سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آخرین جزئیات از صیادان گمشده در پی طوفان حاره‌ای/ مقصر اصلی مفقودی صیادان که بود؟

با وجود گذشت چهار روز از ماجرای وقوع طوفان حاره‌ای «شاهین»، خبری از صیادان گمشده در پسابندر نیست در حالی که عدم اجازه به صیادان برای رفتن به دریا می‌توانست از فاجعه جلوگیری کند.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، در پی وقوع طوفان «شاهین» در روز‌های اخیر در سواحل جنوب استان سیستان و بلوچستان هنوز سرنوشت سه صیاد گمشده در «پسابندر» مشخص نیست، اما سوال مهم این است که آیا نمی‌شد با وجود هشدار‌ها و اخطاریه‌های جوی صادر شده توسط هواشناسی در بالاترین سطح، از بروز چنین حوادث تلخی پیشگیری کرد؟

نکته قابل تامل اینکه اتفاقی که در دشتیاری برای بنادر «بریس، پسابندر و گواتر» رخ داد همان اتفاقی بود که در شهر چابهار برای بنادری مانند «شهید بهشتی، شهید کلانتری و هفت تیر» رخ داد و حالا جای سؤال است که واقعاً چرا برای چابهار با تعداد بنادر بیشتر از شهرستان دشتیاری، هیچ مجروحیت یا صدمه جانی اتفاق نیفتاد.

اجازه ندادیم صیادان چابهاری به بندر بروند

مسئله را ابتدای امر از فرماندار چابهار به عنوان بالاترین مقام اجرایی شهرستان پیگیری کردیم. رحمدل بامری می‌گوید برای اینکه اتفاقی برای صیادان رخ ندهد، مجبور شده خودش مستقیماً وارد عمل شود؛ او و نیرو‌های فرمانداری در تمامی اسکله‌ها و بنادر حاضر شده‌اند و تا لحظه آخر که قرار بود طوفان «شاهین» آغاز شود نظارت کرده‌اند تا صیادی در بنادر و اسکله‌های صیادی حضور نداشته باشد.

وی تأکید می‌کند: مسئله جان شهروندان است و به همین دلیل با جدیت این مسئله را دنبال کردیم و اجازه ندادیم تا هیچ صیادی در ساحل بماند تا به این شکل سلامت همه شهروندان این شهرستان حفظ شود.

فرماندار دشتیاری شیلات را مقصر می‌داند

حالا باید سراغ فرماندار دشتیاری برویم؛ او خودش نیز به ضعف زیرساختی در شهرستان تازه تأسیس دشتیاری اعتراف می‌کند؛ با این حال عادل عفتی مسئله را به نحو دیگری پاسخ می‌دهد و ما را به شیلات ارجاع می‌دهد؛ وی در این زمینه شیلات را مسئول می‌داند و می‌گوید شیلات است که باید به این مسائل باید پاسخگو باشد.

وی از آخرین احوالات صیادان گمشده نیز اینگونه می‌گوید: پنج صیاد در جریان وقوع طوفان حاره‌ای مفقود شدند که دو تن ایرانی و سه تن پاکستانی بودند و تاکنون اجساد غرق شده دو نفرشان شامل یک ایرانی و یک تبعه پاکستانی پیدا شده و خبری از سه صیاد دیگر نیست.

نبود امکانات کار را سخت‌تر کرده است

سراغ شیلات رفتیم؛ مسئول شیلات دشتیاری که به نبود امکانات برای کشف اجساد صیادان گمشده و سخت‌تر شدن کار به همین دلیل اعتراف دارد، ماجرا را اینگونه تعریف می‌کند: روز واقعه یک لنج صیادی در دریا گیر افتاده بود و لنج دوم برای بوکسل کردن آن لنج به دریا می‌زند؛ روی دو لنج ۱۶ سرنشین بود و ماجرا نیز خیلی سریع و مبهم رخ داد که متوجه نشدیم دقیقاً چه چیزی در دور دست در حال رخ دادن است.

وی افزود: در واقع دو لنج در حال آمدن به ساحل بودند که گرفتار طوفان شاهین می‌شوند و بعد از آن هر دو لنج به صخره‌ای خوردند و مشخص نشد دقیقاً چه اتفاقی رخ داد که بعد از حدوداً ۲۰ دقیقه فقط تخته پاره‌های لنج‌ها به ساحل رسید که به این ترتیب ما و شهروندان برای نجات جان صیادان به همراه آتش‌نشانی و شهرداری چابهار وارد عمل شدیم.

بابک سعیدی ادامه داد: با این حال تمام تلاش ما برای نجات جان صیادان بود و شهروندان در این میان سنگ تمام گذاشتند که این اقدامات منجر به نجات تنها ۱۱ نفر از صیادان شد و مشخص نشد ناخدای لنج کشنده و چهار صیاد دیگر دچار چه سرنوشتی شدند تا اینکه بعد از ساعت‌ها جستجو طی روز‌های گذشته جسد یکی از صیادان پاکستانی و ناخدا پیدا شد.

با وجود این گفته‌ها تصمیم گرفتیم به نزدیکان و خانواده صیادان دسترسی پیدا کنیم با این احتمال که از جزئیات ماجرا تا حدودی خبر دهند و در آخر پس از ساعت‌ها جستجو متوجه می‌شویم یکی از صیادان گمشده ایرانی با رئیس شورای شهر تازه تأسیس بریس رابطه فامیلی دارد که به همین دلیل با او تماس گرفتیم.

بدون تجهیزات حتی به پیدا کردن اجساد هم امید نداریم

روایت وی چنین است: چند روزی است که در حال گشتن هستیم، اما هرچه بیشتر می‌گردیم چیزی پیدا نمی‌کنیم؛ سوال اساسی اینجاست که آیا بدون تجهیزات و فقط با اتکا به نیرو‌های شهروندی می‌توانیم از سرنوشت سه صیاد گشمده که هیچ خبری از آن‌ها نیست اطلاعی پیدا کنیم!

یونس خاتمی ادامه می‌دهد: بیشترین تلاش در این ماجرا را شیلات داشته و از دیگر ارگان‌ها مااند هلال احمر خبری نیست؛ در حالی که ما از آن‌ها سگ خواسته‌ایم بلکه بتوانیم اثری از صیادان گمشده پیدا کنیم، اما با چنین شرایطی امیدی به پیدا کردن اجساد آن‌ها هم نداریم.

وی می‌افزاید: حالا با وجود چنین شرایطی فقط بی‌خودی جستجو می‌کنیم بلکه ارگان و سازمانی دلش بسوزد و برای کمک به ما هم که شده تجهیزاتی در اختیارمان قرار دهد تا بتوانیم برای یافتن صیادان باقیمانده کاری کنیم، اما انگار نه انگار که آن‌ها نیز انسان بوده‌اند!

انتهای پیام/ع

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.