به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، نوزدهمین جلسه صحن علنی فوقالعاده ششمین دوره شورای اسلامی شهر شیراز ظهر امروز با حضور رئیس شورای شهر شیراز و برخی از اعضای شورا از جمله مسعود زارعی، مهدی نصیری، محمد حسن اسدی، علیرضا اسکندری، ابراهیم حسینی، محمد فرخ زاده و همچنین با حضور مجازی نائب رئیس و سخنگوی شورا برگزار شد.
در این جلسه که با حضور شهردار شیراز جهت بررسی سه دستورکار و به صورت فوقالعاده برگزار شد، ابتدا و در دستور کار اول لایحه دوفوریتی شهرداری شیراز درباره تفویض اختیارات مالی و اداری به شهردار شیراز با حضور ۹ نفر از ۱۲ نفر اعضای شورا بررسی شد و مستند به ماده ۸۰ قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران به تصویب رسید.
طبق ماده واحده این لایحه ضمن تصویب دو فوریت لایحه مذکور، در راستای تسهیل و تسریع در پیشبرد برنامههای عمرانی و جاری شهرداری شیراز، تفویض اختیارات مالی و اداری به شهردار شیراز به شرح ذیل به تصویب شورای اسلامی شهر شیراز رسید.
در بند اول اختیارات موضوع ماده ۱۸ آئین نامه معاملات شهرداری تهران مصوب ۱۳۵۵ با اصلاحات بعدی آن تسری یافته به شهرداریهای مراکز استانها، کلانشهرها و شهرهای بالای یک میلیون نفر جمعیت به موجب ماده ۳۵ آیین نامه مالی شهرداریها و همچنین تبصره ذیل بند ۱۴ ماده ۸۰ قانون تشکیلات، وظایف وانتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب ۱۳۷۵ و اصلاحات بعدی آن در هر معامله به میزان برآورد کل پروژه در ردیفهای اعتباری بودجه مصوب و حداکثر هزار برابر معاملات متوسط به شهردار شیرازبه تصویب رسید.
تفویض اختیار موضوع ماده ۱۲ آئیننامه معاملات مذکور درخصوص استفاده از مناقصه محدود به موجب تبصره ذیل بند ۱۴ ماده ۸۰ اصلاحی قانون شوراها در هر معامله تا سقف ۱۰۰ برابر معاملات متوسط به شهردار شیراز نیز دومین بندی بود که در این دستور کار مصوب شد.
در سومین بند، تفویض اختیارات خرج و تعهد و تشخیص و صدور حواله موضوع ماده ۳۳ آیین نامه مالی شهرداریها و تبصره ذیل ماده ۵۴ قانون شهرداری برای معاونین، مدیران مناطق و سازمانها و مدیر امور مالی شهرداری به عنوان ذیحساب در چارچوب آیین نامه مالی شهرداریها و آییننامه معاملات شهرداری تهران تسری یافته به سایر مراکز استانها، کلانشهرها و شهرهای بالای یک میلیون نفر جمعیت مصوب ۴/۲/۱۳۹۰ به شرط رعایت تبصره یک ذیل بند ۳۰ ماده ۸۰ اصلاحی قانون شوراها به شرح ذیل یعنی معاون مالی و اقتصادی تا سقف بودجه ابلاغی و برای هر معامله ۴۰ برابر معاملات متوسط شهرداری، معاون فنی و عمرانی تا سقف بودجه ابلاغی ۲۰ برابر معاملات متوسط شهرداری، سایر معاونین تا سقف بودجه ابلاغی به آنها ۱۰ برابر معاملات متوسط شهرداری، مدیران مناطق و سازمانها تا سقف بودجه ابلاغی ۷ برابر معاملات متوسط شهرداری، مدیر امور مالی تا سقف معاملات متوسط شهرداری و سایر مسئولین ذیصلاح تا سقف معاملات جزئی شهرداری به تصویب رسید.
در چهارمین بند این دستور کار نیز تفویض اختیارات بند یک ماده ۳۱ آییننامه معاملات شهرداری تهران تسری یافته به سایر مراکز استانها، کلانشهرها و شهرهای بالای یک میلیون نفر جمعیت مصوب ۴/۲/۱۳۹۰ وتبصره ذیل بند ۱۴ ماده ۸۰ اصلاحی قانون شوراها در هر معامله تا ۱۵۰ برابر معاملات متوسط و همچنین اختیارات سایر بندهای ماده ۳۱ آیین نامه مذکور به شهردار شیراز به تصویب رسیید.
