سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چاقو سازی صنعتی ریشه دار در فرهنگ ایلام/ در صورت حمایت، با کیفیت‌ترین محصول دنیا تحویل خواهد شد

با توجه به ظرفیت‌های صنعت ریشه دار چاقوسازی می‌تواند زمینه اشتغال برای بسیاری جوانان را فراهم کند و با صادرات آن به سایر استان‌ها و خارج از کشور موجب رونق اقتصادی شود.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ایلام ، صنعت چاقو سازی یکی از صنایع دستی استان ایلام است که باعث اشتغال و درآمد زایی برای مردم استان به خصوص شهرستان ملکشاهی شده و می‌طلبد تا مسئولان از این صنعت حمایت کنند.

صنایع دستی زمانی شغل اصلی مردم در گذشته بود و مردم هر دیاری را با آن صنعت می‌شناختند؛ مردم از هر شهری برای دیدن و خرید محصولات صنایع دستی، راهی آن مناطق می‌شدند.

ایلام دارای قدمتی در تولید صنایع دستی کشور است این صنایع چشم هر کسی را به خود خیره خواهد کرد در گوشه و کنار این استان، هر شهرستانی صنایع دستی مخصوص به خود را دارد که با آن اشتغال و درآمد ایجاد می‌کنند.

صنعت چاقو سازی، در نقطه جنوبی استان ایلام در شهرستان ملکشاهی مرسوم است؛ آنچنان صنعت چاقو سازی در شهرستان ملکشاهی نمایان شده است که به عنوان شهر چاقوسازی قلمداد می‌شود و موجب تحیر همه علاقمندان به این صنعت شده است.

این حرفه با حمایت مسئولان در سراسر استان رونق بیشتری می‌گیرد بنابراین نیازمند توجه ویژه مسئولان است.

چاقو سازی در شهرستان ملکشاهی دارای شهرت است

رستمی یکی از هنرمندان این صنعت گفت: این صنعت در سراسر استان و خارج از استان دارای شهرت بسیاری است چاقو شهرستان ملکشاهی دارای کیفیت برتری است.

او افزود: می‌توان به جرأت گفت که اگر یک سری شرایط مهیا شود می‌توان با آموزش‌های به روز به نسل جوان و حمایت همه جانبه مسئولان علاوه بر اشتغالزایی به زنده نگهداشتن یک صنعت کمک کرد.

چاقوسازی برای مردم شهرستان ملکشاهی یک شغل است

محمدی یکی از شهروندان گفت: مردم شهرستان ملکشاهی این هنر را از گذشتگان خود به صورت سنتی یاد و آن را به ارث برده‌اند و باعث شده امروز از آن به عنوان یک شغل و درآمدی برای خود و خانواده استفاده کنند.

او افزود: این صنعت دستی در قدیم به صورت ذهنی و بدون طراحی از پیش تعیین شده انجام و بر روی وسایل نقش می‌بست؛ حتی در برخی از چاقو‌ها امروزی نمادی از گذشته‌ها در آن دیده می‌شود که زیبایی خاصی را به این محصول داده است.

فعالیت بیش از ۱۰۰ نفر در زمینه چاقو سازی در ملکشاهی

سهمی رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان ملکشاهی گفت: شاید قدمت این صنعت در شهرستان ملکشاهی از قدیم‌الایام و در بین مردم رواج داشته است؛ بیش از ۱۰۰ نفر هنرمند در این صنعت در شهرستان ملکشاهی که به صورت کارگاهی یا کار در منزل مشغول به فعالیت هستند.

او افزود: در شهرستان ملکشاهی با ارائه تسهیلات به مردم برای رونق این صنعت، اشتغال زایی و ایجاد درآمد کمک خواهیم کرد؛ در برخی خانواده‌ها که تمامی اعضای آن به این کار مشغول هستند نرخ بیکاری صفر است.

رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان ملکشاهی ادامه داد: سه نفر از هنرمندان این صنعت در شهرستان محصولات آن‌ها به خارج از استان صادر می‌شود بقیه در استان ایلام محصول خود را ارائه می‌دهند؛ کیفیت آن‌ها قابل رقابت با سایر چاقو‌های کشور است که با نگاه اول شاید باورکردنی نباشد که این صنعت به صورت دستی و در یک منطقه محروم انجام شده و گمان همه این است که این چاقو‌ها با دستگاه‌های روز و متعلق به کشور‌های اروپایی است، اما در واقع این چاقو‌های دستی متعلق به شهرستان ملکشاهی است.

