سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آیا فضا پایان می‌یابد یا برای همیشه ادامه دارد؟

دانشمندان دو فرضیه در ارتباط با انتهای فضا را مطرح کرده اند که در این خبر به این دو فرضیه تازه اشاره شده است.

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل ازtheconversation، درست در بالای سر ما آسمان یا به قول دانشمندان، جو قرار دارد. این مسافت حدود ۲۰ مایل (۳۲ کیلومتر) از سطح زمین امتداد دارد. ترکیبی از مولکول‌ها شناور در جو وجود دارد که آنها تکه‌های کوچکی از هوا  هستند و با هربار نفس کشیدن میلیارد‌ها قطعه از آن‌ها جذب می‌شود. بالای جو فضا قرار دارد، فضا مولکول‌های بسیار کمتری دارد و بین آن‌ها فضای خالی زیادی وجود دارد.

آیا تا به حال فکر کرده اید که سفر به فضا و سپس ادامه دادن به آن چگونه خواهد بود؟ چه چیزی را پیدا خواهید کرد؟ دانشمندان می‌توانند بسیاری از آنچه را که می‌بینید توضیح دهند. اما مواردی وجود دارد که آن ها هنوز نمی‌دانند، مانند اینکه آیا فضا برای همیشه ادامه دارد یا خیر؟

سفر به فضا چگونه است؟

در ابتدای سفر خود به فضا، ممکن است برخی از مناظر را بشناسید. زمین بخشی از گروه سیارات است که همگی به دور خورشید می‌گردند. خورشید به لحاظ اندازه در واقع فقط یک ستاره متوسط است و تنها به دلیل نزدیکتر بودن، بزرگتر و درخشان‌تر از سایر ستاره‌ها به نظر می‌رسد. برای رسیدن به نزدیکترین ستاره بعدی، باید تریلیون‌ها مایل از فضا را طی کنید. اگر بتوانید با سریع‌ترین کاوشگر فضایی که ناسا ساخته است به فضا بروید، هزاران سال طول می‌کشد تا به آنجا برسید.

اخیراً اخترشناسان دریافته اند که بیشتر ستارگان سیاره‌های خود را دارند. برخی از آن‌ها مانند زمین هستند، بنابراین ممکن است آن‌ها خانه سایر موجودات نیز باشند. برای رسیدن به کهکشان دیگر، باید میلیون‌ها مایل بیشتر از فضا را طی کنید. بیشتر این فضا تقریباً خالی است و تنها برخی از مولکول‌های سرگردان و ذرات نامرئی ریز اسرار آمیز وجود دارد که آن‌ها را "ماده تاریک" می‌نامند.

با استفاده از تلسکوپ‌های بزرگ، ستاره شناسان میلیون‌ها کهکشان را در آنجا مشاهده می‌کنند و آن‌ها در هر جهتی به حرکت خود ادامه می‌دهند. اگر بتوانید میلیون‌ها سال به مدت طولانی فرآیند حرکت‌ها در فضا را تماشا کنید، به نظر می‌رسد که به تدریج فضای جدیدی بین همه کهکشان‌ها اضافه می‌شود. شما می‌توانید این موضوع را با تصور نقاط کوچک روی بادکنک تخلیه شده و سپس منفجر شدن آن تجسم کنید، درست مانند کهکشان‌ها، نقاط همچنان دورتر می‌شوند.

اگر بتوانید بیرون بروید، آیا برای همیشه از کهکشان‌ها عبور خواهید کرد؟ آیا تعداد بی نهایت کهکشان در هر جهت وجود دارد؟ یا در نهایت همه چیز به پایان می‌رسد؟ و اگر تمام شد، با چه چیزی به پایان می‌رسد؟ این‌ها سوالاتی است که دانشمندان هنوز پاسخ قطعی برای آن ندارند. بسیاری تصور می‌کنند به احتمال زیاد افراد برای همیشه از کهکشان‌ها در هر جهتی عبور خواهند کرد. در این صورت، جهان بی نهایت خواهد بود و بدون پایان.

آیا جهان بی نهایت است یا پایان دارد؟

برخی دیگر از دانشمندان تصور می‌کنند که ممکن است جهان در نهایت به دور خود بچرخد، بنابراین اگر می‌توانستید به بیرون بروید، روزی به نقطه‌ای که از آن جهت شروع کرده بودید از جهت دیگر باز می‌گشتید. یکی از راه‌هایی که می‌توانید در مورد آن فکر کنید این است که کره زمین را تصویر کنید و همچنین تصور کنید شما موجودی هستید که فقط می‌تواند روی سطح حرکت کند. اگر از هر جهت قدم بردارید، برای مثال شرق، و فقط ادامه دهید، در نهایت به همان جایی که شروع کرده اید باز می‌گردید. اگر این برای جهان صدق می‌کرد، به این معنی بود که بی نهایت بزرگ نیست اگرچه هنوز هم بزرگتر از آن چیزی است که می‌توان  تصور کرد.

