سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید:

۴۰ شهرک جدید در کشور ساخته می‌شود/ سهم پایتخت از شهرک های جدید چقدر است؟

معاون وزیر راه وشهرسازی گفت: شرکت عمران شهر‌های جدید، مطالعات کارشناسی ساخت ۴۰ شهرک مسکونی جدید را در ۱۴ استان، با ظرفیت احداث ۱۳۲ هزار و ۲۰۰ واحد مسکونی، آغاز کرده است.

به گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، حبیب‌الله طاهرخانی مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید در برنامه روی خط شبکه خبر با بیان اینکه ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی که در تعهد دولت است، موضوعات مختلفی از جمله تأمین مالی، خدمات، تسهیلات و مجوز‌ها را شامل می‌شود. البته موضوع کلیدی، تامین زمین است، بیان کرد:  برای تأمین زمین گزینه‌های مختلفی داریم، مثل ظرفیت درونی شهرها، اعم از فرسوده، حاشیه‌ای و اراضی بایر دارای کاربری مسکونی داخل شهر‌ها که می‌توانند با تسهیل از لحاظ قوانین و مقررات و صدور مجوز‌ها وارد بازار مسکن شوند. نکته دیگر اینکه ناگزیر هستیم در برخی از جا‌ها الحاقاتی به شهر‌های موجود انجام دهیم که در حال بررسی و اقدام است.

 او ادامه داد: باید به این نکته نیز توجه کرد که شهر‌های ایران عموماً در بستر‌های کشاورزی قرار گرفته‌اند و توسعه اُفقی آن‌ها به از دست‌رفتن بسیاری از ظرفیت‌های زیست‌محیطی و کشاورزی منجر خواهد شد، ازاین‌رو ناگزیر هستیم توسعه منفصل را مدنظر قرار دهیم.

طاهرخانی  با بیان  اینکه توسعه منفصل، یا در قالب شهرک انجام می‌شود که خارج از محدوده و حریم شهرهاست و مقیاس آن کوچک است و حداکثر ۳۰ هزار نفر جمعیت می‌تواند در آن ساکن شود، یا در قالب توسعه شهر‌های جدید است که محدودیت جمعیتی ندارد، افزود: ما در حال حاضر شهر‌هایی با ظرفیت جمعیت‌ پذیری بالای ۵۰۰ هزار نفر هم داریم. از اغلب این ابزارها، به غیر از ابزار شهرک‌سازی، در طول سال‌های بعد از انقلاب استفاده کرده‌ایم، اما احداث شهرک، ظرفیتی بوده که استفاده نشده است.

او درباره  محاسن شهرک‌سازی اظهار داشت: شهرک‌سازی محاسنی دارد؛ اولاً شهرک‌ها عموما از شهر مادر فاصله طولانی ندارد و دسترسی آن به متن شهر سخت نیست، درحالی‌که شهر‌های جدید، در دسترسی به شهر مادر مشکلاتی داشتند. در حقیقت شهرک یک جامعه کاملاً مستقل است که هدف‌گذاری ایجاد آن، تامین مسکن کلان شهری است، مقیاس آن‌هم کوچک است و از نظر تامین زیرساخت کلان و دسترسی هم، هزینه زیادی برای آن متصور نیستیم.

ایده شهرک‌سازی از کجا شکل گرفت؟

طاهرخانی با بیان اینکه در سال ۹۹ یک دستورالعمل شهرک‌سازی نوشتیم و فرآیند توسعه شهرک‌ها را تصویب کردیم، گفت: از آن زمان در مناطقی که معضل کمبود مسکن داشته‌ایم، یعنی نیاز به مسکن بالا بود و توسعه درونی شهر پاسخگو نبود و همچنین امکان الحاق مناطق جدید به شهر مادر نیز وجود نداشت، گزینه ایجاد شهرک مسکونی را مدنظر قرار دادیم و شناسایی اراضی دولتی را آغاز کردیم تا مطالعات مکان‌یابی و امکان‌سنجی شهرک و فرایند‌های دیگر را انجام دهیم

وی افزود: در نتیجه این مطالعات، تاکنون امکان ساخت ۴۰ شهرک استخراج شده که البته باید مراحل تصویب را بگذرانند، یعنی از شورای برنامه‌ریزی توسعه استان مجوز بگیرند و در نهایت ساخت آن‌ها به تأیید شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران نیز برسد تا ما بتوانیم عملیات اجرایی شهرک‌ها را آغاز کنیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی درباره مطالعات ساخت شهرک مسکونی، گفت: تاکنون شرکت عمران شهر‌های جدید، مطالعات کارشناسی ساخت ۴۰ شهرک مسکونی جدید را در ۱۴ استان، با ظرفیت احداث ۱۳۲ هزار و ۲۰۰ واحد مسکونی، آغاز کرده است.

