سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رفتار مناسب در مقابل بی رغبتی کودکان در انجام تکالیف مدرسه چیست؟

یک روانشناس در مورد تکنیک‌های ترغیب کودکان به انجام تکالیف مدرسه توضیحاتی ارائه داد.

فاطمه کوهپایه زاده روانشناس، در گفت وگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره دلایل بی رغبتی کودکان در انجام تکالیف مدرسه گفت:والدین زمان مشخصی را برای انجام تکالیف تعیین کنید، کودک نیز باید در تصمیم گیری شرکت کند. این زمان نباید با زمان برنامه‌های تلویزیونی مورد علاقۀ کودک و زمان فعالیت‌های فیزیکی او تداخل کند تا کودک مجبور نشود یکی را انتخاب کند. به کودک بگویید این زمان ممکن است گاهی تغییر کند.

وی گفت: مکانی ویژه برای انجام تکالیف تعیین کنید. مکانی که ساکت باشد و نور کافی داشته باشد. مکان مستقلی را برای کتاب‌های او اختصاص دهید و به استقلال او احترام بگذارید.

این روانشناس با بیان اینکه بر نحوۀ درس خواندن وی نظارت کرده و آن را تقویت کنید، گفت:علت درس نخواندن کودک خود را شناسایی کنید و برای رفع آن بکوشید این علت‌ها می توانند شامل ضعف در تمرکز، خستگی، اضطراب، افسردگی، درک نکردن مفهوم تکالیف شب، فراموش کاری، مشکل بودن تکالیف، فضای متشنج خانواده و در صورت لزوم برای رفع آن از مشاور کمک بگیرید.

کوهپایه زاده بیان کرد:برای کودکانی که به جای درس خواندن بازی میکنند از خود ِ بازی یا فعالیت‌های مورد علاقه وی به عنوان پاداشی برای انجام تکالیف استفاده کنید. به طور مثال بعد از انجام بخش دیگری از تکلیفش ده دقیقه بازی کند. می توانید مشق و بازی را به صورت نوبتی درآورید.

وی ادامه داد:تکالیف طولانی را به بخش‌های کوچکتر تقسیم کنید و مشخص کنید که به ترتیب کدام را انجام دهد. این شیوه را نیز به خود او یاد دهید.

این روانشناس با بیان اینکه  تلاش کودک را تحسین کنید، گفت: انتظار نداشته باشید کار کودک بی نقص باشد. هرگامی که برای استقلال برمیدارد را تحسین کنید.

کوهپایه زاده گفت:اگر کودک در درس خاصی مشکل دارد، با یادآوری موفقیت‌های او در درس‌های دیگر، در او اعتماد به نفس ایجاد کنید. به او بفهمانید که همه اشتباه می کنند و افراد موفق از اشتباهاتشان بهره می گیرند.

وی افزود:اجازه دهید تا کودک مسئولیت پذیر باشد. حتی پیش دبستانی‌ها و کلاس اولی‌ها باید تکالیفشان را خودشان انجام دهند. اگر نمی تواند تکالیفش را خودش انجام دهد احتمالا کودک وابسته‌ای است و در این مورد با مشاور مشورت کنید.

این روانشناس تصریح کرد:با افزایش سن کودک به تدریج مداخله تان را در انجام تکالیف کودک کم کنید، اما نشان دهید هر وقت سوالی داشته باشد، در دسترس او هستید؛ و در کل روی تکالیف نظارت نسبی داشته باشید.

کوهپایه زاده گفت:برای انجام تکالیف به هیچ وجه او را سرزنش نکنید و خشونت به کار نگیرید، چون در این صورت از درس و مدرسه و به طور کلی از آموختن دلسرد خواهد شد. اعمال اصول تربیتی می‌بایست با خونسردی و حفظ حرمت خود و کودک انجام گیرد.

وی بیان کرد: برای انجام تکالیف تشویق در نظر بگیرید برای مثال به کودک بگویید که  بعد از اینکه تکالیفت تمام شد با هم بازی می‌کنیم و یا هر چیز دیگر، همچنین کودک را در حین انجام تکالیف مورد تشویق قرار دهید، مثلا به سمت کودک خود بروید و او را نوازش کرده و تحسین کنید.