در هر صورت، هرگز نمی‌توانید به انتهای جهان یا فضا برسید. دانشمندان اکنون بعید می‌دانند که جهان پایان داشته باشد یعنی منطقه‌ای که در آن کهکشان‌ها متوقف می‌شوند یا جایی که مانعی وجود داشته باشد تا انتهای فضا را مشخص می‌کند. اما هیچ کس به طور قطعی هیچ چیزی را نمی‌داند. چگونگی پاسخ به این سوالات احتمالا توسط دانشمندان آینده مشخص می شود.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۴
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۴:۲۹ ۰۶ اسفند ۱۴۰۲
دنیا آخر به پایان می رسد ما به خورشید نزدیک میشیم تا اینکه هیچ آبی نمی مونه ما الان باید به دنبال این بگردیم که آیا سیاره ای هست که قابل زندگی باشه یا خیر ما باید برای هر مشکل جانی در دنیا آماده باشیم
خرد
۱۱:۰۹ ۲۹ دی ۱۴۰۲
فضا را هر چه قدر ادامه بدهیم شعاع دایره ای که ما داخلش هستم گسترده تر میشه پس محدودتر نمیشه که بگوییم جایی بن بست باشه.
مکان حجم داخلی روی سطح چیزی یا سطح بیرونی روی جسمی است
فضا که جسم نیست بلکه اجسام در فضا هستند پس بی انتها بودنش عقلانی تره چون اینطوری خود خدا هم تا بی انتها هست
اگر بگیم فضا دایره ای است که جایی تمام میشه پس اون وقت باید دنبال فضای بعدی باشیم که این داخل اون باشه
چه لزومی داره که فضا انتها داشته باشه.
اتفاقا فضا با لامکان بودن بیشتر معنی داره
یعنی اجسام و مکان ها در لامکان هستند و لامکان بی انتها است چون سطح ندارد و بی انتها بودنش عقل را به چالش می‌کشاند ولی بن بست بودنش عجیب است.
عباس خان
۱۵:۰۱ ۰۹ دی ۱۴۰۲
حالا شما به بزرگی خود خـــــــــــــــدا پی ببرید که چی هست!!
دنیا تو مشتشه قربونش برم من، ????????
عباس خان
۱۵:۰۱ ۰۹ دی ۱۴۰۲
حالا شما به بزرگی خود خـــــــــــــــدا پی ببرید
عباس خان
۱۵:۰۱ ۰۹ دی ۱۴۰۲
حالا شما به بزرگی خود خـــــــــــــــدا پی ببرید که چی هست!!
دنیا تو مشتشه قربونش برم من، ????????
عماد
۱۱:۳۹ ۰۴ آبان ۱۴۰۲
جهان هرگز به پایان نمی‌رسد و بی پایان است فقط تغییر می‌کند و تغییر همیشه وجود دارد
علیرضا
۱۱:۴۱ ۲۲ مرداد ۱۴۰۱
خدایا این جهان اینقدر بزرگه تو چقدر بزگی
دمیرچی
۰۱:۱۹ ۱۴ تير ۱۴۰۱
به نظر من فرضیه انتها داشتن فضا و چرخیدن به دور خود غلطه . توی متن بالا گفته اگه توی زمین مسافتی رو طی کنیم در نهایت برمیگردیم سر جای اول . باید بگم که زمین خودش توی منظومه شمسی قرار داره . پس اگه فضا رو هم همینطور تصور کنیم باید قبول کنیم که خود همین فضا هم داخل یه فضای دیگه ای قرار داره . یعنی اگه توی یه جای مشخص بخوایم دور خودمون بچرخیم بالاتر از اون فضا یه فضای دیگه وجود داره
حسین
۰۲:۵۱ ۰۲ خرداد ۱۴۰۱
به نظرمن انفجاربزگ که صورت گرفت مثل این می ماندکه شمادرون یک بادکنک رابادکنی کیهان هم همینه انفجاربزرگ باعث اون ایجادمیشه که حجم بزرگی ازگازهاوماده تاریک مثل یک ابر بادکنک متورم بشه ووقتی اون عامل متورم کننده تمام شودکیهان نیزارهم بپاشدوبعدیه سوال دیگه پیش میادفضای بیرون ازابربادکنک چیه واون هیچ وهیچوهیچه بنظرمن این عقلانیه تره ممنون که نظرمنومیخوانید
سعید‌
۱۳:۱۸ ۱۹ فروردين ۱۴۰۱
اگر‌می‌خواهید‌راحت‌زندگی‌کنید‌به‌هیچ‌چیز‌دیگر‌فکر‌نکنید
الناز مجدی
۰۸:۵۱ ۱۱ دی ۱۴۰۰
سلام من الناز هستم ۷ سالمه دوست دارم فضا نورد بشم لطفا مطالبی درباره ی چتور می توانیم فضا نورد بشیم هم بزارید
ناشناس
۲۱:۴۱ ۱۶ مهر ۱۴۰۰
ترجمه دعای اللهم انه لایواری منک... سفارش شده وقتی آسمان شب رانظاره می کنی بخوانی:
ای خدائی که،نه فضای تاریک شب،
نه آسمان بدون ستون،
نه زمین ناهموارو گسترده،
نه تاریکی های فوق تاريکی و
نه دریای ژرفی که پراز مخلوقات تو و درپیش روی بندگان تواست. ازتوپنهان نیست،و
رحمت خود را برهر بنده ای که بخواهی عطا می کنی،
توازچشم های خائن، و
آنچه در دل ها پنهان است،و
از انتهای فضای بیکران،و
چشم های درخواب مطلع هستی،
توزنده و پاینده ای،
خواب وچرت ترا فرانگیرد،
پاک است پروردگار جهانيان و
معبود رسولان،و
حمدازآن پروردگارجهانیان است.
محمد
۲۱:۲۴ ۱۶ مهر ۱۴۰۰
سلام
انسان چون با مکان های زندگی اش انتهائی قابل رویت وقابل لمس روبرواست مثلا:"آن ور این دیوار کوچه است وآن ور کوچه خیابان وآن ور خیابان بیابان وآن ور بیابان یک روستا و... " لذا عادت های روزمره انسان برای شناسائی مکان ها وماورا آن باعث شده که حتما وقطعا باید انتهایی برای مکانی تصور کند این تصور بشر خاکی است.درصورتی که خارج از تصورات وعاداتی که داریم . ما خیلی راحت میتوانیم فضا رانامتناهی فرض کنیم که دیوار انتهائی برای آن قائل نباشیم مثل زوج های مرتب در ریاضی که انتهائی ندارد مثلا:
...(۱،۶)،(۱،۵)،(۱،۴)،(۱،۳)،(۲ ،۱)
سید ابو رسول
۱۲:۱۴ ۱۶ مهر ۱۴۰۰
این قد فضاء بزرکه حتی دانشمندان نمتواند نضر بده ..خیلی بزرکه.. خدا جزی ساخته بشر عجزه ..دانشمدان فقط نضریه بدن..خیلی مونده دانشمندان بفهمن؟
محسن
۰۱:۰۲ ۱۶ مهر ۱۴۰۰
عالم ماده با تمام وسعتش دربرابر آفریده های خالق حکیم بلکه سرابی بیش نیست ای هیچ ز بهر هیچ بر هیچ مپیچ جان برادر آیا انسان اسرارآمیزوبیکرانه تر از فضا نیست انتهای آدمی کجاست تا مجالی دیگر بدرود
حسین شکیبایی
۰۰:۲۴ ۱۶ مهر ۱۴۰۰
به مخ و مغزت فشار نیار لطفا، هنوز زوده بفهمیم چه احمق هایی هستیم پر مدعی، ما در قیاس جهان کمتر از یه میلیونوم مولکولیم، میفهمی؟ ؟ یا بازم داری کری میخونی؟ تا حالا فک کردی قد و اندازه ی خدا چقدر هس؟ واسش نماز بخونی؟یه پیس در مقابل یه ابر هول، یه خس در مقابل یه ابر گرد باد، یه گیج و نادان و ضعیف و نحیف و شکننده و زبون دراز و وحشی و مجرم و حقه باز و مصرف کننده ای زباله ای، در مقابل یه همه چیز اوکی،
آدم چی بگه جز (((الله اکبر)))
یاشار
۲۳:۱۸ ۱۵ مهر ۱۴۰۰
یک خاطره؛
به استاد گفتم اگر دقیقا قرینه جغرافیایی خانه خدا قرار بگیریم چطور باید نماز بخونیم که پشیمون از جهت دیگه به همون شعاع نباشه؟
استادم خیلی بهم حساس بود و در جواب دقیقا همین سؤال رو پرسید،
هیچ وقت راز خودم رو به احدی نگفتم که جواب ها رو از کجا میگرفتم و...
وقتی شعاع بشکنه تازه انسان ها متوجه میشند یک جو دیگه هم وجود داره که کل هستی رو درون خودش قرار داره،در واقع طبقات آسمانی همان به اصطلاح جو های محدوده ای اند،نه تنها ستارگان و سیارات و..بلکه تمام کهکشان ها و...به اصطلاح هستی که انسان تا الان قابل به درکش شده زیر لایه دوم قرار داده
ابوالفضل حشمتی
۱۳:۳۲ ۱۶ مهر ۱۴۰۰
داداش اینارو به ناسا هم گفتی؟
ناشناس
۲۳:۱۰ ۱۵ مهر ۱۴۰۰
به نظر من همانطور که جهان در حال انبساط و بزرگ شدن است زمانی هم شروع به منقبض شدن میکند و دوباره به ذره میرسد
ولی حیف که عمرمان کفاف نمیدهد که ثابت کنم خخخخ
سید ابو رسول
۱۲:۲۱ ۱۶ مهر ۱۴۰۰
خدا سبحانه عزوجل ..دنیا رو حساب وکتاب افرید ..خورشید ماه زمین سیارات وکرات ، تاریک روشن صحرا دریا ..وفضاء بزرک لا یتناهی ..دانشمندان عاجز شدن ..
رامین
۲۳:۰۸ ۱۵ مهر ۱۴۰۰
در قران پایان جهان ذکر شده است