 طاهرخانی با بیان اینکه از این تعداد سه شهرک در منطقه کلانشهری پایتخت یعنی استان‌های تهران و البرز قرار دارد. ۲ شهرک با مساحت هزار و ۴۳۸ هکتار و ظرفیت احداث ۱۶ هزار و ۶۷۰ واحد مسکونی و جمعیت‌پذیری ۵۵ هزارنفری در استان تهران در دستور کار قرار دارد،  افزود: از این شهرک‌ها یکی به نام شهرک فردوس در منطقه شرق تهران و دیگری در قسمت جنوب غربی تهران، در منطقه شهریار، شناسایی شده و مطالعات آن‌ها به انجام رسیده است. طرح ساخت این دو شهرک در حال سیر مراحل تصویب استانی است. یک شهرک هم با مساحت ۳۰۰ هکتار، جمعیت‌پذیری ۲۶ هزار نفر و ظرفیت احداث هفت هزار و ۸۸۰ واحد مسکونی، در استان البرز در حال طی مراحل استانی است. ما بعد از طی مراحل استانی برای این شهرک‌ها می‌توانیم برنامه‌ریزی عملیات اجرایی و آماده‌سازی تأمین زیرساخت و احداث واحد‌های مسکونی را انجام دهیم.

طاهرخانی اظهار کرد: هنوز نقشه‌ها و محدوده شهرک تأیید نشده و برای اینکه مشکلی نظیر تحریک زمین‌خواران و سوءاستفاده به‌وجود نیاید، بعد از تکمیل مراحل تصویب استانی و تایید در شورای‌عالی شهرسازی و معماری اعلام می‌شود.

او  درباره  مطالعات شهرک‌سازی در سایر استان ها هم گفت: در استان اصفهان یک شهرک به مساحت هزار و ۴۵۹ هکتار، جمعیت‌پذیری ۲۹ هزار نفر و ظرفیت احداث هشت هزار و ۷۹۰ واحد، در استان کردستان یک شهرک با نام "نیشتمان" با مساحت ۴۰۳ هکتار، جمعیت‌پذیری ۲۷ هزار نفر و ظرفیت احداث هشت هزار و ۱۸۰ واحد مسکونی مدنظر قرار گرفته و در ۶ شهر استان مازندران نیز ساخت ۱۰ شهرک با مجموع مساحت ۷۳۷ هکتار، جمعیت‌پذیری ۶۰ هزار و ۱۰۰ نفری و ظرفیت احداث ۱۸ هزار و ۲۱۰ واحد مسکونی برنامه‌ریزی شده است.

وی افزود: در استان گلستان هفت شهرک در هفت شهرستان به مساحت هزار و ۸۲۰ هکتار برای ساخت ۲۶ هزار و ۸۲۰ واحد مسکونی و جمعیت‌پذیری ۸۸ هزار و ۵۰۰ نفر احداث خواهد شد و در استان آذربایجان شرقی نیز ۲ شهرک احداث می‌شود که یکی در دست مطالعه است و دیگری با مساحت ۲۶۹ هکتار و جمعیت‌پذیری ۲۵ هزار و ۸۰۰ نفر در قالب هفت هزار و ۸۲۰ واحد مسکونی احداث می‌شود. همچنین در استان هرمزگان ۲ شهرک با مساحت ۸۶۵ هکتار، در کرمان یک شهرک با مساحت ۳۵۰ هکتار و در اردبیل یک شهرک با مساحت ۲۸۵ هکتار احداث خواهد شد ضمن اینکه در استان فارس هفت شهرک، یزد سه شهرک و در استان‌های خراسان جنوبی و سمنان یک شهرک احداث می‌شود.

