سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

افزایش خطر ابتلا به سرطان با مکمل‌های ویتامینی

مصرف مکمل‌های ویتامینی همانقدر که می‌تواند برای بدن مفید باشد در صورت زیاده‌روی ممکن است عوارض جبران ناپذیری را به دنبال داشته باشد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،  به نقل از دیلی اکسپرس، این روز‌ها شاید شاهد باشیم که بازار مصرف مکمل‌های ویتامین داغ است. اگرچه بسیاری از مکمل‌های غذایی می‌توانند سلامتی شما را تقویت کنند، اما این مساله همیشه درست نیست؛ به طوری که به تازگی «صندوق تحقیقات جهانی سرطان» (WCFR) هشداری را در خصوص یکی از مکمل‌هایی صادر کرده که ممکن است خطر ابتلا به سرطان ریه را افزایش دهد.

ویتامین ها، ترکیباتی هستند که باید برای رشد و سلامتی خود آن‌ها را مصرف کنید. اگرچه افراد می‌توانند تمام ویتامین‌هایی را که بدن‌شان نیاز دارد از رژیم غذایی خود دریافت کنند، اما برخی افراد ترجیح می‌دهند تا از مکمل‌های غذایی استفاده کنند که مصرف ویتامین بدن شان تقویت شود اما باید دانست این رویکرد ممکن است سلامتی شما را به خطر بیاندازد و شواهد زیادی نیز در این خصوص وجود دارد.

طبق گزارش دیلی اکسپرس، یک مکمل غذایی خاص یعنی «بتاکاروتن»، با خطر افزایش سرطان ریه در ارتباط است. شواهد قوی وجود دارد که نشان می‌دهد مکمل‌های بتاکاروتن با دوز بالا ممکن است خطر ابتلا به سرطان ریه را در برخی افراد افزایش دهد؛ استفاده از بتاکاروتن با افزایش خطر ابتلا به سرطان ریه در افرادی که سیگار می‌کشند یا در معرض آزبست قرار گرفته‌اند، مرتبط است.

بر اساس پژوهشی که بر روی ۲۹ هزار مرد سیگاری به انجام رسید، نشان داد در گروهی که ۲۰ میلی گرم روزانه «بتا کاروتن» برای ۵ تا ۸ سال مصرف کرده بودند، سرطان ریه ۱۸ درصد افزایش یافت.

در مطالعه دیگری که روی ۱۸ هزار نفر به انجام رسید، ۲۸ درصد سرطان ریه بیشتر در افرادی که سابقه استعمال دخانیات و یا در معرض آزبست را داشتند، مشاهده شد. این افراد ۳۰ میلی گرم بتاکاروتن علاوه بر ۲۵ هزار واحد بین‌المللی رتینول (نوعی ویتامین A) به شکل روزانه و برای مدت ۴ سال مصرف می‌کردند.

با این حال در پژوهشی که بر روی ۲۲ هزار پزشک مرد که برخی از آن‌ها نیز سابقه استعمال دخانیات داشتند، به انجام رسید، مشاهده گردید هیچ گونه افزایشی در سرطان ریه وجود ندارد. این افراد روزانه ۵۰ میلی گرم و برای مدت ۱۲ سال بتاکاروتن مصرف می‌کردند.

طبق هشدار مایو کلینیک از معتبرترین مراکز و دانشگاه‌های علوم پزشکی جهان که در راچستر مینه سوتا واقع است، اگر شما سابقه استعمال سیگار داشته و یا در معرض آزبست بوده‌اید، نباید میزان زیادی مکمل‌های بتاکاروتن را برای مدت زمان زیادی مصرف کنید.

این مرکز همچنین گفت: با این حال باید دانست که غذا‌های غنی از بتاکاروتن سالم و بی‌خطر تلقی می‌شوند و حتی می‌توانند خطر احتمال ابتلا به برخی سرطان‌ها و  بیماری قلبی را کاهش دهند.

بتاکاروتن به میوه و سبزیجات رنگ زرد و نارنجی می‌دهد. بتاکاروتن در بدن به ویتامین A تبدیل شده و می‌تواند همان وظایف ویتامین A را در بدن ایفا کند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.