سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون جهاد کشاورزی استان اصفهان :

بخش کشاورزی در اصفهان تا ۷۵ درصد منابع آب را مصرف می‌کند

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: بخش کشاورزی در استان در سال‌های اخیر بین ۷۰ تا ۷۵ درصد منابع آب‌های سطحی و زیر زمینی را مصرف کرده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، اصغر محسن زاده کرمانی معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: آمار مصرف آب در بخش کشاورزی به وسیله آب منطقه‌ای و با کسر میزان مصرف در بخش صنعت و شرب محاسبه می‌شود.

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی استان اصفهان تصریح کرد: با فرونشست زمین در سال‌های اخیر و کاهش ۳۵درصدی آب‌های زیر زمینی؛ ۲۸ درصد آب کشت پاییزه و بهاره از منابع سطحی و ۷۲ درصد از منابع زیر زمینی تامین شده است.

وی ادامه داد: بر همین اساس یکی از مباحث اصلی بخش کشاورزی تعریف الگوی کشت بر مبنای اقلیم، عوامل تولید، ظرفیت منطقه، مزیت اقتصادی و ملاحظات زیست محیطی است که بر اساس آن انواع محصولات زراعی کشت می‌شود.

محسن زاده کرمانی با اشاره به اینکه میزان کشت به چرایی و چگونگی الگوی کشت برمی‌گردد، گفت: یک افق پنج ساله برای الگوی کشت در استان اصفهان تعریف شده است که بر اساس آن میزان آب زیر زمینی و سطحی قابل برنامه ریزی به وسیله وزارت نیرو مشخص و ابلاغ شده است.

وی با اشاره به میزان آب اختصاصی بخش کشاورزی توسط وزارت نیرو گفت: ۲ میلیارد و ۹۰۰ میلیون متر مکعب آب برای وضعیت عادی، ۲میلیارد و ۲۰۰ میلیون متر مکعب برای زمان کم آبی سطحی و یک میلیارد و ۴۴۴ میلیون متر مکعب برای وضعیت کم آبی در استان اصفهان در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به اینکه اطلس محصولات قابل کشت استان اصفهان نیز تهیه شده است؛ افزود: ۱۲۸ محصول پرمصرف استان با میزان آب مصرفی مشخص و متناسب با اراضی کشت شناسایی شده است.

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به اینکه برای نخستین بار انرژی مصرفی یک گیاه در اصفهان مورد سنجش قرارگرفته است، گفت: این موضوع مشخص می‌کند چه گیاهانی و در چه مناطقی با چه میزان انرژی باید کشت شود.

وی در پایان الزامات اجرایی و صندوق حمایت از کشاورزی، تسهیل نهاده‌ها و تسهیل‌گری از صادرات و اقدامات فنی همچون نصب کنتور‌های هوشمند و وجود نقشه‌های کاداست (محدوده بندی) را از دیگر الزامات بخش اصلاح الگوی کشت عنوان کرد.

استان اصفهان دارای ۵۶۴ هزار هکتار اراضی کشاورزی است که به دلیل کمبود منابع آبی حدود ۲۰۰ هزار هکتار از این اراضی زیر کشت محصولات زراعی و باغی است.

منبع:ایرنا

انتهای پیام

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.