سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فرماندار دشتیاری در جنوب سیستان و بلوچستان:

نبود زیرساخت، مانع راه‌اندازی "بازارچه مرزی پسابندر" دشتیاری است

فرماندار دشتیاری با تاکید بر اینکه نبود زیرساخت‌ها مانع راه‌اندازی بازارچه مرزی پسابندر دشتیاری است گفت: برای فعال‌سازی این بازارچه مرزی در پسابندر نیازمند زیرساخت‌های مناسبی در حوزه‌های اینترنت و جاده هستیم.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، عادل عفتی فرماندار دشتیاری در جنوب سیستان و بلوچستان اظهار داشت: دشتیاری دارای ۲ اسکله بزرگ صیادی بریس و پسابندر، سه ناحیه صنعتی شیلاتی تحت عنوان نواحی صنعتی نِگور، بریس و پسابندر است که مجموع صنایع وابسته به شیلات در این ناحیه‌ها مدیریت می‌شود.

عفتی افزود: دشتیاری همچنین دارای ۲ مرز رسمی است، مرز خشکی "ریمدان" که وزارت کشور در دهه ۸۰ نسبت به ایجاد بازارچه مرزی برای آن محدوده مرزی اقدام کرده است.

عادل عفتی تصریح کرد: در بازارچه مرزی ریمدان (مرز خاکی) کالا‌هایی مبادله می‌شود و بیشترین کالا‌هایی که از کشور ایران به خاک پاکستان ارسال می‌شود شامل قیر، مصالح ساختمانی همچون کاشی و سرامیک و بخشی از مواد غذایی که از طریق همین مرز ریمدان صادر می‌شود، اما ایران از طریق این مرز وارداتی از کشور پاکستان ندارد و علت هم این است که زیر ساخت‌های لازم برای ایجاد واردات را نداریم، مثلا در حوزه واردات برنج، موز، انبه و دیگر محصولات کشاورزی که در کشور پاکستان تهیه و تولید می‌شود امکان وارد کردن این محصولات به صورت انبوه وجود ندارد.

او افزود: نیاز به یک‌سری زیرساخت‌ها همچون ایجاد قرنطینه کشاورزی، استاندارد و سایر تاسیسات است و علت دوم هم وجود برخی سیاست‌های مرتبط با واردات است.

عفتی گفت: مرز دیگری که برای ما اهمیت دارد، مرز آبی "پسابندر" دشتیاری است، این مرز هم در دهه ۸۰ تحت عنوان بازارچه مرزی پسابندر مجوز گرفت، اما به علت نبود زیرساخت‌های مناسب، از سوی هیات وزیران لغو شد، اما در شهوریورماه ۱۳۹۹ مجوز این بازارچه مرزی مجددا اخذ شد و سعی کردیم زیر ساخت‌های اولیه را ایجاد کنیم، مهم‌ترین مشکلی که در بازارچه مرزی پسابندر وجود دارد نبود ارتباطات اینترنتی است که باید برقرار شود تا سمانه‌های گمرکی و سایر دستگاه‌هایی که به اینترنت نیاز دارند بتوانند به راحتی ارائه خدمات کنند.

وی ادامه داد: دومین مشکل بازارچه مرزی پسابندر، ایجاد یکسری هماهنگی‌هایی است که باید با کشور پاکستان انجام شود، تا کنون وزارت اموز خارجه و سایر دستگاه‌های مرتبط سعی کردند که هماهنگی‌ها برای افزایش تبادلات تجاری بین دو کشور همسایه انجام شود.

به گفته عفتی، دشتیاری با مصوبه آذر ماه سال ۱۳۹۸ هیات وزیران به رسمیت به عنوان یک شهرستان مستقل شناخته شد و اینجانب به عنوان نخستین فرماندار دشتیاری از شهریورماه ۱۳۹۹ مشغول خدمت به مردم شریف این منطقه هستم.

نخستین فرماندار دشتیاری ادامه داد: منطقه دشتیاری حدود ۶ هزار کیلومتر مربع وسعت دارد و براساس آمار مراکز بهداشتی و درمانی در سال ۱۴۰۰ جمعیت این شهرستان حدود ۱۰۰ هزار نفر برآورد شده است.

عفتی گفت: این شهرستان دارای قابلیت‌ها و ظرفیت‌های بالقوه‌ای است که مهم‌ترین آن‌ها بخش شیلات و صنایع وابسته به شیلات است، درواقع بیش از ۵۰ درصد فعالیت‌های غالب اقتصادی مرمان این سرزمین از دریا به عنوان اقتصاد دریا محور شیلات به شمار می‌رود.

انتهای پیام/ع

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.