در بند پنجم این لایحه تفویض اختیارات موضوع بند الف ماده ۳۳ آیین نامه معاملاتی شهرداری تهران تسری یافته به سایر مراکز استانها، کلانشهرها و شهرهای بالای یک میلیون نفر جمعیت مصوب ۴/۲/۱۳۹۰ به موجب تبصره ذیل بند ۱۴ ماده ۸۰ اصلاحی قانون شوراها و موضوع ترک تشریفات مناقصه یا مزایده و حراج براساس مصوبات هیأت محترم وزیران و مصوبات آتی آن (با توجه به شرایط اقتصادی کشور بنا به پیشنهاد وزارت کشور و پس از تصویب هیأت وزیران مبلغ آن) مصوب شد.
این بند تبصرهای نیز داشت و به موجب آن شهردار شیراز اجازه دارد حداکثر تا ۲۰% اختیارات این بند را به یکی از معاونین خود تفویض کند.
در ششمین بند از دستور کار اول جلسه امروز تفویض اختیار امضاء مکاتبات اداری به معاونین و مدیران و رؤسای ادارات به تشخیص شهردار شیراز و تفویض اختیار امضاء و صدور کلیه مجوزهای ساختمانی اعم از پروانه ساختمانی و پایان کار و اخطار برابر مصوبات قانونی به معاونتها، مدیران مناطق و معاونین فنی و شهرسازی مناطق حسب سمت به تشخیص شهردار شیراز واگذار شد.
مطابق ششمین بند از دستور کار اول نیز شهردار شیراز مجاز است اختیارات ذیل را به معاون مالی و اقتصادی شهرداری شیراز تفویض نماید و بر همین اساس موضوع تبصره ماده ۱۷ آئین نامه معاملاتی شهرداری تهران تسری یافته با سایر مراکز استانها، در مورد تمدید مهلت، تصمیم گیری مناقصات و مزایدهها که در آئین نامه مذکور تا ده روز تعیین شده است، اختیار موافقت و ابلاغ تصمیمات کمیسیون مناقصه و مزایده تا سقف ۴۰ برابر معاملات متوسط (موضوع ماده ۱۸ آیین نامه معاملاتی تهران تسری یافته به سایر مراکز استانها) و اختیار بند ۴ ماده ۱۱ آییننامه معاملات شهرداری تهران تسری یافته به سایر مراکز استانها درخصوص تقلیل میزان سپرده شرکت در مناقصه که از یک درصد مبلغ برآورد اولیه کمتر نباشد.
دستور کار دوم جلسه امروز نیز به موضوع لایحه دوفوریتی شماره ۲۸۴۶۰۵/۱۴۰۰ مورخ ۶/۷/۱۴۰۰ شهرداری شیراز، درباره انتشار اوراق مالی اسلامی (اوراق مشارکت) جهت بازآفرینی شهری بافتهای فرسوده پیرامون حرم مطهر حضرت احمدابن موسی (ع)، به شماره ثبت ۳۷۵۰/۱۴۰۰ و مورخ ۶/۷/۱۴۰۰ دبیرخانه شورا، اختصاص یافت و با حضور ۸ نفر از ۱۲ نفر اعضای شورا بررسی شد و مستند به ماده ۸۰ قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب ۱/۳/۱۳۷۵ و اصلاحات بعدی آن، به شرح زیر به تصویب رسید.
بر این اساس ضمن تصویب دوفوریت لایحه مذکور، به شهرداری شیراز اجازه داده شد به منظور نوسازی و بهسازی و توسعه شهری بافتهای فرسوده پیرامون حرم مطهر حضرت احمدابن موسی (ع)، نسبت به انتشار اوراق مالی اسلامی (اوراق مشارکت) به مبلغ ۵۰۰۰ میلیارد ریال (پنج هزار میلیارد ریال) به استناد بند (ه) تبصره (۵) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ با بازپرداخت ۲۵ درصد اصل و سود توسط دولت و ۷۵ درصد اصل و سود توسط شهرداری اقدام نماید.
در ادامه این جلسه و در دستور کار سوم به شماره تصمیم شماره مصوبه ۱۹ و شماره دستور ۲۱۵۸/۱۴۰۰/ نیز موضوع انتخاب ناظر و نماینده شورا در کمیسیون ماده صد قانون شهرداری و عضو کمیسیون معاملات منطقه شش بهعنوان جایگزین با حضور ۸ نفر از ۱۲ نفر بررسی شد و مهندس سید احسان اصنافی به مدت یک ماه مستند به بندهای ۶ و ۷ ماده ۶ آئین نامه اجرائی تشکیلات، انتخابات داخلی و امور مالی شوراهای اسلامی شهرها مصوب ۱۱/۱/۷۸ هیأت وزیران با اصلاحات بعدی و ماده صد قانون شهرداری و آئین نامه مالی شهرداری، با اکثریت آراء، تصمیم گیری شد.
