سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وام ودیعه مسکن گرفتار سامانه‌ها یا سازمان ها؟ / محمودزاده: اعتبار وام ودیعه مسکن کامل پرداخت شد

بسیاری از متقاضیان دریافت وام ودیعه مسکن از همان ابتدای کار با بسیاری از مشکلات بانکی مواجه شدند و نبود پاسخی قانع کننده، متقاضیان را سردرگم کرده است.

به گزارش خبرنگار  بانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  در پی افزایش تعداد متقاضیان وام ودیعه مسکن، بانک مرکزی به عنوان متولی اصلی پرداخت این تسهیلات در  (۱۱ مهرماه ۱۴۰۰) بخشنامه‌ای در رابطه با تمدید مهلت ثبت نام متقاضیان این وام تا پایان آذرماه صادر کرد، همچنین در این بخشنامه بانک‌های عامل در این زمینه را ملزم پرداخت این تسهیلات تا پایان بهمن ماه کرد.

اما متاسفانه این اتفاق در حالی رخ می دهد که متقاضیان در ادوار قبل هنوز با مشکلات بانکی بسیار زیادی دست و پنجه نرم می کنند. به طوری که  محمود محمود زاده معاون وزیر راه و شهرسازی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان می گوید: هزار نفر از یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفری که برای دریافت تسهیلات ودیعه مسکن ثبت نام کرده و مدارک خود را بارگذاری کرده اند به سیستم بانکی معرفی شده اند، ولی کمتر از ۱۰ درصد از این افراد توانسته اند تسهیلات دریافت کنند؛ بنابراین آمار هم نشان دهنده آن است که بانک‌ها در پرداخت تسهیلات همکاری لازم را انجام نمی‌دهند.

در روزهای گذشته هم این مقام مسئول اعلام کرده بود که اگر مهلت  ثبت نام وام ودیعه مسکن تا پایان آذر ماه تمدید شود متقاضیانی که در نیمه دوم سال قرارداد آن‌ها منعقد شده است هم می توانند در سامانه برای دریافت تسهیلات ثبت نام کنند.

هر چند در این میان به مشکلات سامانه های وزارت راه و شهرسازی، اختلال و بارگزاری مجدد اطلاعات توسط متقاضیان هم باید اشاره کرد.


بیشتر بخوانید


در پی انتشار خبر تمدید وام ودیعه مسکن تا پایان آذرماه،  بسیاری از متقاضیان اقدام به دریافت این وام کردند اما به مشکلات بسیاری در این زمینه برخورد کردند، موانعی مانند سلیقه ای عمل کردن بانک ها در دریافت ضمانت و عدم نمایش بانک های ارائه دهنده این تسهیلات در سامانه ثبت نام وام ودیعه مسکن.

به همین منظور و برای پیگیری این مشکلات به سراغ یکی از مسئولین در این زمینه رفتیم.

سلیقه ای عمل کردن بانک ها در دریافت ضامن!

محمد رضا جمشیدی، دبیر کل بانک های خصوصی در گفت و گو با خبرنگار حوزه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان در  رابطه با موضوع دریافت ضامن از طرف بانک ها، بیان کرد: معمولا بانک ها باید طوری ضامن را دریافت کنند که توانایی ارائه اقساط  آن وام را داشته باشند، بانک ها هم باید این اطمینان را پیدا کنند که تسهیلات اعطایی در زمان مقرر از سوی متقاضیان پرداخت خواهد شد. به همین دلیل بیشتر به ضامن هایی که کارمند هستند و یا اشخاصی که در اصناف دیگر با مجوز در حال فعالیت هستند  اطمینان  می‌کنند.

وی ادامه داد: پیشنهاداتی در این زمینه به بانک مرکزی داده شده که وام ودیعه مسکن به موجر داده شود و برای ضمانت هم، زمانی که موجر قصد نقل مکان داشت کل وام دریافتی را به عنوان بازپرداخت به بانک بازگرداند. اما متقاضیان می توانند مشکلات خود را به امور بازرسی بانک ها بیان کنند.

جمشیدی بیان کرد: وزارت راه و شهرسازی و بانک مرکزی که شرایط دریافت این وام را  فراهم کرده اند، باید این مشکلات را بررسی و حل کنند.

البته جمشیدی در گفت و گوی خود با دیگر رسانه ها به این موضوعات نیز اشاره می کند که؛ اعتبار بانک‌های خصوصی کم است و بانک‌ها وکیل سپرده گذاران هستند و به وکالت از آنان، سپرده جمع آوری می‌کنند تا منابع ایجاد کنند برهمین اساس مقید هستند تا اصل و سود پول بازگردد.

جمشیدی تاکید کرد: طرح ودیعه مسکن با عجله ابلاغ شد و هیچ مصوبه‌ای در این باره به کانون بانک‌های خصوصی ابلاع نشد.