پس از انبساط و بزرگ شدن نهایتا منقبض خواهد شد و آسمان ها فرو خواهند ریخت. سوره زاریات

قربون خدا برم که کتابش قرآن همه چی داره.
ناشناس
۱۱:۴۳ ۱۶ مهر ۱۴۰۰
نه بابا ...
ناشناس
۲۲:۵۷ ۱۵ مهر ۱۴۰۰
هر وقت به اسرار ماده تاریک رسیدید، به جواب همه سوالات میرسید، همه میگن بالاتر از سرعت نور نیست ولی من میگم بالاتر از سرعت نور، ماده تاریک هست، نور به انرژی و ماده وابسته است ولی ماده تاریک به هیچ چیز، قبل از اینکه نور به نقاط خیلی دور برسه ماده تاریک در اونجا حضور دارد و این یعنی سرعت ماده تاریک از نور بیشتره، نور هرچقدر به نقاط دوردست برسه ضعیف تر میشه ولی ماده تاریک هر چقدر دورتر(عمیق تر) میشه قویتر میشه و...
محمد
۲۲:۳۶ ۱۵ مهر ۱۴۰۰
خداوند 7 آسمان خلق کرده که تمامی این کهکشانها با صدها هزار میلیارد ستاره تازه اسمان اول است تبارک الله لا حول ولا قوء الا باالله العلی العظیم پس علم بشر هرگز به ابعاد جهان نخواهد رسید چون ناچیز است از طرفی اگر تصور ما از مکان چیزی باشد که از زندگی روی این کره خاکی یاد گرفته ایم دچار دور باطل می شویم چون هر جایی باید در جای دیگری قرار داشته باشد و اخرین جا دیگر معنی ندارد ممکن است چیزی بنام مکان و زمان فقط ابزار خیالی این دنیا باشد و معنی واقعی زمان و مکان چیزه دیگری است که پس از مرگ خواهیم فهمید
ناشناس
۲۲:۳۱ ۱۵ مهر ۱۴۰۰
برای فهمیدنش نیاز به کار خاصی نداریم که انجام بدیم،ما توی این جهان مثل دونه شنی توی بزرگترین صحرای جهان هستیم که هیچ وقت نمیتونیم به آخرش برسیم ولی میدونم که این جهان هم محدود است و بی نهایت نیست، چون که فقط خدا بی نهایته، فقط باید منتظر بمونیم تا مرگ بیاد سراغمون، تازه از مردگی به زندگی میرسیم، چون روح ابدی است و جسم فانی، وقتی مردیم و اگر رفتیم بهشت، از خدا بپرسیم و خدا هم جواب همه این سوالات رو بهمون میده، نمیدونم بعد از مرگ هم گذرمون به این جهان میفته یا نه و اگر میفته آیا جهان بعد از مرگ با جهان الان که توش هستیم یکی هست یا جدا؟! و اگر یکی هست از کدوم سمته؟ امیدوارم برم بهشت و به تمام این سوالات برسم چون خیلی برام جذابه.
علی جان
۰۹:۴۹ ۱۶ مهر ۱۴۰۰
گفته هات بسیار درست و منطقی بود و موافقم با روح میتونم به حقایق بزرگ پی ببریم و اینکه گفتی جهان ما از دنیا پس از مرگ قطعا جداست. اینکه از اون دنیا حرف خاصی نمیشه گفت هست چون اصلا جنس اون جهان مادی و فیزیکی نیست و در ابعاد دیگه ای وجود داره که بخوایم جهت اشاره کنیم بگیم مثلا به سمت این کهکشان یا اون کهکشان .
ناشناس
