به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از اسپوتنیک، الکساندر بودیک، متخصص مغز و اعصاب در روسیه در مصاحبهای به راههای سریعتر بازگشت بویایی و چشایی پس از کرونا پرداخت .
او گفت که دلایل ایجاد مشکل در درک طعم و بو پس از ابتلا به کرونا هنوز به طور کامل ثابت نشده است. این فرض وجود دارد که با ابتلا به کرونا، ترکیب بزاق مختل میشود، بنابراین مواد طعم دهنده سریعتر تجزیه میشوند و زمان لازم برای رسیدن به جوانههای چشایی را ندارند.
بودیک ادامه داد: طبق نظریه دیگری، گیرندهها خود آسیب دیده اند که این امر نه تنها از دست دادن طعم، بلکه بویایی را نیز توضیح میدهد. سلولهای حساسی که مواد بویایی را درک میکنند، آسیب دیده و غشای مخاطی آسیب دیده است.
معمولاً کسانی که به ویروس کرونا مبتلا شده اند در همان ابتدای بیماری از درک بو و طعم ناتوان میشوند، اما پس از چند هفته همه چیز بازیابی میشود. با این حال، مواردی که حتی پس از بهبودی کرونا، افراد ماهها از این اختلالات رنج میبرند نیز بسیار شایع است.
به همین دلیل اگر راهی پیدا شود که جوانههای چشایی فعالتر شود، امکان بازگشت به حس بویایی و چشایی بیشتر میشود.
انتهای پیام/