به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد،غلامحسین ساربان معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: اکنون ۴۵ درصد کشتزارهای خراسان رضوی زیر کشت گندم و جو است و از ۳۳۷ هزار کشاورز استان، افزون بر ۱۳۴ هزار نفر، معادل ۳۵ درصد آنان به کشت و تولید گندم و جو اشتغال دارند.
او اولین توفیقات بخش کشاورزی را در اقدامات بهنژادی دانست و افزود: اگرچه ابتدای انقلاب عملکرد تولید گندم کشور یک تن و ۶۰۸ کیلوگرم در هکتار بود، اما وضعیت اقلیمی سال قبل ما را در تولید این محصول متوقف کرد و نتوانستیم خود را با شرایط سازگار کنیم.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: متاسفانه متناسب با میزان آب موجود کشت انجام ندادهایم و این موجب شده عدهای از کشاورزان ناامید شده و به سمت باغداری بروند.
ساربان بر متعادل سازی میزان مصرف کود کشاورزی در استان تاکید و بیان کرد: یک تن گندم ۲۸ کیلوگرم ازت، ۹.۵ کیلو فسفر و ۲۳ کیلوگرم پتاس را از خاک خارج میکند. مصرف پتاس و فسفات اجباری است و به صرف اینکه قیمتشان افزایش یافته، نباید توسط کشاورزان کنار گذاشته شوند.
او افزایش مواد آلی خاک را ضروری خواند و تصریح کرد: میزان مواد آلی خاکهای استان چهار دهم درصد بوده در صورتی که مواد آلی بهترین خاکهای دنیا پنج تا ۶ درصد است.
انتهای پیام//م.ج