سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت و گوی ویژه خبری مطرح شد؛

دستیابی به خودکفایی در تولید لوازم خانگی

مدیرکل دفتر صنایع فلزی و لوازم خانگی وزارت صنعت گفت: سال گذشته توانستیم به خودکفایی در تامین نیازهای لوازم خانگی در کشور برسیم.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، قادری نائب رئیس کمیسیون جهش تولید مجلس و گردان مدیر کل دفتر صنایع فلزی و لوازم خانگی وزارت صنعت امشب ۱۱ مهرماه با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری به بررسی صنعت لوازم خانگی از افزایش کیفیت و منطقی سازی قیمت ها پرداختند.

کیوان گردان مدیر کل دفتر صنایع فلزی و لوازم خانگی وزارت صنعت با اشاره به اینکه صنعت لوازم خانگی در طی تحریم‌ها و فشارهای بین المللی توانست به خودباوری ملی برسد گفت: با استفاده از توان تولید کنندگان داخلی و مهندسین کشور و همه حمایت‌هایی که دستگاه‌های دولتی و وزارت صنعت انجام دادند به نقطه بلوغ و خود اتکایی رسیده ایم.

وی افزود: در ابتدای سال ۹۷ ،۶۰ درصد از بازار لوازم خانگی کشور در اختیار برندهای خارجی بود . رشد جدی را در این حوزه در سال گذشته داشتیم لذا در سال گذشته توانستیم به خودکفایی در تامین نیازهای لوازم خانگی در کشور برسیم .۱۵ میلیون دستگاه سال گذشته تولید کردیم که نسبت به سال ۹۷ دو برابر شده است .

مدیرکل دفتر صنایع فلزی و لوازم خانگی وزارت صنعت با اشاره به اینکه ۴ میلیارد دلار ارز باعث سرمایه‌گذاری در کشور شده است افزود: در حوزه اجزا و قطعات لوازم خانگی دو سال پیش نزدیک به ۲ میلیارد دلار واردات قطعات خانگی داشتیم که میانگین به ۷۰ درصد رسیده است. امروز این عدد به ۱.۴  میلیارد دلار رسیده است و ۳۰ درصد کاهش ارزبری در قطعات لوازم خانگی داریم.

گردان تصریح کرد: امسال نزدیک به ۲۰۰ میلیون دلار برای صادرات پیش بینی شده است، بازارهای اطراف ما بازارهای مستعدی هستند . سال ۹۷ صادرات در حد ۱۰ میلیون دلار بود.

مدیرکل دفتر صنایع فلزی و لوازم خانگی وزارت صمت با تاکید بر اینکه در تولید لوازم خانگی به خودکفایی رسیده ایم ادامه داد: توانستیم با عبور از تنگناهای تحریمی علیه صنایع کشور در سال گذشته به خودکفایی برسیم.

تدوین سند توسعه لوازم خانگی را در وزارت صمت 

وی با اشاره به اینکه ما برای اولین بار سند توسعه لوازم خانگی را در وزارت صمت تدوین کردیم تا نقشه راه باشد افزود: در آن سند نکات بسیار مهمی نیز ذکر شده است لذا تولیدکنندگان حتماً باید به سمت بازارهای صادراتی پیش بروند تا از ابزارهای حمایتی برخوردار باشند. رفتن به سمت بازارهای صادراتی نیازمند تنوع ، کیفیت کالا و تکنولوژی است تا در یک مسیر بین‌المللی بتوانیم قرار بگیریم.

گردان با اشاره به اینکه تولیدکنندگان ما در این مسیر حرکت می‌کنند ادامه داد: شرکت‌هایی در داخل کشور داریم که بیش از ۳۰۰ نفر نخبگان دانشگاهی کشور در مراکز استان ها مشغول تحقیق و توسعه هستند و یا کانون های دانش بنیانی به کمک معاونت علمی ایجاد شده که در زمینه هوشمند سازی کار می کنند.

