سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آب آبادان و خرمشهر در کیفیتی نامناسب

وضعیت آب آبادان و خرمشهر دیگر از بی کیفیتی گذشته و در حال حاضر غیرقابل مصرف است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از آبادان ، ماجرای بی کیفیت بودن آب آبادان و خرمشهر را این روزها کمتر کسی است که از آن بی خبرباشد. سال هاست مردم این دو شهر حتی جرات نمی کنند که قطره ای از این آب را بنوشند اما در یکی دو هفته اخیر به غیر از شوری بوی فاضلاب و گل آلود بودن هم به آن اضافه شده و درد دل مردم این خطه را دوچندان کرده است، تعویض فیلترهای دستگاه های تصفیه آب خانگی برای برخی و خرید بشکه ای آب حسابی بر دوش شهروندان هزینه تلنبار کرده است.

بیش از ۱۵ سال است که عملیات طرح آبرسانی به نام غدیر با هدف رساندن آبی باکیفیت و شیرین به شهر‌های خوزستان در حال انجام است و هنوز هم به پایان نرسیده است و در حال حاضر هر شهر بخشی از نیاز خود را از آن تامین می‌کند و این در حالی است که آب آبادان و خرمشهر نیازمند حجم بیشتری از آب این طرح است تا بتواند جوابگوی شوری آب این دو شهر باشد. در همین رابطه شهروندان آبادانی و خرمشهری با ارسال فیلم و عکس نارضایتی خود را در خصوص شوری و بی کیفیتی آب شهری بیان کردند.

یکی از شهروندان آبادانی می‌گوید: در ورودی اصلی آب منزل یک فیلتر بزرگ نصب کردم که هر بار تعویض فیلتر هزینه‌ای را روی دستم می گذارد، با این وجود، فیلتر‌های آب شیرین کن منزل نیز در هربار در تعویض مملو از گل هستند.

یک شهروند خرمشهری هم با ارسال یک عکس از وضعیت فیلتر آب تصفیه خانگی خود می‌گوید: با این وضعیت آب حتی نمی‌توانیم از آن برای شستن دست و صورتمان استفاده کنیم و به علت بی کیفیتی آب شهر، هر دو ماه یک بار هر سه فیلتر آب تصفیه کن را باهزینه ۱۵۰ هزار تومان عوض می‌کنم و این به غیر از هزینه دستگاه تصفیه آب داخل خانه است.

گل آلود بودن آب نتیجه پمپ‌های خانگی روشن در افت فشار آب است

مصطفی مهرانفر، مدیرآبفای آبادان درباره گلایه‌ شهروندان از بوی بد فاضلاب و گل آلود بودن آب شرب شهری می گوید: زمانی که‌ ای سی آب بالا رفت فشار آن با هدف کنترل شوری کاهش یافت که در این مورد از قبل به مردم آبادان گفته شده بود تا در ساعات افت فشار آب پمپ‌های خانگی را خاموش کنند تا هم پمپ‌ها آسیب نبیند و هم آبی بدبو و گل آلود راهی خانه هایشان نشود.

او دلیل قطعی آب هفته‌ گذشته را رفتن افراد ناشناس به تاسیسات طرح آبرسانی غدیر و شکستن شیرلوله‌های آن عنوان می‌کند که به علت نرسیدن آب به خط لوله شهری آبادانی‌ها ۵ ساعت قطعی آب را تجربه کردند.

مدیر آبفای آبادان با بیان اینکه فرسودگی ۳۰ درصد تجهیزات آب و فاضلاب شهرستان آبادان تاثیر خود را بر روند آبرسانی و دفع فاضلاب شهری می گذارد از پیگیری‌ها برای مطلوب شدن وضعیت آب خبر می‌دهد و می‌گوید: عملیات احداث یک آب شیرین کن با ظرفیت ۲۵ هزار متر مکعب در تاسیسات آبرسانی شهید باوی این شهرستان در حال انجام است و با بهره برداری از آن تا ۹ ماه آینده مقدار زیادی از شوری آب کنترل می‌شود و به حد استاندارد نزدیک می‌شود.

تاثیر شوری آب سد مارد بر آب خرمشهر

حسین عبیداوی، مدیر آبفای خرمشهر نیز علت شوری آب این شهرستان را بالا رفتن‌ ای سی سد مارد می‌داند و می‌گوید: با کاهش آب دریافتی از سدمارد تا حدی شوری آب کنترل شده و با اقدامات در حال انجام کیفیت آب مطلوب‌تر شده و‌ ای سی آن به ۲ هزار و ۵۰۰ تا ۳ هزار خواهد رسید.

او برداشت‌های بالا از سد مارد از سوی سازمان آب و برق را عاملی اساسی در افزایش شوری آب آن اعلام می‌کند و در مقابل به این نکته اشاره می‌کند که مشکل آب خرمشهر تنها املاح موجود در آن نیست، چون همه‌ کشور درگیر تنش آبی است و این کمیت آبرسانی طرح غدیر است که نمی‌تواند پاسخگوی تمام شهر‌های خوزستان باشد.

عبیداوی از فرسودگی ۶۰ درصد تجهیزات آب و فاضلاب خرمشهر خبر می‌دهد و از پیگیری‌های استانی برای برطرف کردن این فرسودگی‌هایی که اعتبارات بالایی می‌طلبد ، می گوید که به زودی عملیات اجرایی آن آغاز می‌شود.

آب آبادان و خرمشهر فاضلاب است

سید لفته احمد نژاد، نماینده‌ مردم خرمشهر هم چندی پیش در صحن علنی مجلس گلایه همشهریان خود درباره بی کیفیتی آب را به گوش مسئولین می‌رساند و می‌گوید: آبی که به آبادان و خرمشهر می‌رسد فاضلاب است و مردم این شهر‌ها از فاضلاب استفاده می‌کنند و وضعیت کنونی آب مردم را با انواع بیماری‌ها و حساسیت‌های پوستی درگیر کرده است.

او از مسئولین خواست تا توجه ویژه‌ای به مشکلات آب و کشاورزی استان خوزستان به ویژه آبادان و خرمشهر داشته باشند.

سد‌های خوزستان خالی است

ابراهیم پروین، مدیر آب منطقه‌ جنوب در این باره می‌گوید: علت اصلی بی کیفیتی آب در آبادان و خرمشهر خالی بودن مخزن سد‌های استان و ممکن نبودن رهاسازی آب از آنهاست و همه‌ این‌ها نتایج کشت‌های شلتوک با وجود ممنوع اعلام شدن آن در استان خوزستان در فروردین امسال است که نه تنها کارون که ذخایر سد‌های دز و گتوند را نیز کاهش داده است.

محرابیان، وزیر نیرو در گیرودار مشکلات آبی خوزستان به این استان سفر می‌کند و از ۲ برابر شدن میزان ورودی طرح آبرسانی غدیر برای افزایش کیفیت آب آبادان و خرمشهر در آینده‌ای نزدیک خبر داد.

آبادان و خرمشهر در سال‌های جنگ دچار خسارت‌های زیادی شدند و حالا با گذشت بیش از ۴ دهه از آن دوران هنوز هم آثارآن ۸ سال جنگ تحمیلی در این دو شهر احساس می‌شود، اما در حال حاضر چیزی که بیشتر از هرچیز به دغدغه‌ای بزرگ برای شهروندان تبدیل شده کیفیت نداشته‌ آبی است که از لوله‌های شهری سرازیر می‌شود و همت مسئولین را می‌طلبد تا شرایط کنونی حاکم بر وضعیت آب را ساماندهی کنند.

گزارش از لیلا احمدی

انتهای پیام / ا

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.