱۵ ۱۸ مهر ۱۴۰۰
این طوری دیگه درخت از بین میره که.....
ناشناس
۱۵:۴۹ ۱۸ مهر ۱۴۰۰
دقیقا . این همان زیانی است که متاسفانه در مورد آن حرفی زده نمیشه .
ناشناس
۱۲:۵۱ ۱۸ مهر ۱۴۰۰
ما بندرعباس ها میگیم کور مغ
ناشناس
۱۲:۴۵ ۱۸ مهر ۱۴۰۰
این پنیرک یا خَپ همه قسمت قابل رشد درخت نخل هست،
باید نهال درخت از بین برود برای این محصول، علت گرانیش همین هست، خاصیتش هم از خرما کمتر هست.
ناشناس
۱۲:۲۴ ۱۸ مهر ۱۴۰۰
چه جالب.
کاش از خواصش هم مینوشتید
پیمان اشراقی
۱۲:۰۹ ۱۸ مهر ۱۴۰۰
سلام ،

من این را دیده ام ،
بسیار کار ظالمانه ای است ،
یک درخت را کامل می برند ،
سر بریده می شود ،
برای ۱۰۰ گرم پنیر نما .
ناشناس
۱۲:۵۶ ۱۸ مهر ۱۴۰۰
یعنی دیگه درخت خرما از بین میره؟
ناشناس
۱۳:۵۱ ۱۸ مهر ۱۴۰۰
هر درختی رو نمی برند درخچه های اطراف و پاجوش ها و نوع نر یا بدون ثمر رو می برند استاد
ناشناس
۱۴:۰۳ ۱۸ مهر ۱۴۰۰
دوست عزیز هر درختی را که قطع نمی کنند برای پنیر اون ، درختانی که به هر جهت باید قطع شوند یا درخته هایی که ارزش اقتصادی کاشت را ندارند می برند وگرنه کسی نخل گرانقیمت را برای پنیر اون قطع نمی کنه
خودم
۱۵:۰۹ ۱۸ مهر ۱۴۰۰
عزیزم هیچ کی نمیاد درخت نخل سالم رو به خاطر پنیرش قطع کنند://
معمولاً درخت هایی که خیلی بلند هستن و دیگه قابل برداشت نیستن یا درختایی که ثمر خوبی نداره رو قطع می‌کنند و.....
البته تو شهر ما از پاجوش نخلی که مانع رشد نخل میشه رو استفاده میکنن که کوچیکه
ستار
۱۵:۲۲ ۱۸ مهر ۱۴۰۰
ظالمانه؟!!!!
ناشناس
۱۵:۳۴ ۱۸ مهر ۱۴۰۰
اشتباه نکنید معمولا این پنیر ها از نخل های مزاحم که پای نخل های دیگر می رویند بدست میارند
ناشناس
۱۵:۴۲ ۱۸ مهر ۱۴۰۰
ما در زمان برداشت پاجوش ، اگه قابل کشت نباشه پنیرک در میاریم میخوریم
ناشناس
۱۵:۵۱ ۱۸ مهر ۱۴۰۰
متاسفانه با درآوردن اون که درحقیقت مغز سر درخت خرماست درخت از بین میره .
ناشناس
۱۶:۰۰ ۱۸ مهر ۱۴۰۰
نخل دو نوع درخت ماده و نر داره وقتی درختی نه ثمر میده نه گردافشانی میکنه رو میبرن و پیزکشو استفاده میکنن
ناشناس
۱۲:۰۰ ۱۸ مهر ۱۴۰۰
ما گراشی ها بهش می گیم پیزگ
ناشناس
۱۵:۰۲ ۱۸ مهر ۱۴۰۰
واقفا عالیه