مدیرکل دفتر صنایع فلزی و لوازم خانگی وزارت صمت با اشاره به اینکه صنعت لوازم خانگی صنعتی پویا است گفت: بخش زیادی از ظرفیت‌های مهم تولید در آستانه بهره‌برداری است. شرکت های مهم صنعت لوازم خانگی، ماشین آلات مدرن و خطوط خوبی را نصب کردند که به زودی وارد میدان تولید خواهد شد که بیشترین هدف گیری را برای بازارهای صادراتی دارند تامین نیاز داخل در حد مطلوب در حال انجام است.

وی با اشاره به اینکه رمز بقای بنگاه‌های اقتصادی در این صنعت تولید کالاهای باکیفیت و به روز دنیا است افزود:شرکت های زیادی را در صنعت لوازم خانگی داشتیم که خودشان را نتوانستند با فضای اقتصاد این صنعت وفق دهند و از گردونه خارج شده‌اند. هر بنگاهی در حال حاضر اگر نتواند رقابت های لازم را انجام دهد حتماً حذف می‌شود.

گردان با اشاره به اینکه وزارت صمت ریل‌گذاری را انجام می‌دهد و سیاستگذاری می کند گفت: نیاز به تامین مواد اولیه بالاتری بود، از طریق بورس کالا مواد اولیه را تامین کردیم و لذا ریل گذاری ها و اقدامات مناسبی که انجام شد در خود مراکز تحقیق و توسعه بنگاه‌ها اتفاق افتاده است. کالاهای تولید کنندگان ما چیزی کمتر از کالاهای بین المللی ندارند و کاملا رقابت پذیر هستند.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه لوازم خانگی قیمت‌ها دستوری نیست بلکه به صورت آنالیز شده قیمت‌ها درج می‌شود و این موضوع کمک می‌کند مردم با قیمت ها آشنا شوند. بازرسین سازمان‌های ما در استان ها وقتی به سمت عرضه مراجعه می‌کنند ، وقتی قیمت‌ها بیش از قیمت های متعارف باشد حتماً برخوردهای لازم انجام می‌شود، امروز این مسئله از طرف سازمان حمایت دنبال می‌شود.

گردان گفت: قیمت گذاری ها نسبت به سال گذشته متعارف است . در بورس کالا بر اساس قیمت‌های جهانی قیمت گذاری صورت می گیرد، افزایش قیمت جدی در این حوزه وجود ندارد. امروزه برند های داخلی ایجاد شده است و برندهای داخلی مشغول عرضه محصول هستند .

مدیرکل دفتر صنایع فلزی و لوازم خانگی وزارت صمت تصریح کرد: خیلی از کشورهای توسعه یافته آسیایی صنعتی در ابتدای راه اندازی صنایع خودشان سیاست های محکمی را برای جلوگیری از واردات دنبال کردند، کره جنوبی نزدیک به ۱۲ سال واردات را ممنوع کرده بود و از توان داخلی خودشان استفاده می کردند. شرکت‌های ما هر روز باید توانمند تر شوند و هر چقدر بزرگتر و قویتر شوند می‌توانند در بازارهای رقابتی تیراژ تولیدشان را بالا ببرند.

برای تولید انبوه نیاز به سرمایه گذاری داریم


حسین فتاحی تولیدکننده لوازم خانگی در ادامه برنامه با اشاره به اینکه برنامه حمایتی باید طوری باشد که رقابت پذیری در آن باشد افزود: برای تولید انبوه نیاز به سرمایه گذاری داریم، این صنعت برای تامین تجهیزات نیاز به ارز نیمایی دارد.

این تولیدکننده لوازم خانگی خاطرنشان کرد: ما می توانیم با برندهای جهانی محصولات مشترک تولید کنیم تا حتی از قاچاق هم جلوگیری کنیم. باید تضمین ارزی به سرمایه گذاران خارجی برای حضور در کشور داده شود لذا برندهای خارجی که قبلا در ایران حضور داشتند مونتاژ می کردند نه تولید.