۲۲:۲۴ ۱۵ مهر ۱۴۰۰
قرار نیست انسان به انتهای این دنیا برسد. فقط خلیفه در زمین است. شاید پس از خروج از این دنیا همچنان این دنیا برای موجودات دیگر برقرار باشد. فقط این دنیا برای انسان سرای گذر است. وجود سیارات یا ستارگان یا ... که دمای بالای مثل خورشید دارند نشان از این است کنه این دنیا محصولاتی دارد که برای انسان قابل حل نخواهد بود. اجازه خروج انسان از یک محدوده بیشتر داده نمی شود. همانطور که موجودات دیگر در فواصل دور اجازه ورود را ندارند و بدین طریق ایمنی ایجاد می شود. موجوداتی که در دمای خیلی بالا زندگی کنند باید از جنس آتش باشند.
ناشناس
۲۲:۲۰ ۱۵ مهر ۱۴۰۰
علامه حسن زاده آملی هم قائل به بی نهایت بودن وجود اند.
متعیّن امّا بی نهایت
ناشناس
۲۱:۰۰ ۱۵ مهر ۱۴۰۰
فقط حبس ابد
ناشناس
۲۰:۴۸ ۱۵ مهر ۱۴۰۰
البته اشاره به فاصله نوری بین ستاره ها و سیاره ها و همچنین کهکشانها در گزارشتون نداشتید فاصله نوری کهکشان راهی شیری خودمان ۱۰۰ هزار سال نوری است سرعت نور ۳۰۰ هزار کیلومتر در یک ثانیه هستش یعنی با این سرعت باز هم ۱۰۰ هزار سال طول خواهد کشید تا از این سر کهکشان راه شیری تا اون سرش رفت حالا بماند فاصله تا کهکشانهای دیگه ، کهکشان آندرومدا همسایه کهکشان ما ۳/۵ میلیون سال نوری فاصله است حالا تازه ترین اطلاعات دانشمدان درباره تعداد کهکشانها در جهان هستی حدودا دو هزار میلیارد کهکشان تخمین زده شده هر کهکشان هم ۱۰۰ الی ۴۰۰ میلیارد ستاره و سیاره در خودشون جای دادن یعنی آدم مغزش سوت میکشه با این همه بزرگی ما انسانها و کره زمینمون و حتی کهکشانی که در آن قرار داریم در برابر این همه وسعت جهان هستی هیچ عددی نیست
کامران
۲۰:۳۹ ۱۵ مهر ۱۴۰۰
خدایی که من میشناسم نمیتونه جهان هستی را به جایی متوقف کنه و صددرصد فضا انتهایی ندارد و هر چه شما با سفینه های فوق سرعت در فضا بروید انتهایی نخواهید دید و این هم برای من سواله که اصولا جهان اول و طبقه اول کجاست و الان ما در کجای آسمان قرار داریم آسمان اول یا دوم یا بیشتر و آسمانهای بالاتر چیا هستند و چگونه اند
ناشناس
۱۹:۲۰ ۱۵ مهر ۱۴۰۰
چه خبر بی معنا و مبهم و بدون نتیجه و غیر مفیدی.
قریشی
۱۸:۵۱ ۱۵ مهر ۱۴۰۰
چون درک ما از جهان پیرامون و فضای دوردست توسط تلسکوپ های نوری و رادیویی انجام میگیرد و در این میان محدودیتی بنام سرعت نور داریم که در مقابل وسعت فضا بسیار ناچیز است پس در واقع هیچگاه پاسخ بسیاری از سوالات را نخواهیم یافت و بیشتر سوالات پاسخشان در حد فرضیاتی مبهم باقی خواهد ماند
ناشناس
۲۲:۲۵ ۱۵ مهر ۱۴۰۰
عجب!