این روانشناس گفت: در صورت عدم موثر بودن تکنیک های گفته شده از روش محرومیت استفاده کنید برای مثال به کودک بگویید که اگر تا ساعت مشخص شده تکالیف را انجام ندهد نمی تواند با کامپیوتر بازی کند و یا کارتون ببیند و حتما تهدید خود را عملی کنید.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۷:۵۹ ۰۷ مهر ۱۴۰۰
تکلیف شب = نشانه ناتوانی معلما تو تدریس
بچه من تو کانادا میره مدرسه
اونجا دادن تکلیف شب به دانش آموزا گناه کبیره است
فقط به دانش آموزا تحقیق میدن برن انجام بدن اونم طبق شرایط زندگی بچه ها مثلا برن ببینن پشه چه جوری نیش میزنه
ناشناس
۱۳:۳۷ ۰۷ مهر ۱۴۰۰
دولت علاقه ای به آموزش ندارند
ناشناس
۱۳:۱۹ ۰۷ مهر ۱۴۰۰
با قسمت آخر اظهارات این روانشناس مخالفم، تهدید هیچوقت راه درستی نیست. چه معنی داره به بچه بگیم اگه تا فلان ساعت تکلیفت رو انجام ندی نمیتونی بازی کنی و... این هم باعث استرس بچه میشه هم باعث کاهش کیفیت یادگیری و تمرینش. اتفاقا باید به بچه زمان داد و گفت تا هر وقت که خواستی تکلیفت رو انجام بده و بعدش حتما با هم بازی میکنیم یا بعدش حتما میتونی با کامپیوتر بازی کنی و..
ناشناس
۱۳:۰۷ ۰۷ مهر ۱۴۰۰
معلم فقط مامانان بقیه اداشو درمیارن خسته نباشید خداقوت
ناشناس
۱۰:۲۶ ۰۷ مهر ۱۴۰۰
بچه من یه ساعت میره مدرسه اندازه ۶ساعت تکلیف براش معین میکنن فکر کنم خانمشون فقط لیست تکلیف بهشون میده تو این یه ساعت
ناشناس
۱۰:۰۷ ۰۷ مهر ۱۴۰۰
بنام خدا
با عرض سلام
خواهشمندم خواهران در حضور مرد نامحرم از جوراب ضخیم بجای جوراب نازک زنانه پانما در رنگ های مختلف استفاده نمایند
باتشکر
التماس دعا
ناشناس
۱۹:۲۵ ۰۷ مهر ۱۴۰۰
فکر کنم شما نظر کردی ماهی ۱۰۰تا از این پیام را بذاری تو باشگاه خبرنگاران
ناشناس
۰۹:۳۳ ۰۷ مهر ۱۴۰۰
مغز انسان تشخیص می دهد که چه چیزی را یاد بگیرد و چه چیزی را نه . اگر کودکی دوست ندارد درس بخواند یا تکلیف حل کند بدانید که روش یا حجم درسها با شخصیت کودک سازگار نیست .
کودک طفلک کی بازی کند ؟ یک نگاهی به حجم درسهایی که داده میشه بیندازید . چندین ساعت که باید آنلاین باشه . چندین ساعت تکلیف . تاساعت فلان هم ارسال بشه !
خوب . دیگر چیزی برای روانشناسی باقی می ماند ؟ ! !
ناشناس
۰۸:۴۵ ۰۷ مهر ۱۴۰۰
با درس خواندن مجازی خانواده ها فقط روانی شدن از دست بچه ها معلمها هم مثل مرگ سرشون درس میدن فقط پنج دقیقه پشت سر هم تکالیف میفرستن برای بچه ها و خودشون میرن زیر پتو میخوابن و خانواده ها باید سر کله بزنن با بچه ها هنوز سه چهار روز نیست که مدرسه ها باز شدن من روانی شدم مجبور شدم انصراف بچه ام از تحصیل بدم دیگه بیشتر نتونستم سر کله بزنم
ناشناس
۱۳:۳۰ ۰۷ مهر ۱۴۰۰
نکن این کارو. بچه تو بدبخت نکن.
ناشناس
۱۶:۳۴ ۰۷ مهر ۱۴۰۰
گناه داره