به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از آی ای؛ در صورت فلکی شکارچی، منظومهای ستارهای به نام GW Ori در فاصله ۱۳۰۰ سال نوری از زمین قرار دارد و توسط یک توده عظیم گرد و غبار و گاز احاطه شده است. این منظومه به دلایل مختلف مورد توجه ستاره شناسان قرار گرفته است، اما قابل توجهترین آنها این است که سیارهای با سه ستاره و نه یک ستاره است.
این راز نیز به همین جا ختم نمیشود، بلکه دیسک گرد و غبار و گازی که در GW Ori وجود دارد به دو قسمت تقسیم میشود که حلقهها زحل را به یاد میآورد، اما با فاصله بسیار زیاد، به نحوی که حلقه بیرونی با حلقه درونی در حدود ۳۸ درجه زاویه دارد.
در بیانیه مطبوعاتی رصدخانه جنوبی اروپا (ESO) منتشر کرده، آمده است که دانشمندان حدس میزنند این شکاف در دیسک میتواند ناشی از تشکیل یک یا چند سیاره در این منظومه باشد و اگر چنین باشد، اولین سیاره شناخته شدهای است که به طور همزمان به دور سه ستاره میچرخد.
تیمی از ستاره شناسان، منظومه GW Ori را با جزئیات بیشتر مدل سازی کرده اند و طبق یافتههایی که در ماهنامه انجمن سلطنتی نجوم منتشر شده، وجود یک سیاره گازی به بزرگی مشتری بهترین توضیح برای این شکاف بزرگ است. باتوجه به وجود این ابر غبار دانشمندان هنوز نمیتوانند به طور مستقیم این سیاره را رصد کنند، اما میتوانند مدار آن را مشخص کنند. همچنین توضیح دیگری وجود دارد که میگوید گشتاور گرانشی ستارگان باعث تشکیل این فضای میان دیسک میشود، اما محققان مطالعه جدید میگویند آشفتگی کافی در دیسک برای حمایت از این نظریه وجود ندارد.
اگر این سیاره بتواند حیات را پشتیبانی کند و مردم بتوانند به نحوی در فضای بین ستارهای حرکت کنند تا به این غول گازی برسند، در واقع قادر نخواهند بود سه ستاره را در آسمان مشاهده کنند، بلکه فقط یک جفت ستاره میبینند، زیرا دو ستاره دیگر آنقدر در مدار نزدیکی نسبت به هم حرکت میکنند که شبیه به یک نقطه نورانی به نظر میرسند. با این حال، با چرخش سیاره، افراد شاهد طلوع و غروب ستارگان به شکل باشکوهی هستند که شبیه آن را هیچ کجای دیگر ندیده اند.
این پرسش که آیا این سیاره وجود دارد یا خیر هنوز مورد بحث است، اما مشاهدات تلسکوپ ALMA و تلسکوپ بسیار بزرگ شیلی در ماههای آینده ممکن است پاسخ این سوال را ارائه دهد.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/