سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان گزارش می دهد؛

شهرکی که کشور را از صادرات نفت بی نیاز می‌کند

مشکلات جانمایی و تامین آب و گاز شیمی پارک شهرضا، بیش از یک دهه است که ساخت این منطقه اقتصادی راهبردی را به تاخیر انداخته است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، پتروشیمی صنعتی منحصر به فرد و معطوف به انرژی‌های نفتی و گاز و یکی از صنایع راهبر و پیشرفته با ایجاد ارزش افزوده است. این صنعت به دلیل نفوذ زیاد در زوایای زندگی امروز، کاربرد و نقش محوری آن در تامین مواد اولیه برای قریب به تمام رشته‌های صنعتی و افزایش خدمات جانبی، نقشی مهمی در پیشرفت اقتصادی و اجتماعی ایفا می‌کند.

قرار گرفتن  شهرستان شهرضا در مسیر ترانزیت شمال به جنوب و همجواری با ۵ استان، دسترسی به تمام شبکه‌های حمل و نقل زمینی، ریلی و هوایی برای تسهیل در امور بازرگانی داخلی و خارجی، استقرار صنایع مهم با تولیدات خاص و دانش بنیان از جمله صنایع شیمیایی و پایین دستی پتروشیمی از فرصت‌های سرمایه‌گذاری شهرستان شهرضا است؛ با در نظر گرفتن این مزایا و امکانات، اولین شیمی پارک تخصصی تبدیلات گازی استان اصفهان در شهرضا ایجاد می‌شود.

هرچند که حدود یک دهه از تصمیم گیری برای احداث شیمی پارک شهرضا می‌گذرد، اما مشکلاتی نظیر تعیین محل دقیق این شهرک و تامین انرژی‌های مورد نیاز موجب شده تا اجرای این طرح با تاخیر مواجه شود.

اولین شیمی پارک کشور در شهرضا

ناصر اسدی فرماندار شهرضا در گفتگو با خبرنگار ما گفت: ایجاد اولین شیمی پارک تخصصی تبدیلات گازی به مساحت حدود ۲ هزار هکتار در جوار منطقه صنعتی پاتله شهرضا به تصویب رسیده است.

او افزود: شیمی پارک شهرضا در حقیقت شهرکی تخصصی برای تبدیلات گازی است که به دلیل عبور بزرگ‌ترین خط انتقال گازرسانی کشور از کنار منطقه پاتله، برای راه اندازی آن تصمیم گیری شده است.

فرماندار شهرضا گفت: با راه اندازی و بهره برداری این شهرک تخصصی و تبدیل فرآورده‌های نفت و گاز، کشور از صادرات نفت بی‌نیاز می‌شود.

اسدی یادآور شد: راه‌اندازی شیمی پارک در کشور و از جمله استان اصفهان در شرایط حاضر ضروری است، زیرا به توسعه صنعتی و اشتغالزایی کمک بسیاری می‌کند.

او افزود: اشتغال مستقیم و غیرمستقیم این طرح قابل توجه است و به دلیل تولیدات خاصی که دارد بیش از ۳۰ هزار نفر اشتغال مستقیم ایجاد می‌کند.


اولویت ما در منطقه ویژه با سرمایه‌گذاران شهرضایی است

فرماندار شهرضا، بیان کرد: در جلسه تیرماه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در تهران، مدارک و مستندات ارائه و تصویب و ارزیابی زیست محیطی نیز انجام شد.

اسدی با تاکید بر اینکه فاز تجاری و اقتصادی و گمرک این پروژه به نفع شهرستان است بیان کرد: اولویت ما در منطقه ویژه با سرمایه‌گذاران شهرستان شهرضا است تا در منطقه سرمایه‌گذاری کنند و در ادامه به دنبال جذب سرمایه‌گذاران استان اصفهان و دیگر سرمایه‌گذاران خواهیم بود

تولید ۱۵ محصول راهبردی در شیمی پارک شهرضا

سید حسن قاضی عسگر معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان در گفتگو با خبرنگار ما گفت: شیمی پارک شهرک تخصصی تبدیلات گازی  قرار است ۱۵ محصول راهبردی و مهم را تولید کند.

او ادامه داد: ایجاد شیمی پارک بر اساس سیاست‌های اقتصاد مقاومتی مبنی بر تبدیل نفت به ثروت مورد تأکید قرار گرفته است تا با تبدیل فرآورده‌های نفت و گاز، کشور از نفت بی‌نیاز و بودجه نیز از نفت جدا شود.

او اظهارکرد: آینده اقتصادی شهرضا در گروه راه‌اندازی این منطقه ویژه اقتصادی و صنعتی است.

۱۰ سال معطلی به دلیل مشخص نبودن نهایی جانمایی

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان گفت: منطقه ویژه اقتصادی شهرضا مصوبه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان را گرفته و در شورای عالی مناطق ویژه مطرح و تصویب و به هیات دولت ارجاع و آنجا هم مصوب شده است.

