سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تنها ۱۲ درصد مادران باردار درقم واکسینه شدند

در جلسه ستاد مدیریت بحران که روز چهارشنبه با حضور استاندار ترتیب یافت از وجود ۸ هزار مادرباردار شناسایی شده قم در سامانه سیب و واکسینه شدن تنها ۱۲ درصدی این گروه سنی حساس هشدار داده شد.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم، محمدرضا قدیر رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم در ابتدای این جلسه، بیان کرد: وضعیت روند ابتلا و بستری بیماری کرونا در قم کاهش یافته است.

قدیر عنوان کرد: در حال حاضر ۷۲۰ هزار واکسن در قم تزریق شده که از این بین ۴۹۰ هزار مربوط به دُز اول و ۲۳۰ هزار دُز دوم بوده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: هم اکنون ۵۱ درصد از مردم قم واکسینه شده‌اند و برای رسیدن به یک وضعیت عادی و کاهش محدودیت‌ها باید ۸۰ درصد مردم واکسینه شوند.

قدیر ادامه داد: روز گذشته ۲۰۰ هزار دُز واکسن سینوفارم و ۵۰ هزار دُز واکسن برکت وارد استان قم شده‌است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم عنوان کرد: درحال حاضر بصورت محله محوری در ۲۸ محله شهر قم امر تشویق به تزریق واکسن در قالب لکه گیری و تماس با شهروندان درحال انجام است.

قدیر با اشاره به آغاز فصل پاییز و احتمال بازگشایی مدارس و کاهش محدودیت‌های کرونایی گفت: شیوع بیماری آنفلوانزا امسال بیشتر است و گروه‌های سنی حساس در اسرع وقت نسبت به تزریق واکسن این بیماری باید اقدام نمایند.

سیامک محبی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم نیز در ادامه، با اشاره به وجود ۸ هزار زن باردار در قم، عنوان کرد: ۹۸۴ مادر باردار از ابتدای آغاز واکسیناسیون این گروه سنی اقدام به تزریق واکسن کرده اند که فقط ۱۲ درصد از این گروه را شامل می‌شود و یکی از دلایل عدم استقبال واکسیناسیون انتظار آن‌ها برای واردات واکسن فایزر برآورد می‌شود در حالی که طبق اطلاعیه وزارت بهداشت به این گروه سنی نیز از واکسن‌های موجود در کشور استفاده خواهد شد و این افراد منتظر واردات فایزر نباشند.

محبی بیان کرد: همچنان وضعیت آرامستان‌های شهری قم از نظر فاصله‌گذاری و ایجاد تجمعات خطرآفرین نگران کننده‌است.

رئیس مرکز بهداشت قم ادامه داد: مسافرخانه‌ها، نانوایی‌ها، آرایشگاه‌ها، آبمیوه و بستنی فروشی، رستوران‌ها، اغذیه فروشی‌ها، گیم نت‌ها و مطب‌های پزشکی نیز از اصنافی است که رعایت دستورالعمل های بهداشتی در آن‌ها رضایت بخش نیست.

محبی با بیان اینکه رعایت دستورالعمل های بهداشتی در استان ۵۱ درصد برآورد می‌شود، یادآور شد: ۶۳ درصد از مردم قم در محافل عمومی از ماسک استفاده می‌کنند که از میانگین کشوری پایین‌تر است.

رئیس مرکز بهداشت قم بیان کرد:طبق آخرین اطلاعات وزارت بهداشت، قم از نظر روند بستری به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر در جایگاه هفدهم کشوری قرار گرفته‌است.

رییس مرکز بهداشت قم اضافه کرد: هفته قبل ۱۶ هزار تست کرونا در قم انجام گرفته که ۲ هزار و ۸۶۹ مورد از این بین مثبت گزارش شده‌است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم عنوان کرد: طی هفته منتهی به دوم مهرماه ۳۳ واحد صنفی بدلیل عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی پلمب شده است.

محبی افزود: درصد پوشش میانگین واکسیناسیون کشوری هم اکنون به ۵۷ درصد رسیده‌است و فقط ۸ میلیون از افرادی که اقدام به تزریق واکسن کردند در سامانه سلامت ثبت نام کرده بودند.

او عنوان کرد: قم روزانه ظرفیت تزریق ۳۰ هزار واکسن را دارد، اما تاکنون این استان رقمی بالاتر از ۱۸ هزار دُز را هنوز تجربه نکرده‌ است.