همچنین در پایان این جلسه به صورت موقت با انتخاب مسعود زارعی بعنوان ناظر و نماینده شورا در کمیسیون ماده صد قانون شهرداری و عضو کمیسیون معاملات منطقه شش به مدت یک ماه موافقت شد تا پس از اضافه شدن عضو جدید به شورا مجددا در این خصوص بررسی صورت بگیرد.
شهردار شیراز، اعلام کرد که در سفر ریاست جمهوری به این کلانشهر که قرار است همزمان با یادروز حافظ انجام شود، موضوعات مرتبط با طرحهای توسعه خدمات شهری و تخصیص اعتباراتی به آنها مطرح و دنبال خواهد شد.
سیداحسان اصنافی در جلسه فوقالعاده شورای شهر شیراز، به تخصیص بودجههای محرومیت زدایی به این کلانشهر و همچنین طرح موضوعاتی پیرامون مسائل شهری در سفر ریاست جمهوری به فارس اشاره کرد و از انتشار ۵۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت برای نوسازی و بهسازی و توسعه شهری بافتهای فرسوده پیرامون حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) خبر داد.
او همچنین از اختصاص وام برای بازسازی ناوگان اتوبوسرانی، پیگیری تأمین قطار برای توسعه فعالیت مترو در شیراز خبر داد و افزود: در سفر رئیس جمهور به شیراز، با همکاری همه دستگاههای اجرایی موضوعات مرتبط با طرحهای عمرانی و پروژههایی همچون طرح ۵۷ هکتاری بافت فرسوده، پروژه مترو و مشکلات مربوط به کمربندی شیراز مطرح خواهد شد.
شهردار شیراز همچنین عنوان کرد: با پیگیری انجام شده نمایندگان مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی و تلاشهای اعضاء شورای شهر مقرر شد تا آخرین پیگیریها برای تأمین قطار به خطوط مترو شیراز انجام شود.
اصنافی ادامه داد: از ۱۰ واگن تولید شده قرار است ۳ واگن به مترو شیراز تخصیص یابد و در تلاش هستیم تا این واگنها برای تست و راهاندازی در خط یک قرار گیرند.
او با اشاره به اینکه هر واگن که به شیراز منتقل میشود شش ماه زمان میبرد تا در خط قرار گیرد، گفت: در تلاشیم به محض رسیدن این واگنها آنها را در خط یک مستقر کنیم تا امکان استفاده از این واگنها در خط دوم فراهم شود.
شهردار شیراز همچنین در این جلسه از تخصیص بودجه محرومیت زدایی به فارس خبر داد و گفت: بالغ بر ۱۳۰۰ میلیارد تومان بودجه محرومیت زدایی توسط دولت برای فارس تخصیص یافته که سهم شهرستان شیراز، بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان است.
اختصاص وام برای تعمیر و بازسازی ناوگان اتوبوسرانی شهر شیراز از دیگر موضوعاتی بود که اصنافی به آن اشاره و عنوان کرد: براساس مصوبه پارسال برای بازسازی و تعمیر ناوگان اتوبوسرانی یک وام به مبلغ ۴۰۰ میلیون تومان به هر اتوبوس اختصاص داده شد.
او به انتشار اوراق مالی اسلامی (اوراق مشارکت) برای بازآفرینی شهری بافتهای فرسوده پیرامون حرم مطهر حضرت احمدابن موسی (ع) اشاره کرد که این طرح به عنوان یک لایحه دو فوریتی در دستور کار قرار گرفت و توسط ۸ نفر از ۱۲ عضو حاضر در این جلسه از شورای شهر شیراز بررسی و به تصویب رسید.
شهردار شیراز در این خصوص گفت: اگرچه جذب اوراق مشارکت برای سه شهر قم، مشهد و شیراز تصویب شده بود که برای شهر مشهد جذب شد، اما برای شهر شیراز اقدامی انجام نشده بود. در سفر به تهران و طی هماهنگیهای انجام شده مقرر شد تا برای اختصاص این اوراق همکاری لازم انجام شود.
اصنافی اضافه کرد: پیشبینی میشود این اوراق جذب شده در بخشهای حمل و نقل، توسعه راههای دسترسی به حرم مطهر شاهچراغ (ع) و حمل و نقل ریلی حرم و... هزینه شود.
انتهای پیام /