قاضی عسگر ادامه داد: ابتدا منطقه پاتله جانمایی شده بود که بعد‌ها مشخص شد سرمایه‌گذار استقبال نمی‌کند، ۱۰ سال معطل پاتله ماندیم، اما در یکی دو سال اخیر جانمایی جدید مقابل شهرک رازی شد و سرمایه‌گذاران بیشتر استقبال کردند.


تامین آب و گاز مهم‌ترین مشکل شیمی پارک شهرضا

عباس رضایی استاندار سابق اصفهان در آخرین جلسه‌ای که در زمان تصدی استانداری اصفهان با موضوع شیمی پارک در مهر ماه برگزار کرده بود گفت: برای راه اندازی شیمی پارک با دو مساله اصلی یعنی تامین گاز و آب مواجه هستیم که در صورت ایجاد شیمی پارک در کمشچه برخوار آب از طریق انتقال از خلیج فارس و عمان تامین خواهد شد.

او با بیان اینکه برای تامین این آب باید هزینه آن را به قیمت روز پرداخت شود، اظهار کرد: برای تامین گاز نیز باید سهمیه گاز استان افزایش یابد و ما لوله، امکانات و زیرساخت‌های آن را در اختیار داریم.

استاندار وقت اصفهان با تاکید بر اینکه جدا از موضوع شیمی پارک، این استان نیاز به افزایش سهمیه گاز دارد، خاطرنشان کرد: سهم گاز استان روزانه حدود ۵۸ میلیون متر مکعب است.

شیمی پارک بخشی از پساب فاضلاب شهرضا را استفاده می‎کند

فرماندار شهرضا گفت: شیمی پارک شهرضا بخشی از پساب شهرستان را استفاده می‎ کند و ما اجازه ندادیم طرح شبکه فاضلاب شهرضا متوقف شود.

اسدی با اشاره به افتتاح خط انتقال پساب از شهرضا به شهرک صنعتی رازی افزود: شهرستان شهرضا بیش از ۱۸۰ لیتر بر ثانیه پساب تولید می‌کند که ۸۰ لیتر بر ثانیه پساب به شهرک رازی منتقل و افزون بر۳۰ لیتر بر ثانیه پساب شهرضا هم به شیمی پارک منتقل می‌شود.

شهرضا و برخوار برای تعیین محل نهایی شیمی پارک مشخص شد

حسین یزدانی مدیرعامل شرکت مجری طرح شیمی پارک گفت: ۲ منطقه برای راه اندازی شیمی پارک در استان اصفهان پیش بینی شده که در شهرضا و برخوار واقع است.

او با بیان اینکه شیمی پارک شهرضا به مرحله عملیاتی رسیده و در آستانه واگذاری زمین است، افزود: در شهرستان برخوار منطقه کُمشچه برای راه اندازی شیمی پارک پیش بینی شده است که تولیداتی مانند اسید استیک و سوپر جاذب‌ها خواهد داشت.

یزدانی  با بیان اینکه راه اندازی شیمی پارک در برخوار نیاز به حدود ۴۰ هکتار زمین و ۳۴ لیتر بر ثانیه آب دارد، تصریح کرد: سه شرکت خصوصی آماده سرمایه گذاری در این مجموعه هستند.



لزوم توجه بیشتر مسئولان برای راه اندازی سریعتر شیمی پارک

سمیه محمودی نماینده مردم شهرضا و دهاقان در مجلس شورای اسلامی گفت: برای برخی از مسئولانی که فقط محدوده خاصی را می‌بینند متاسفم، چند هفته معطل بودیم تا نقشه‌های محدوده منطقه ویژه اقتصادی را مُهر بزنند و بتوانیم در مورد آن جلسه بگیریم.

او افزود: بسیاری از مسئولان دست‌اندازی کردند تا این منطقه راه‌اندازی نشود.

نماینده مردم شهرضا و دهاقان بیان کرد: نخستین صحبت با مسئولان جدید استان اصفهان، دفاع از حقوق اصلی مردم و رفع کمبود‌ها و نگاه‌های تبعیض‌آمیز در شهرستانهاست و حتماً در این زمینه تذکر می‌دهیم و موارد را پیگیری می‌کنیم.

باید توجه داشت وابستگی کشور به نفت، سبب آسیب‌پذیری اقتصاد ایران و در نتیجه باز بودن دست دشمنان کشور در تحریم صادرات نفتی شده است، با سرمایه گذاری در ایجاد شهرک‌های دانش بنیان صنعتی مانند شیمی پارک شهرضا می‌توان اقتصاد کشور را بر پایه فعالیت‌های تولیدی، صنعتی و صادراتی پیش برد و در نتیجه عملاً تحریم‌ها را بی اثر کرد و در عین حال گامی مهم برای پیشرفت اقتصادی شهرستان‌های مستعد برداشت. این امر البته نیازمند حمایت ویژه دولت است.

گزارش از سولماز محمدی

انتهای پیام/ی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.