سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کرونا عامل کم رنگ شدن حضور ناشنوایان در جامعه/ زیر ۶ ماهگی طلایی‌ترین زمان درمان ناشنوایی

سرپرست معاونت توانبخشی بهزیستی همدان گفت: ضرورت استفاده از ماسک موجب کاهش حضور ناشنوایان در جامعه و مانع برقراری ارتباط اجتماعی آن‌ها با مردم شده است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان,سیاوش رهبر، سرپرست معاونت امور توانبخشی بهزیستی استان همدان با اشاره به اینکه ماسک زدن مانع لب خوانی در ناشنوایان می‌شود گفت: شیوع بیماری کرونا و ضرورت استفاده از ماسک موجب کاهش حضور ناشنوایان در جامعه و مانع برقراری ارتباط اجتماعی آن‌ها با مردم شده است.

اوبا اشاره به اینکه حضور نیافتن در جامعه و ارتباط گیری با مردم یکی از بزرگترین مشکلات ناشنوایان در عصر کرونا است عنوان کرد: ناشنوایان برای برقراری ارتباط با افراد جامعه نیاز به «لب‌خوانی» دارند در حالیکه ماسک‌های معمولی این ارتباط را برای این افراد قطع کرده است.

سرپرست معاونت توانبخشی بهزیستی همدان بیان کرد: تهیه ماسک‌هایی با طلق شیشه‌ای نیز نتوانست مشکلات لب خوانی ناشنوایان را بر طرف کند.

رهبر با بیان اینکه افراد ناشنوا از اشاره به جای صوت برای انتقال مفاهیم استفاده می‌کنند ادامه داد: ۹۰ درصد افراد جامعه به زبان اشاره آشنایی ندارند و ترویج این زبان در بین مردم از نیاز‌های اساسی ناشنوایان است.

او عنوان کرد: ناشنوایان آنگونه که شایسته است مورد توجه جامعه نیستند و حقوق اولیه این دسته از شهروندان بعضا مورد غفلت و حتی فراموشی قرار می‌گیرد.

سرپرست معاونت توانبخشی بهزیستی همدان با بیان اینکه زمان طلایی و نهایی برای انجام مداخلات درمانی مشکلات شنوایی و تاثیرگذاری مثبت مداخلات درمانی زیر ۶ ماهگی است ادامه داد: کارشناس شنوایی مستقر در تمامی زایشگاه‌های دولتی و خصوصی در همانجا غربالگری شنوایی را انجام می‌دهد.

رهبر یادآور شد: غربالگری شنوایی کودکان سه تا پنج سال با هدف ردیابی و شناسایی اختلالات شنوایی در کودکان پیش از ورود به فرآیند‌های آموزشی انجام می‌گیرد.

او گفت: غربالگری شنوایی در سال گذشته برای ۲۲ هزار و ۹۱ نفر و در ۶ ماهه نخست امسال برای پنج هزار کودک و نوزاد همدانی با اعتبارات و مدیریت سازمان بهزیستی در مراکز بهداشت و شنوایی سنجی خصوصی انجام شد.

سرپرست معاونت توانبخشی بهزیستی همدان با بیان اینکه بهترین زمان کاشت حلزون برای افراد ناشنوای مادرزادی، پیش از ۶ سالگی است عنوان کرد: کودکان ناشنوای مادرزادی باید به سرعت شناسایی و در برنامه کاشت حلزون قرار گیرند، ولی برای ناشنوایی در دوران بزرگسالی چنین محدودیتی وجود ندارد.

رهبر اعلام کرد: ۳۰۷ عمل کاشت حلزون شنوایی از سال ۹۲ تاکنون در مرکز کاشت حلزون شنوایی غرب کشور در بیمارستان بعثت همدان با موفقیت انجام شده است.

او از همکاری فعال خیران استان در تهیه هزینه گزاف حلزون شنوایی و کاشت آن خبر داد و گفت: مددجوی نیازمند بدون ماندن در صف انتظار در صورت توانایی نداشتن در خریداری و تهیه سمعک، باتری سمعک و حتی کاشت حلزون شنوایی با تایید مددکار سازمان، از تمام خدمات رایگان بهره مند می‌شود.

سرپرست معاونت توانبخشی بهزیستی همدان  ادامه د اد: ۱۲ درصد معلولیت‌ها در کل کشور را ناشنوایی تشکیل داده که با ورود به سازمان و کمیسیون‌های پزشکی و با پذیرفته شدن به عنوان معلول از خدمات متنوع سازمان بهره مند می‌شوند.

او با اشاره به اینکه این استان از نظر میزان شیوع ناشنوایی در رتبه یازدهم کشوری قرار دارد عنوان کرد: ۶۰ درصد ناشنوایان و کم شنوایان استان مرد، ۴۷ درصد متاهل، ۲۵ درصد شاغل و ۴۲ درصد دارای مسکن هستند.

سرپرست معاونت توانبخشی بهزیستی همدان  اظهار داشت:هزار و ۷۵۱ معلول ناشنوا و کم شنوا از سازمان بهزیستی استان همدان مستمری دریافت می‌کنند و تعداد هزار و ۳۹۵ نفر نیز در صف دریافت مستمری هستند.

به گفته رهبر مرکز تربیت شنیداری سازمان بهزیستی با ظرفیت ۱۲۰ نفر و با هدف پرورش و تربیت شنیداری و گفتاری کودکان در جهت رشد و بالندگی مهارت‌های درکی کودکان ناشنوا و کم شنوا در جهت برقراری ارتباط کلامی و حضور مؤثر آنان در جامعه، فعالیت دارد.

او عنوان کرد: معلولان ناشنوا و کم شنوا در استان از خدماتی همچون کمک هزینه ایاب و ذهاب، بهبود تغذیه، مناسب سازی منزل، کمک‌های موردی و دانش آموزی، ویزیت در منزل، حق پرستاری خانواده محور بهره می‌برند.

رهبر از ناشنوایان به عنوان مظلوم‌ترین معلولان نام‌برد و اظهار داشت: معلولان شنوایی دارای توانمندی‌های بسیار و استعداد‌های فراوان و ذهن پویا هستند و امکان فعالیت در زمینه‌های مختلف را دارند.

او یادآور شد: ۲۵ درصد از افراد ناشنوا در حین تولد ناشنوا هستند و ۵۰ درصد معلولیت شنوایی ناشی از مشکلات ژنتیکی است.

بر اساس آخرین آمار منتشر شده نزدیک به یک سوم جمعیت همدان به صورت مستقیم و غیرمستقیم از خدمات بهزیستی بهره می‌برند.

در حال حاضر ۳ هزار و ۱۶۷ ناشنوا و کم‌شنوا در استان همدان زیر پوشش خدمات بهزیستی قرار دارند.

هشتم مهر ماه روز جهانی ناشنوا نامگذاری شده است.

منبع ایرنا

انتهای پیام/غ

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.