جعفر قادری نایب رئیس کمیسیون جهش تولید در مجلس با اشاره به اینکه حالا موقع ورود شرکت های دانش بنیان ایرانی برای ارتقای این صنعت در کشور است افزود: با بیش از پانصد تولید کننده‌‍ لوازم خانگی در کشور جای نگرانی برای انحصاری شدن شرکت ها نیست.

وی با اشاره به اینکه جهت‌گیری و سمت و سویی که در بخش پتروشیمی و فولاد انجام می‌شود این است که سرمایه گذاری ها را باید بیشتر به سمت صنایع پایین دستی سوق دهیم ادامه داد: در بخش‌های بالادستی و میان دستی پتروشیمی سرمایه‌گذاری‌های خوبی شده است ،بخش قابل توجهی از مواد اولیه در بخش پایین‌دستی است.

نایب رئیس کمیسیون جهش تولید در مجلس ادامه داد: تولید کنندگان داخلی باید بتوانند نیازشان را از بازار داخلی تامین کنند، در بخش فولاد هم همین اتفاق می‌افتد. تولید انواع و اقسام فلزات می تواند مورد استفاده قرار بگیرد و سیاست‌های معدنی در این زمینه در کشور باید دنبال شود، در بخش فولاد سرمایه‌گذاری‌های زیادی شده است .

قادری با اشاره به اینکه وقتی تولیدکنندگان ما وارد بازارهای خارجی می‌شوند در آنجا مجبور هستند تا کیفیت خودشان را ارتقا دهند گفت: در بازار داخلی برای واردات کالاهای مشابه محدودیت وجود دارد اما در بازار خارج رقابت به صورت جدی وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه ارتقاء دانش و فناوری و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان تضمینی برای ارتقای کیفیت است افزود: از این جهت جای نگرانی وجود ندارد . در بخش خودرو انصافاً نسبت به گذشته کیفیت تولیدات بهتر شده است، هر تولید کننده می‌تواند با افزایش کیفیت سهم بیشتری از بازار داشته باشد. در کوتاه‌مدت ممکن است قیمت‌ها را بتوان کنترل کرد اما در بلندمدت برای تولید کننده ایجاد انگیزه نمی کند.

نایب رئیس کمیسیون جهش تولید در مجلس اظهار کرد: حمایت‌هایی از شرکت ها صورت می گیرد الان برخی از شرکت‌ها و تولیدکنندگان لوازم خانگی نیروهای تخصصی را به کار گرفتند و با دانشگاه‌ها قراردادهایی را منعقد کردند لذا به صورت درونی احساس می‌شود که وزارت صمت می داند که اگر از نظر کیفی عقب بماند نمی‌تواند با رقبای خارجی رقابت کند .


