سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دشمن آبی به دریای کاسپین رسید/ مسدود شدن شریان‌های آبی توسط گونه مهاجم + فیلم

سال هاست تالاب انزلی در حصار سنبل آبی است و اخیرا این گیاه به دریای کاسپین رسیده است.

به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، سنبل آبی یک گونه مهاجم غیر بومی است، که سالهاست در تالاب عینک و تالاب انزلی شروع به رشد کرده و با تبخیر بالا و وجود ریشه‌های در هم تنیده مسیر‌های آبی تالاب را مسدود و خشک کرده است.

سنبل آبی علاوه بر خشک کردن تالاب‌ها خطر سرطان زا بودن هم دارد و عده‌ای بدون علم کافی و ندانسته این گونه مهاجم غیر بومی را به منازل خود برده و اقدام به نگهداری از آن‌ها می‌کنند.

بر اساس گزارش و بازدید میدانی قبلی خبرنگار اعزامی باشگاه خبرنگاران جوان از شهر انزلی در تاریخ مرداد ۱۴۰۰ میزان رویش سنبل آبی در وضعیت محدودی رویت شده بود، اما بر اساس گزارش جدید مردمی با تشدید رویش سنبل آبی در تالاب انزلی ، پل کمربندی که مسیر تردد قایق های زیادی است ، به صورت کامل مسدود شده و همچنین رگه‌هایی از سنبل آبی در سواحل نزدیک به شهر انزلی مانند ساحل جفرود دیده شده است .

با توجه به تکثیر بسیار سریع سنبل آبی در تالاب‌ها و رودخانه‌های شمال کشور اگر این گونه مهاجم پاکسازی نشود به زودی شاهد خشک شدن بسیاری از رودخانه‌ها و تالاب‌ها خواهیم بود.

با رویت شدن سنبل آبی در نوار ساحلی دریای کاسپین زنگ خطر برای سازمان محیط زیست کشور به صدا در آمده است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
احمدی
۱۴:۲۵ ۰۱ آبان ۱۴۰۰
باید نوعی سم تولید بشه که فقط روی این گیاه اثر کند و یا چیزی که ضد این گیاه باشه کشف بشه و توسط قایق و غواص نابود بشه
ناشناس
۱۰:۰۵ ۰۱ آبان ۱۴۰۰
بدرد کاغذ سازی هم نمیخوره ؟
اسکندری
۰۲:۱۱ ۰۱ آبان ۱۴۰۰
باسلام،بعضعیها از روی جهل ونادانی وخیلیها هم از دشمنی میان آدمهایی روآگاه یا جاهل برای منافع خود این گونه واریته های غیر بومی رو وارد چرخه محیط زیست میکنند ،فقط باید بچه های خون گرم ایرانی همت کنند واولا این قبیل گیاهان رواز ریشه دربیارن بعد جلوی تکرارشو بگیرن ،من یه سئوال از جهاد کشاورزی دارم این همه واریته گیاهی وارد ایران میشه چرا یه قرنطینه گیاهی انجام نمیشه میدونید هر ساله چند تا آفت به آفات گیاهی قبلی اضافه میشه؟
ناشناس
۰۰:۰۱ ۰۱ آبان ۱۴۰۰
استفاده از الکل سفید برای ریشه کن
ناشناس
۲۳:۳۳ ۳۰ مهر ۱۴۰۰
با سلام،مدت هاست که این گونه خطرناک در ساحل شهرستان رودسر به تعداد بسیار هست اما طبق معمول،اقدامی از سوی محیط زیست یا سازمان های دیگر صورت نمی گیرد
احمدی
۱۴:۲۶ ۰۱ آبان ۱۴۰۰
خودتون همت کنید به خدا اگر همه همت کنن ظرف یک ماه نابود میشه هر کسی به اندازه توانش یک روز هم شده بیاد لباس شنا بپوشه درشون بیاره از روش و محل ریشه را الکل سفید بپاشه
ناشناس
۲۲:۴۱ ۳۰ مهر ۱۴۰۰
اوف بر محیط زیست حرومشون بشه حقوقایی که میگیرن
نن
۲۱:۵۸ ۳۰ مهر ۱۴۰۰
دریای کاسپین کجاست؟
ناشناس
۱۳:۴۱ ۰۱ آبان ۱۴۰۰
همون دریای خزر
ناشناس
۲۰:۱۵ ۳۰ مهر ۱۴۰۰
اگه بتونه جلوی تردد قایقای ماهیگیری رو بگیره چیز خوبیه