او افزود: چند نفر از کشور آمریکا برای خرید چاقوی ملکشاهی درخواست داده بودند و کشور ما، چون تحریم است نمی‌تواند به آمریکا صادر کند؛ خواستند با افتتاح حساب در کشور ثالث از طریق آن کشور چاقو شهرستان را صادر کنند که ما قبول نکردیم و ممکن بود دوباره با بی‌عدالتی و به بهانه تحریم پول‌های مردم را بلوکه کنند و اعلام کردیم این هنر ساخته دست مردم این دیار است و فقط از طریق کشور ایران صادر می‌شود.

سهمی بیان کرد: مواد اولیه این صنعت را از شهرستان تامین و برخی مواد مثل فولاد صفحه، شمشه، ورقه را از تهران سفارش می‌دهیم.

او ادامه داد: کیفیت چاقوی شهرستان در سطح بالایی قرار دارد یکی از هنرمندان این صنعت ذاتاً در این کار تخصص دارد و برای برخی قسمت‌ها تحقیق و مطالعه و به صورت تجربی کار انجام داده است.

سهمی در پایان اضافه کرد: قطعاً همه ما از این صنعت حمایت می‌کنیم و امیدواریم در آینده نزدیک این چاقو در سراسر کشور به صورت یک چاقویی که مورد توجه مردم است نمایان‌تر شود.

صنعت چاقو سازی جز صنایع فعال استان ایلام است

نورالدین محسنی معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان ایلام گفت: در ایلام چند کارگاه در زمینه چاقو سازی فعالیت دارند و جز رشته‌هایی است که مورد علاقه نسل جوان بوده؛ صنعت چاقوسازی جز صنایع فعال استان است، اما اوج این فعالیت در شهرستان ملکشاهی قرار دارد؛ ما به دنبال دریافت نشان جغرافیایی به نام شهرستان ملکشاهی هستیم.

او افزود: از لحاظ اشتغال زایی بیشتر مردم شهرستان ملکشاهی از صنعت چاقوسازی امرار معاش می‌کنند و این صنعت هم به استان‌های دیگر و هم به کشور عراق صادر می‌شود؛ خصوصا یک نوع چاقویی که به زبان محلی «بوگده» معروف است به صورت خاص تعلق به این شهرستان دارد و در استان‌های دیگر به این شکل وجود ندارد که خود باعث درآمدزایی برای مردم شده است.

محسنی ادامه داد: این محصول به صورت چمدانی به کشور عراق صادر می‌شود؛ اولویت اصلی ما دریافت نشان جغرافیایی برای چاقوی ملکشاهی است این موضوع می‌تواند در راستای بحث صادرات نقش مهمی داشته باشد و به عنوان یک برند مورد استفاده قرار گیرد.

او بیان کرد: قطب چاقو استان در شهرستان ملکشاهی است برای اینکه این محصول معرفی شود تلاش می‌کنیم که شهرستان ملکشاهی را به عنوان «شهر ملی» چاقو انتخاب کنیم.

محسنی ادامه داد: تمام کارگاه‌های چاقو سازی در شهرستان ملکشاهی از طریق بنیاد علوی تسهیلات بانکی به آن‌ها ارائه شده است و اکثر آن‌ها دارای مجوز و بیمه هستند؛ قطعاً آموزش لازم در این زمینه به صورت استاد- شاگردی است و برنامه ریزی می‌کنیم در سایر مناطق استان هم آموزش چاقو سازی داشته باشیم.

قابل توجه مسئولان استان ایلام با توجه به اینکه صنعت چاقو سازی در استان ایلام در حال پیشرفت به ویژه در نسل جوان است امیدواریم که با حمایت همه جانبه مسئولان استان بتوان شهرستان ملکشاهی را هرچه زودتر به عنوان شهر ملی چاقو معرفی کرد.

مسئولان استان باید با برنامه‌ریزی صنعت چاقو سازی شهرستان ملکشاهی را که به صورت کارگاهی و خانگی مشغول فعالیت هستند سازماندهی کنند و کارخانه چاقو سازی در شهرستان ملکشاهی ایجاد کنند تا بتواند به صورت گسترده به سایر کشور‌ها صادر کنند.

منبع:فارس

انتهای پیام/ د

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.