سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طبق بررسی نرخ های دلار در بازارها؛

"نیما" از "سنا" فاصله ۵ هزار تومانی گرفت

با توجه به بررسی‌های انجام شده تفاوت در نرخ دلار آزاد و نیمایی به بیش از ۲۰ درصد رسیده که این مقدار بالاترین حد در یکسال گذشته بوده است.

به گزارش خبرنگار بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، طبق آخرین بررسی‌ها و آمار‌های منتشر شده (۱۱مهر ماه ۱۴۰۰) در سامانه نیما، اختلاف در نرخ دلار آزاد و نیمایی همچنان روند صعودی ۵ هزار تومانی را می‌پیماید که در محدوده بالاترین حد یک سال گذشته بوده و سیگنال بحران ارزی می دهد.

این تفاوت قیمتی در نرخ ارز‌ها زمینه ساز بسیاری از تهدید‌ها و فرصت‌ها برای فعالان اقتصادی و سیاستگذاران است که بی توجهی به آن‌ها باعث وارد شدن خسارات زیان باری  در هر دو گروه خواهد شد؛ همچنین بسیاری از فعالان اقتصادی بر این باورند که با افزایش این تفاوت قیمتی اختلالات زیادی در بازار های موازی رخ خواهد.

در جدول های زیر  میزان نرخ تعیین شده برای دلار آزاد و نیمایی آورده شده است.

نرخ دلار در بازار آزاد در تاریخ ۱۱ مهر

 
 
نرخ دلار در سامانه نیما در ۱۱ مهر

برای بررسی بیشتر تاثیر این موضوع در بازارهای مالی  سراغ یکی از کارشناسان بازار سرمایه رفتیم. مهدی بیات منش، کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار حوزه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با توجه به افزایش اختلاف قیمت نرخ دلار نیمایی و آزاد به 5 هزار تومان در رابطه با این پرسش که آیا این موضوع می تواند سبب افزایش کاذب تقاضا در بورس کالا شود؟ اظهار کرد: موضوع کنترل نرخ ارز با بانک مرکزی است. با توجه به این افزایش اختلاف بین این دو نرخ و رسیدن آن به بیش از 20 درصد دو نکته باید مورد توجه قرار گیرد اول این که اختلاف در محدوده بالاترین حد یک سال گذشته بوده است، نکته بعد احتمال مانا بودن این اختلاف نیز وجود دارد.

ضرورت تصمیم گیری در رابطه با ریاست بانک مرکزی

این کارشناس بورس در ادامه تصریح کرد: باید دلیل این اخلاف قیمت بررسی و برای آن اقداماتی اصولی آن نیز با سرعت صورت گیرد. زیرا اگر این روند و این اختلاف طولانی باشد علاوه بر از بین رفتن اعتماد افراد واکنش های بد بینانه نیز در بازار های مختلف مانند بازار بورس کالا رخ خواهد داد. به طور مثال یکی از این مشکلات و واکنش های بدبینانه افزایش کاذب تقاضاها در بازار های از جمله بورس کالا است. افزایش کاذب تقاضای در رینگ های مختلف و محصولات مختلف در بورس کالا سبب افزایش رقابت کاذب و در نهایت رشد قیمت محصولات در بازار می شود که رشد قیمتی در بازار مشکلات فراوان را در شرایط اقتصادی فعلی به همراه خواهد داشت.علاوه بر آن این تقاضای کاذب افزایش پیدا کرده ،به دلیل نبودن عرضه ناکافی مشکلات کمبود را نیز می تواند به همراه بیاورد که خود آن بر بازارهای دیگر می تواند اثر گذار باشد.


بیات منش تصریح کرد:راه های کنترلی زیادی برای کاهش این اختلاف نرخ و جلوگیری از مشکلات که به دنبال دارد وجود دارد که با کمک اقتصاددان ها قابل حل است. اما یکی از اقدامات سریع برای حداقل کاهش این اختلاف اقدام سریع دولت برای معرفی رئیس کل بانک مرکزی است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.