وی در پاسخ به این سوال که اگر ظرفیت بانک‌ها به اتمام رسیده پس چرا در سامانه وزارت راه و شهرسازی، بانک انتخاب می‌شود گفت:سامانه در اختیار وزارت راه و شهرسازی است و مشکلات را باید این وزارتخانه حل کند. سامانه ملی اسکان، متقاضی را به بانک معرفی می‌کند و وقتی به مرحله پرداخت برسد جزو آمار محسوب می‌شود در غیر اینصورت جزو آمار محسوب نمی‌شود و سامانه چند برابر ظرفیت را به بانک‌ها اعلام می‌کند.

موضوع  ضمانت و مشکلات بانکی را وقتی به معاون وزیر راه و شهرسازی عنوان کردیم او جواب داد: هر یک از بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات قوانین مخصوص خود را دارند و برای ضمانت تسهیلات به صورت سلیقه‌ای عمل می‌کنند، بنابراین باید مشکل ضمانت تسهیلات اجاره توسط بانک مرکزی پیگیری شود.

طی بررسی ها و تماس هایی که از طرف باشگاه خبرنگاران جوان با بانک مرکزی برای پیگیری این مشکلات گرفته شد، مسئولان این نهاد چاره ای برای این مشکلات نداشتند دائم توپ را به زمین وزارت راه و شهرسازی می انداختند.

در آخر باید بیان کرد که دولت و بانک مرکزی اگر تسهیلاتی را برای مردم تعیین می کنند باید تمام این مشکلات را از قبل پیش بینی و از سلیقه ای اجرا کردن این قانون دوری کنند تا متقاضیان از ابتدا تا با این مشکلات مواجه نشوند، همچنین لازم به ذکر است که نبود سازمان و مسئول پاسخگو در این زمینه باعث ایجاد این هرج و مرج و نگرانی در بین متقاضیان شده است.

گزارش از سارا فضلی

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۴
در انتظار بررسی: ۰
اسماعیل
۱۴:۴۹ ۱۵ مهر ۱۴۰۰
حالا اگه برا خودشون بود حلش میکردن
ناشناس
۰۸:۱۳ ۱۴ مهر ۱۴۰۰
یک دروغ بزرگ!
ناشناس
۰۷:۵۱ ۱۴ مهر ۱۴۰۰
ما ثبت نام ودیعه مسکن کردیم مشکلی که داریم این هست که هیچ پیامکی برای ما نیامده واینکه میخواهیم بقیه اطلاعاتمون رو بار گذاری کنیم با مشکل بانک وشعبه هستیم ونمیتونیم بقیه ی اطلاعاتمون مثل کد رهگیری وشماره تلفن صابخونه ودیگر اطلاعات رو ثبت کنیم وچقدر هم هزینه برای کد رهگیری کردیم لطف کنید ما چطوری میتونیم وام بگیریم
ناشناس
۰۰:۰۳ ۱۴ مهر ۱۴۰۰
این مسوولین بی کفایت ۴۰ساله توپوبه همدیگه پاس میدن.چه امتظارزیادی داریدازکسانی که قیمت یه تخم مرغ نتونن ثابت نگه دارن.فاتحه
ناشناس
۰۰:۰۰ ۱۴ مهر ۱۴۰۰
تو این مملکت همه باید گرفتار باشند یه روز خوش نداریم
ناشناس
۲۳:۴۸ ۱۳ مهر ۱۴۰۰
شعبه های بانک ملی تو استان خوزستان وام نمیدن معطل موندیم
ناشناس
۲۳:۱۵ ۱۳ مهر ۱۴۰۰
""بسیاری از متقاضیان دریافت وام ودیعه مسکن از همان ابتدای کار با بسیاری از مشکلات بانکی مواجه شدند و نبود پاسخی قانع کننده، متقاضیان را سردرگم کرده است""
ناشناس
۲۳:۰۹ ۱۳ مهر ۱۴۰۰
بازهم چوب نفهمیو نادانی مسعولان را ما قشر طبقه پایین میخوریم یه فکری به حال ضامن بکنیین که هیچکس نمیتونه ضامنی که بانکها میخوان جور کنن
سلیمانی
۲۲:۵۱ ۱۳ مهر ۱۴۰۰
سلام بخدا من کلافه شدم خودم سرپرست خانوادم همسرم فوت شده دو ماهه برای وام هر روز میرم بانک ملی میگه بودجه نیست برامون نمیاد برو بانکت را عوض کن الان من ازکجا پول گیر بیارم تا قرضم را بدم
ناشناس
۲۳:۴۹ ۱۳ مهر ۱۴۰۰
من هم بانک ملی رو انتخاب کردم همین مشکل برام پیش اومده
ناشناس
۲۱:۰۳ ۱۳ مهر ۱۴۰۰
با ساتم وخسته نباشید من خدمات کامپیوتری دارم تو شهر تبریز صبح وام خودمو بانک ملت شعبه ایل گلی نوشتم رفتم بانک مسئول نسبتا محترم اعتبارات فرمودن جای ما پرشده و شعبه ما قبول نمیکنه گفتم من از سایت تاییده دارم اگه پرشده بود سایت نمیزاشت تایید بزنم قبول نکردن بعدش مغازه بودم یکی از مشتریام گفت اونجا رو بزن گفتم اونجا قبول نمیکنه گفت بزن بعد نیم ساعت دیدم اومد گفت رفتم مدارک خواستن واقعا ادم کیف میکنه به وضع این مملکت
ناشناس
۲۰:۳۲ ۱۳ مهر ۱۴۰۰
به جای وام دادن به مردم یه قرار داد با پیمانکار دست پاک(دزد نباشه) ببندید در عرض 6 ماه تعدا واحد ها رو بیاره بالا بده تحویل مردم به شرط اجاره، هر کس اولویت دارد و کم درآمد هست زودتر بدهید سند ملک هم گرو بردارید اگر هر کس 6 ماه اجاره نداد بندازینش بیرون
ناشناس
۲۰:۲۹ ۱۳ مهر ۱۴۰۰
اصلا ضامن گیرنمیاد بعدشم بقول خودتون بانکها وامو پرداخت نمیکنند معلوم نیست چی ب چیه لطفا توضیح بدیدبایدچیکارکنیم دقیقا ایا اول باید وام وضامن بکیریم بعد این خونه ها قرعه کشی میشن یا ن برعکسه ی توضیح مفصل بدید تکلیف مردم روشن بشه کسی تو ایم وضعیت اصلا نمیتونه ضامن گیربیاره حتی اگه ادم خودش ی حقوق بازنشستگی هم بگیره کسی ضامنش نمیشه واقعا!!!!
ناشناس
۱۹:۴۶ ۱۳ مهر ۱۴۰۰
ماها که پارسال وام ودیه گرفتیم امسال چیکار کنیم؟دقدقه رهن سال بعد رو داریم
فکری کنید
ناشناس
۱۹:۴۲ ۱۳ مهر ۱۴۰۰
مردم ایران هم کلا گرفتار هستند.
ناشناس
۱۹:۳۰ ۱۳ مهر ۱۴۰۰
مسئولین خودشون خونه دارن و براشون این چیزها مهم نیست و کلا هم چون سرمایه اصلی در این مملکت خراب شده فقط خانه هست یه مسئول کل سرمایه اصلیش زمین و ملک ش هست در نتیجه امیدی نداشته باشید قیمت مسکن بیاد پایین.
از جهان سوم هم عقب تریم. سرمایه یه شخص شده زمینی که قرآن خدا میگه مال کسی نیست.
ناشناس
۱۹:۲۰ ۱۳ مهر ۱۴۰۰
سرکار گذاشتن مردم داره تبدیل میشه به یک قانون الزامی. مسوول محترم میگه که تمدید شده تا پایان اذرماه، در صورتی که سه بانک خصوصی در سامانه هستند که برای هر سه بانک نوشته که ظرفیت تکمیل شده است.
ناشناس
۱۹:۱۵ ۱۳ مهر ۱۴۰۰
یبار نشد یه چیی بگن بدون دردسر باشه
رامین
۱۸:۵۸ ۱۳ مهر ۱۴۰۰
شما مثل اینکه پیام منو نمیخونید

