سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سعودی لیکس افشا کرد؛

فساد مالی، بدهی عربستان را به ۱۰۰ میلیارد ریال سعودی رساند

بنابر اعلام وب‌سایت افشاگر سعودی لیکس در چند سال اخیر بدهی عربستان نزدیک به ۱۰۰ میلیارد ریال سعودی رسیده است.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان وب سایت سعودی لیکس فاش کرد به دلیل فساد مالی و هزینه‌های کنترل نشده بدهی‌های عمومی عربستان به ۹۸۹ میلیارد ریال سعودی (واحد پول عربستان) رسیده است درحالیکه در سال ۲۰۱۶ رقم این بدهی فقط ۳۱۶ میلیارد ریال بود.

سعودی لیکس افزود: آمار‌ها نشان می‌دهد بدهی عمومی عربستان در کمتر از هفت سال بیش از ۲۱ برابر افزایش یافته است که نشان دهنده شدت آشفتگی و فساد دولت در این کشور است. تجزیه و تحلیل انجام شده توسط کارشناسان ما نشان داد که بدهی عمومی عربستان سعودی در سه ماهه دوم سال جاری میلادی (۲۰۲۱ ) با رشد ۲.۴ درصدی شتاب گرفته است.

این وب سایت اضافه کرد: در حالی که حجم بدهی داخلی در پادشاهی سعودی حدود ۵۳۵.۳ میلیارد ریال است بدهی خارجی عربستان حدود ۳۸۷.۵ میلیارد ریال است که حدود ۴۲ درصد کل بدهی‌های این کشور را تشکیل می‌دهد.

سعودی لیکس در ادامه نوشت: پنج بحران اقتصادی عربستان را در برگرفته است. این کشور ده‌ها سال است سعی در تنوع بخشیدن به اقتصاد خود دارد، ولی این برنامه‌ها که از سوی بن سلمان بر بخش غیر نفتی متمرکز است همراه با شوک مضاعف در نتیجه همه‌گیری ویروس کرونا و تنش بر سر قیمت نفت که بن سلمان با روسیه شروع کرد بحران‌های اقتصادی پادشاهی را تشدید کرد؛ و این برای شهروندان عربستان تنها یک معنی دارد «ریاضت بیشتر».

در ادامه این گزارش آمده است: محمد بن سلمان بی پروا بازار جهانی را مملو از نفت کرد تا به رقبای خود فشار بیاورد، اما این استراتژی منجر به کاهش ۶۵ درصدی درآمد صادرات نفت خام نسبت به آوریل ۲۰۱۹ شد. بن سلمان امیدوار بود که گردشگری بخش مهمی از چشم انداز ۲۰۳۰ باشد، اما در پی شیوع کرونا انتظار می‌رود که ریاض در سال جاری شاهد کاهش ۳۵ تا ۴۵ درصدی بخش گردشگری باشد که معادل کاهش درآمد حدود ۲۸ میلیارد ریال است. چرا که از ماه مارس گذشته نیز سفر‌های حج محدود شده‌اند.

این گزارش در پایان هم افزود: بن سلمان برای اولین بار به وضع مالیات بر ارزش افزوده، کاهش یارانه‌های سوخت و افزایش سه برابری مالیات بر ارزش افزوده روی آورد. او همچنین مالیات بر خدمات مختلف دولتی و تجاری وضع کرد که در نتیجه آن بیکاری افزایش یافت، تکدی گری و فقر گسترش یافت و سعودی‌ها به اروپا فرار کردند. همچنین پایین بودن قیمت نفت و بحران کووید -۱۹ عربستان را مجبور کرد که ۲۶.۶ میلیارد دلار وام بگیرد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۳
در انتظار بررسی: ۰
کیان
۲۰:۳۷ ۰۹ فروردين ۱۴۰۱
۱۰۰ ملیارد ما به عرب چغدر می شه
ناشناس
۲۳:۰۸ ۱۴ مهر ۱۴۰۰
هر ریال عربستان = 300000 ریال ما
ناشناس
۲۰:۳۷ ۱۴ مهر ۱۴۰۰
که چی
ناشناس
۲۳:۲۴ ۱۲ مهر ۱۴۰۰
وای یه چندتا "اختلاسگر فراری بده"بهشون صادر کنیم که قوه قضاییه عربستان هم هیچوقت به مردمش نگه کدوم اختلاسگران توسط کدوم مقامات بانفوذ فرار کردند رفتند کانادای عربستان.
ناشناس
۲۲:۵۳ ۱۲ مهر ۱۴۰۰
۱۰۰میلیارد ریال یعنی پول زیاده مارو چی بگیم که ینفرش ۳۰ هزار میلیارد ریال برداشت رفت این فقط یه نفرشه
ناشناس
۲۲:۳۷ ۱۲ مهر ۱۴۰۰
همه بدن.فقط ما خوبیم
ناشناس
۲۲:۲۱ ۱۲ مهر ۱۴۰۰
۷۶۰میلیون دلاری که که باید بدیم به امارات چی؟؟؟!!!!الانم طرف نشسته تو خونه به ریش ما میخنده داداشش هم تو زندان داره فعالیت های بیرونی میکنه.
ناشناس
۲۲:۰۹ ۱۲ مهر ۱۴۰۰
خدا را شکر ما فساد نداریم
ناشناس۹
۲۱:۴۰ ۱۲ مهر ۱۴۰۰
یه خورده مملکت داری از ما یاد بگیرن!!!!!!! .مسولین مااجازه یک ریال اختلاسو فساد به کسی نمیدهند !!!!!!!!
ناشناس
۲۱:۳۲ ۱۲ مهر ۱۴۰۰
پس چرا ریال ایران داره روز به روز بی ارزش تر میشه؟!
پیمان اشراقی
۲۱:۳۱ ۱۲ مهر ۱۴۰۰
سلام ،

حل مشکلات مالی عربستان سعودی در همان مکان مشکل آفرینی است ،
در یمن ، با بازسازی آسیب های نبرد یمن .
ناشناس
۱۹:۵۴ ۱۲ مهر ۱۴۰۰
ایران باید پانصد میلیارد هزینه تحریم کنه تا درست شه !
ناشناس
۱۹:۳۲ ۱۲ مهر ۱۴۰۰
قابل توجه بن سلمان وپدرش تاموقعی که خراب کردن هتل جنیان صهیونیسمی ازکنار خانه کعبه وباز شدن اطراف نماد شیطان انجام نشودو دست صهیونیسمها از مکانهای مقدس مکه ومدینه کوتاه نشود برکت از عربستان رخت بربسته وبن سلمان وپدرش به گدایی میافتند