سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سینمای کودک در دو دهه اخیر مهجور واقع شده

کارگردان فیلم «راز قلعه» گفت: جشنواره کودک از معتبر‌ترین جشنواره‌های دنیا است اما به تنهایی نمی‌تواند برای سینمای کودک مفید باشد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،  کریم رناسیان کارگردان فیلم «راز قلعه» گفت:  راز قلعه فیلمی در ژانر کودک و نوجوان است که داستان آن در فضایی بومی و باستانی شکل می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه گستره داستان فیلم ایران است، افزود: برای انتخاب بازیگران کودک به علت محدود بودن بودجه و اینکه می‌خواستم بازیگرانی در فیلم حضور داشته باشند که بومی همان منطقه فیلمبرداری یا از شهر اصفهان باشند، به شرط اینکه لهجه نداشته باشند، به آموزشگاه‌های بازیگری اصفهان سر زدم از افراد بسیاری تست گرفتم و در نهایت یکی را به عنوان شخصیت اصلی فیلم راز قلعه انتخاب کردم.

این کارگردان ادامه داد: علی رغم اینکه کرونا در همه زمینه‌ها دردسر‌های خود را داشت و گرفتاری‌هایی را نیز ایجاد کرد حسنی برای فیلم «راز قلعه» داشت: در روستایی که فیلمبرداری راز قلعه انجام می‌شد، مردم روستا که سال‌ها بود به شهر‌های دیگر مهاجرت کرده بودند به دلیل شیوع بیماری کرونا به روستای خود بازگشته بودند و این اتفاق باعث شد که سه بازیگر کودک دیگر داستان که جز پنج شخصیت اصلی هستند را از کودکانی که به همراه خانواده در روستا بودند جهت ایفای نقش انتخاب کنیم.

رناسیان تصریح کرد: لوکیشن فیلمبرداری در روستای کلهرود و در قلعه تاریخی مورچه خورت بود. برای انتخاب لوکیشن از روستا‌ها و قلعه‌های تاریخی زیادی در استان اصفهان و شهر یزد بازدید کردیم، اما نهایتاً قلعه مورچه خورت و روستای کلهرود انتخاب شد.

وی خاطر نشان کرد: بسیاری از وجود چنین قلعه‌ای در شهر مورچه خورت که در فاصله ۴۰ کیلومتری اصفهان است بی خبر هستند. این قلعه یکی از بزرگترین قلعه‌های باستانی ایران است و زمانی حدود ۳ هزار نفر در آن زندگی می‌کردند. قسمت‌هایی که در فیلمنامه مربوط به قلعه بود را در این قلعه تاریخی فیلمبرداری کردیم.

این کارگردان با اشاره به جشنواره فیلم کودک، اضافه کرد: من این جشنواره را به عنوان جشنواره کودک و نوجوان اصفهان می‌شناسم، چرا که همیشه با طراوت و خوب و عالی برگزار شده و شهرداری اصفهان نیز شرایطی را فراهم کرده است که حال و هوای جشنواره به مردم منتقل شود. اما جشنواره به تنهایی نمی‌تواند برای سینمای کودک مفید باشد.

رناسیان افزود: سینمای کودک در دو دهه اخیر مهجور واقع شده است. در دهه ۶۰ شاهد سینمای بسیار قدرتمندی در حوزه کودک بودیم، اما اکنون احساس می‌کنم که بسیار ضعیف پیش می‌رود و این مشکل هم به دلیل کمک نکردن به اکران فیلم‌ها است. از طرفی جشنواره کودک و نوجوان اصفهان جز معتبر‌ترین جشنواره‌های دنیا است و کارگردانان ایران که در ژانر کودک و نوجوان اثری تولید می‌کنند با هدف شرکت در جشنواره تولید می‌کنند.

وی با بیان اینکه «یکی از دغدغه‌های من ساختن فیلمی در ژانر کودک و نوجوان و حضور در این جشنواره بوده است» گفت: شناخت درونی کودکان برای ساخت فیلم در ژانر کودک و نوجوان بسیار مهم است. از طرفی کار با کودکان بسیار سخت است، چراکه شاید کودک تا به حال جلوی دوربین نرفته باشد، البته شیطنت‌های بازیگران کودک نیز در این مساله تأثیر دارد.

انتهای پیام/ی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.