کل وام‌گیرندگان‌ تا به الان نسبت به تایید شدگان ۵٪ بوده است

این اخبار چیه میزارین؟
اصلا شما خبر بزار اعتبارات وام کل ۸۰میلیون ایرانی تصویب شد وقتی قراره ۱هزارم درصد هم وام نتونن بگیرن چه فایده!
ناشناس
۱۸:۵۳ ۱۳ مهر ۱۴۰۰
من خودم کارمند بانک هستم ، این نوع وامها را هر کس مراجعه می کند فکر می کند بلاعوض هست و وقتی ضامن معتبر طلب می کنیم آه و ناله شأن بلند می شود ، وزارت مسکن حقی ندارد که به اینصورت در مورد وامها صحبت کند هرکس اگر خیلی دلش برای مستأجران میسوزد وصول طلب بانک را هم خودشان تضمین کنند نه اینکه بعد از پرداخت وام فقط بانک را تنها گذارند برای وصول و کارمند بیچاره هم با هزار نوع کار و مشغله بیافتد دنبال وصول این وامها.
ناشناس
۰۰:۰۳ ۱۴ مهر ۱۴۰۰
کارمند به ظاهر بیچاره داره حقوق میلیونی داره میگیره موظف بره دنبال وصول وام تمام کارمندان بانک همشون خونه ماشین پول دارن هر وقت وام می‌خوان دو ساعتها بهشون میدن خبر از گشنه ندارن کارمندان بانک لاکچری ترین زندگی ها را در ایران دارن
ناشناس
۱۸:۲۸ ۱۳ مهر ۱۴۰۰
سه تا ضامن رسمی یا سرکار بودن همه مستأجران ، در ضمن همه توی درگاه سایت مسکن همه بانک‌ها با فعال نیستند، فقط چند تا بانک که اصلا شعب نزدیک ما ندارن
ناشناس
۱۷:۴۲ ۱۳ مهر ۱۴۰۰
همه سرمایه ام را به حرف حسن روحانی تو بورس از دست دادم. حالا باید برای اجاره وام ودیعه مسکن بدوام
ناشناس
۰۰:۰۵ ۱۴ مهر ۱۴۰۰
ماشاالله پهلوان بدو بدو برای سلامتی خوبه