سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نگاهی به عملکرد کشتی آزاد در مسابقات جهانی / از شکستن طلسم تیلور و کاکس تا تکرار طلای پهلوان‌باشی بعد از ۳۲ سال

تیم ملی کشتی آزاد ایران با کسب ۳ مدال طلا، ۳ نقره و یک برنز به عنوان سومی مسابقات قهرمانی جهان در نروژ دست یافت.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، رقابت‌های کشتی آزاد قهرمانی جهان در سال ۲۰۲۱ طی روز‌های ۱۰ تا ۱۳ مهرماه در شهر اسلو نروژ برگزار شد که در پایان تیم ایران توسط حسن یزدانی در وزن ۸۶ کیلوگرم، کامران قاسم پور در ۹۲ و امیرحسین زارع در ۱۲۵ کیلوگرم به مدال طلا، علیرضا سرلک در ۵۷ کیلوگرم، امیرمحمد یزدانی در ۶۵ کیلوگرم و محمد نخودی در ۷۹ کیلوگرم به مدال نقره و مجتبی گلیج در وزن ۹۷ کیلوگرم به مدال برنز دست یافت.

در رده‌بندی تیمی نیز تیم ایران با ۱۶۲ امتیاز به عنوان سوم دست یافت. تیم‌های روسیه با ۱۷۳ و آمریکا با ۱۶۵ امتیاز به ترتیب اول و دوم شدند.

نتایج تیم ملی کشتی آزاد در مقایسه با المپیک توکیو و مسابقات جهانی ۲۰۱۹ قزاقستان رشد و پیشرفت قابل توجهی داشت و یکی از درخشان‌ترین نتایج تاریخ کشتی آزاد در رقابت‌های جهانی رقم خورد.

ایران در المپیک توکیو تنها موفق به کسب یک مدال نقره توسط حسن یزدانی و یک برنز توسط امیرحسین زارع شده بود و در مسابقات جهانی قزاقستان نیز به یک طلا (حسن یزانی)، یک نقره (علیرضا کریمی) و دو مدال برنز (احسان‌پور و امامی) دست یافته بود که در مقایسه با نتایج امسال که ۳ طلا و ۳ نقره و یک برنز بدست آورد پیشرفت چشم‌گیر کشتی آزاد را نشان می‌دهد.

این برای نخستین بار بود که ایران شش فینالیست در اوزان دهگانه مسابقات جهانی داشت؛ ایران تنها سه بار در مسابقات جهانی کشتی آزاد موفق به کسب سه مدال طلا شده بود. در مسابقات جهانی سال ۱۹۹۸ که به میزبانی ایران و البته در ۸ وزن برگزار شد، علیرضا دبیر، عباس جدیدی و علیرضا حیدری طلایی‌های ایران بودند.

در سال‌های ۱۹۷۰ و ۱۹۷۳ (تهران) نیز به ترتیب جوادی، سیدعباسی و موحد و جوادی، برزگر و فره‌وشی موفق به کسب ۳ مدال طلا در ۱۰ وزن شده بودند.

از سوی دیگر دو طلسم کشتی آزاد ایران در این مسابقات شکسته شد و نمایندگان کشورمان موفق به شکست حریفان مستقیم خود شدند. حسن یزدانی سرانجام بعد از ۳ دوئل ناموفق در چهارمین رویارویی از سد دیوید تیلور گذشت تا این طلسم ناکامی شکسته شود.

جی‌دن کاکس دیگر طلسم کشتی آزاد ایران بود که در دو دیدار قبلی علیرضا کریمی را شکست داده بود، اما این بار مغلوب نمایش زیبای کامران قاسم‌پور شد تا این طلسم نیز از کشتی آزاد برداشته شود. از طرفی امیرحسن زارع که در المپیک توکیو مغلوب گنو پتریاشویلی گرجستانی شده بود در فینال مسابقات جهانی انتقام سختی از این حریف کشتی بلد گرفت و تاج قهرمانی را بر سر گذاشت.

بدون شک مهم‌ترین کاری که کادرفنی تیم ملی در این مدت کوتاه می‌توانست انجام دهد کار کردن روی مسائل روحی و روانی آزادکاران و برگرداندن روحیه و انگیزه به نفراتی مانند یزدانی و زارع بود که البته به خوبی هم نتیجه داد.

یکی دیگر از مهم‌ترین اتفاقات این مسابقات که برای ایران در این رقابت‎ها رقم خورد تکرار مدال طلای مرحوم علیرضا سلیمانی (پهلون‌باشی ایران) در سنگین وزن پس از ۳۲ سال بود. سلمیانی در مسابقات جهانی ۱۹۷۹مارتینی سوئیس ایران را برای نخستین بار صاحب مدال طلای سنگین وزن کرده بود که این اتفاق بعد از ۳۲ سال توسط امیرحسین زارع در مسابقات جهانی نروژ تکرار شد.

البته نکته اصلی این مسابقات پوست اندازی تیم کشتی آزاد ما بود به طوری که میانگین سنی تیم ایران چیزی حدود ۲۳ سال بود که می‌تواند کشتی را به آینده امیدوارتر کند.

از سوی دیگر ایران در ۵ وزن المپیکی موفق به کسب مدال شد (۲ طلا، ۲ نقره و یک برنز) که می‌تواند نویدبخش روز‌های خوش برای کشتی آزاد در آینده باشد. به خصوصی اینکه این کشتی‌گیران با توجه به شرایط سنی‌شان در سال‌های آینده نیز می‌توانند همچنان مدعی باشد و قطعاً تا المپیک ۲۰۲۴ پاریس به پختگی لازم می‌رسند و مدعیان اصلی اوزان خود خواهند بود.

منبع: میزان

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.