رئیس مرکز بهداشت قم عنوان کرد: ۳۶ درصد از افراد بالای ۱۸ سال قم نسبت به دریافت واکسن اقدام کرده‌اند که پایین‌تر از میانگین کشوری است.

محبی ادامه داد: در بخش جعفریه درصد پوشش واکسیناسیون ۳۷ درصد، کهک ۴۷ درصد و قنوات ۲۱ درصد است که روند مطلوبی را نشان نمی‌دهد.

رئیس مرکز بهداشت قم یادآور شد: میانگین پوشش افراد سالمند بالای ۷۰ سال در کشور حدود ۹۵ درصد است در حالی که این رقم در قم ۶۷ درصد از این گروه سنی است.

به گفته محبی، طی یک هفته اخیر درصد پوشش واکسیناسیون استان قم ۳.۸ درصد نسبت به هفته قبل از آن افزایش یافته‌است.

سیامک محبی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم تصریح کرد: تاکنون حدود ۵۵ درصد از افرادی که در قم اقدام به تزریق واکسن کرده‌اند آقا و نزدیک ۴۴ درصد نیز خانم‌ها بوده‌اند.

او با اشاره به ذخیره مطلوب واکسن در قم ابراز کرد: طی یک هفته در مجموع ۳۰۰ هزار واکسن وارد استان قم شده‌است.

محبی همچنین با اشاره به آغاز شروع واکسیناسیون آنفولانزا به مادران باردار، جانبازان و پرسنل بیمارستانی گفت: دست کم باید یک ماه بین تزریق واکسن کرونا و آنفولانزا فاصله باشد.

مرتضی حیدری فرماندار قم نیز در بخشی از این جلسه، بیان کرد: روند و میزان استقبال دریافت واکسن در شهر‌های تابع قم مانند قنوات و جعفرآباد مطلوب نیست و برای اقناع سازی مردم باید اقدامات فرهنگی در دستور کار مسوولان قرار بگیرد.

عباس ذاکریان معاون خدمات شهری شهرداری قم نیز در ادامه بیان کرد: تشدید نظارت بر ناوگان حمل و نقل عمومی برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی در دستور کار شهرداری قم قرار گرفته است.

ذاکریان ادامه داد: اغلب رانندگان ناوگان حمل و نقل عمومی هر ۲ دُز واکسن کرونا را انجام داده اند و این مساله در بی میلی برخی از کارکنان نسبت به استفاده از ماسک تاثیرگذاشته که باید این رویه نادرست اصلاح شود.

او ادامه داد: قم نخستین شهری بود که واکسیناسیون هوشمند و هدفمند را آغاز کرد و انتظار می‌رود مبحث رهگیری هدفمند نیز برای اولین در این شهر آغاز شود تا افرادی که هنوز اقدام به تزریق واکسن نکرده‌اند برای اقناع سازی شناسایی شوند.

معاون خدمات شهری شهرداری قم تصریح کرد: برای جلوگیری از تجمعات در آرامستان‌های شهری باید یک مداخله استانی صورت بگیرد و این اقدام به تنهایی از توان شهرداری خارج است.

مدیرکل مدیریت بحران قم نیز در ادامه جلسه، بیان کرد: غلبه تبلیغات طب سنتی سبب بی میلی بسیاری از مردم شهر قنوات به دریافت واکسن شده است.

محسن اوروجی ادامه داد: همچنین برای بهبود درصد پوشش واکسیناسیون به زودی جلساتی با فرمانداران شهرستان جعفرآباد و کهک برگزار خواهد شد.

مدیرکل مدیریت بحران قم یادآور شد: طبق آماری که اداره کل آموزش و پرورش قم ارائه داده تاکنون ۹۵ درصد از فرهنگیان استان قم اقدام به تزریق واکسن نموده اند.

وضعیت کرونایی قم که از ۲۳ تیرماه امسال در وضعیت قرمز از نظر شیوع کرونا قرار گرفته بود، براساس رنگ‌بندی اپلیکیشن ماسک، از بیستم شهریورماه جاری وارد مناطق پرخطر و نارنجی کرونایی شده است.

ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید۱۹» می‌شود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز کشور چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راه‌های انتقال آن عطسه، سرفه، دست دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می‌کنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست‌دادن، روبوسی و حضور در مرکز‌های عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصله‌گذاری اجتماعی» توصیه شده است.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.

انتهای پیام/ح

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.