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۳:۱۵ ۱۵ مهر ۱۴۰۰
داستان از اینجا شروع میشه که یکی با رابطه بازی از یه بانک وام چند میلیاری می گیره و یه سوله اجاره میکنه بعد میره از چین برای تهیه قطعات رده دوم و یا سومی برای مونتاژ یه محصول قرارداد میبنده و بعد با استخدام چند نفر با حداقل حقوق یه محصول و سر هم میکنه اون وقت میشه تولیدکننده داخلی و بعد یقه دولت و میگیره که باید بهش یارانه و تخفیف مالیاتی تعلق بگیره و ورود کالای خارجی هم ممنوع کنه
ناشناس
۱۲:۵۳ ۱۲ مهر ۱۴۰۰
شما یه مقاوت الکتریکی ساده بساز مابقی پیش کش
ناشناس
۱۰:۱۱ ۱۲ مهر ۱۴۰۰
یه سری قیمت های داخلی از خارجی گرونتر طرف ترجیح میده کالای قاچاق شده خارجی با کیفیت بهتره که هزینه کمتر بگیره
ناشناس
۰۶:۳۸ ۱۲ مهر ۱۴۰۰
خوب لوازم خونگی هم شد مثل ماشین.همینقدر مه صنعت خودرومون پیشرفت کرد (تو زدن جیب ملت و دزدی و کشتن مردم تو جاده) لوازم خونگی هم پیشرفت میکنه….
ناشناس
۰۶:۲۸ ۱۲ مهر ۱۴۰۰
لطفا ورود قطعات از چین ممنوع بشه تا ببینیم بازی چند چنده
ناشناس
۰۶:۲۷ ۱۲ مهر ۱۴۰۰
مهم اینکه در قطعه سازی باکیفیت عالی خودکفابشیم نه در مونتاژ کردن وقتی می تونیم ادعا خودکفایی کنیم که جنسمون باقیمت ریال باشه نه با قیمت دلار
ناشناس
۰۶:۲۵ ۱۲ مهر ۱۴۰۰
یه وسیله برقی وطنی خریدم که خراب شدبه دلیل پیدانشدن قطعه بعدازچند ماه گشتن بی خیال تعمییرشدم اینه خودکفایی؟
ناشناس
۰۱:۳۶ ۱۲ مهر ۱۴۰۰
همه می دونیم که اینها همه حرفه و وقتی میری تو بازار می فهمی که کیفیت پایین و قیمتها از بهترین برندها بیشتر نباشه کمتر نیست .شما وقتی پات رادو قدم از مرز بیرون میزاری می فهمی چقدر داریم گران می خریم .تقریبا تمام وسایل از رده خارجه که داره تو کشور منتاژ میشه به بدترین نوع هم داره این کار صورت می گیره.گارانتی هم که فقط برای اخذ پول بیشتره وکلا یه بازی بیشتر نیست
میثم
۰۱:۳۴ ۱۲ مهر ۱۴۰۰
اگه کیفیتشون در مقابل لوازم خانگی خارجی یکی باشه خوبه تفاوت قیمتی زیادی ندارن با جنسای خارجی
ناشناس
۰۱:۱۰ ۱۲ مهر ۱۴۰۰
لوازم خانگی هم رفت کتار واکسن برکت و نخریدن واکسن و خودرو و مسکن غذا و دارو البته قیمتش رفته بود الان دیگر هیچد
ناشناس
۰۱:۰۰ ۱۲ مهر ۱۴۰۰
متاسفانه قیمت بالا کیفیت پایین، همه دوست دارن از کالای داخلی استفاده کنند ولی باید نظارت شدید بر کیفیت و قیمت باشه نه مثل خودرو بی کیفیت و قیمت بالا درداخل ولی به یک چهارم قیمت به عراق صادر میشه فقط ظلم به مردم خودمون یک عده از خدا بی خبر میکنن
ناشناس
۰۰:۵۴ ۱۲ مهر ۱۴۰۰
هر چی دشمن خارجی داریم هر چی انحصارگر داخلی
چرا
قانون اساسی انحصار رو رد کرده چه شده؟
ناشناس
۰۰:۵۲ ۱۲ مهر ۱۴۰۰
خودکفایی صنعت داخلی برای هیچ کشوری امکان پذیر نیست. همین تولید کنندگان داخلی هم در اصل مونتاژ کننده هستند. بعنوان مثال برای ساخت یک تلویزیون پنل های آن را تنها چند شرکت محدود مانند ال جی و سامسونگ تولید می کنند. بدون تعامل با دنیا هیچ وقت صنعت ما به بلوغ نمی رسد. حتی از نظر علمی هم پیشرفت کردن سخت هست چون مقالات ما را بسیاری از ژورنال ها به دلیل تحریم چاپ نمی کنند. مثلا بدون فیلتر شکن نمی توان برای ناشر IOP مقاله ارسال کرد.
ناشناس
۰۰:۵۱ ۱۲ مهر ۱۴۰۰
مونتاژ قطعات بنجل چینی افتخار نداره ، زمانی یه کالا ایرانیه که تمام قطعاتشو خودش بزنه
راد
۰۰:۴۳ ۱۲ مهر ۱۴۰۰
مونتاژ کردن کالاهای چین از کی تا حالا شده خودکفایی! تمام‌ قطعات‌چینی و اینجا فقط مونتاژ میشه وبسیار‌کیفیت پایینی هم دارن متاسفانه