چرا مسکن دولتی در مناطق مرغوب و اعیان‌نشین احداث نمی‌شود؟

او با بیان اینکه  شهر تهران در طرح جامع مسکن با محدودیت‌های توسعه مواجه است و ملاحظات مختلفی وجود دارد. ممکن است برخی اراضی در این مناطق موجود باشد که به‌علت قرارگیری در آبخوان‌ها یا روی گسل‌ها برای توسعه شهری مناسب نباشد، این‌ها موضوعاتی است که وقتی برنامه‌ریزی می‌کنیم باید همه مورد توجه قرار گیرد گفت: در مورد شهرک‌های جدید نیز مکان‌یابی‌ها با لحاظ همه این موارد بوده و از آنجا که پرونده شهرک‌سازی بسته نمی‌شود، ممکن است گزینه خاصی برای ساخت شهرک جدید در این مناطق مطرح شود و بعد از ارزیابی‌های فنی و زیست‌محیطی، بتوان اقدام کرد.

 طاهرخانی با بیان این‌که برنامه ساخت ۴۰ شهرک مسکونی را شرکت عمران شهرهای جدید در دستور کار خود قرار داده‌است، افزود: در این ۴۰ شهرک در مجموع ۱۳۲ هزار واحد مسکونی برای ۴۳۰ هزار نفر پیش بینی برنامه‌ریزی‌شده که امیدواریم ساخت و عرضه این واحدها به‌تدریج صورت گیرد و زمینه ساز رونق و تولید مسکن در کشور شود.

او بیان این‌که بخشی از واحدهای این شهرک‌ها برای استفاده از متقاضیان در مجموعه‌های بزرگ تولیدی قرار میگیرد و بخشی از این واحدها هم در اختیار کارکنان نیروهای مسلح که تامین مسکن آن‌ها بسیار مدنظر است قرار می‌گیرد و تعدادی از آنها هم که توسط بخش خصوصی ساخته و در اختیار آن‌ها قرار خواهد گرفت.

معاون وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: بخشی از واحدهای مسکونی در این شهرک‌ها هم در اختیار وزارت راه و شهرسازی است که از طریق ثبت‌نام‌هایی که برای افراد فاقد مسکن انجام می‌شود قرار خواهد گرفت.

مدیر عامل شرکت عمران شهرهای جدید درباره شرایط متقاضیان این شهرک های مسکونی هم گفت: شرایط متقاضیان این واحدهایی مسکونی شهرک ها همان شرایط متقاضیان پروژه های مسکن وزارت راه و شهرسازی است .

او ادامه داد: مهم ترین شرایط این متقاضیان هم عبارت است از افرادی که فاقد مسکن هستند و قبلا از تسهیلات مسکن استفاده نکرده باشند ،متأهل بودن و سکونت در شهر مورد نیاز جزو چهار شرط اصلی است.

طاهرخانی درباره تسهیلات این متقاضیان هم گفت: تسهیلات واحدهایی مسکونی این شهرک در قالب تسهیلات عرضه مسکن تعریف شده و پرداخت تسهیلات ۱۵۰ میلیون تومانی برای ساخت واحدهای مسکونی در شهرک ها قطعی شده اما ما پیشنهاد افزایش تسهیلات را در جلسه شورای عالی مسکن که با حضور مسئولان مسکن برگزار می شود را مطرح خواهیم کرد.

او ادامه داد: بخشی از این واحدها در قالب برنامه جهش تولید مسکن ساخته خواهد شد و بخشی از این واحدها در قالب پروژه های وزارت راه و شهرسازی ساخته خواهد شد.

طاهرخانی بیان کرد: اقدامات لازم در حوزه مسکن را انجام خواهیم داد و ما سعی خواهیم کرد و با شهرک‌سازی بخشی از پروژه مسکن در قالب قانون جهش تولید مسکن ادامه دهیم.

او با بیان این‌که کار مطالعاتی بر اساس محل احداث شهرک انجام‌شده و ما اقدامات لازم در رابطه با مکان‌یابی شهرک را انجام داده‌ایم افزود: این مناطق و همچنین مجموعه شهری و دسترسی این شهرک‌ها را در دستور کار خود قرار داده‌ایم و اراضی لازم را در قالب شهرک‌ها انجام خواهیم داد.

او تاکید کرد: موضوع توپوگرافی خاک و همچنین زیرساخت‌های پایه شهری و همچنین معیارهای زیست‌محیطی که معرض آلودگی نباشند از جمله مهمترین موارد برای ساخت این شهرک‌ها را بررسی کردیم.

انتهای پیام/

برچسب ها: مسکن ، بازار مسکن
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.