به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، قانون معمولاً به عنوان سیستمی از احکام شناخته میشود که از طریق موسسات اجتماعی یا دولتی ایجاد و الزامآور میشود تا رفتارها را تنظیم کند. قانون میتواند فیزیکی باشد که بر انسان تأثیر دارد، یا قوانین اخلاقی و احکامی که دولت یا قدرت فراتر یک کشور، آن را به شیوه خاص و در جایگاه خاصی وضع نموده است.
در کشورهای اسلامی مانند ایران، سیستم اصلی قانون گذاری، احکام اسلامی است. یعنی دستورالعملها و ضوابط اجرایی در یک دستگاه، سازمان، نهاد و... بر اساس احکام اسلامی تنظیم میشوند که تخطی از این قوانین پیگرد خواهد داشت.
یکی از این قوانین مربوط به رزرو هتل و مسافرخانه در اقصی نقاط کشور است. طبق قوانین کشور، حداقل سن رزرو هتل در ایران ۱۸ سال تمام است و افراد کمتر از این سن قادر به رزرو هتل نمیباشند. مسافران در زمان پذیرش باید مدارک شناسایی شامل کارت ملی، شناسنامه عکس دار، پاسپورت یا ویزا (برای مسافران خارجی) به همراه داشته باشند.
طبق همین قانون، زوجهای ایرانی برای اینکه بتوانند سوئیت مشترک رزرو کنند، باید کارت ملی یا شناسنامه یکی از زوجین را به همراه داشته باشند. در صورت ازدواج موقت نیز همراه داشتن صیغه نامه معتبر الزامی است. اما چند وقتی می شود که ظهور پدیدهای به نام «اقامتگاههای روزانه»، قوانین مربوط به رزرو مکان را زیر سوال برده است؛ بدین صورت که با یک جستجوی ساده در اینترنت، سایتهای عجیب و غریبی در معرض دید کاربران قرار میگیرند که فهرستی از منازل اجارهای روزانه را در اقصی نقاط تهران و با طیفی از قیمتها و امکانات مختلف در خود جای دادهاند.
البته ممکن است توجیه پیش رو برای این اقامتگاهها به این شکل باشد که مسافران تهرانی برای یک روز هم که شده در سوئیتهای مجهز اقامت کنند، اما باید توجه داشت که اقامتگاههای رسمی مانند مسافرخانهها یا هتلها که هدف آنها هم ارائه خدمات مطلوب به مسافران است، قطعا به موازین شرعی توجه دارند. لذا، بیم آن میرود که وجود چنین اماکنی باعث ترویج فساد و همچنین ازدیاد ازدواج سفید در جامعه شود
امان الله قرایی مقدم، جامعهشناس و استاد دانشگاه خوارزمی تهران در گفت وگو با خبرنگار ما درباره «اجاره واحدها بصورت ساعتی و روزانه و بدون مدارک شرعی به زنان و مردان» گفت: این پدیده همانطور که قبل از انقلاب هم رواج داشته، چندین سال است که دوباره شکل گرفته است. ابتدا برخی راننده تاکسیها اقدام به این کار و جابجایی زنان و دختران میکردند، اما بهتدریج این عمل گسترده شد و امروز نه تنها در تهران بلکه در دیگر شهرهای بزرگ کشور نظیر مشهد، کرج، شیراز و اصفهان هم شاهد این نوع خانهها هستیم.
وی با ابداع کلمه «همباشی سیاه» و استفاده از آن بجای کلمه ازدواج سفید اینگونه توضیح داد: این یک نوع ازدواج نیست، بلکه تنها قراردادی است که پایانش سیاهی است.
علتهای اصلی ظهور این پدیده در سالهای اخیر
این استاد دانشگاه با تأکید بر اینکه آموزش و پرورش غلط چه در سطح عام و چه در سطح خاص، باعث این پدیده شده است، گفت: یکی از دلایل ایجاد همباشها، «تجردگرایی» است. به طور قطع به خاطر تاخیر در ازدواج، بالا رفتن سن ازدواج، بیکار بودن پسران و هزینههای بالای زندگی و نابسامانی اقتصاد جامعه، میزان تجردگرایی بالا میرود و در نتیجه، انواع نابسامانیها که یکی از آنها میتواند روسپیگری باشد، از یک محله خاص در گذشته به چند محله تسری مییابد که امروز این اتفاق افتاده است.
وی در ادامه، از مفهوم تازهای بنام «ژیگولو» نام برده و گفت: امروز با پدیده پسران خودفروش نیز مواجه هستیم که من آن را ژیگولو مینامم و بسیار از این واژه استقبال شده است. بعضی از پسران به خاطر روابطی که با زنان و دختران دارند پول دریافت میکنند و چون بیکاری وجود دارد این اتفاقات رو به افزایش است. بر اساس تحقیقاتی که من انجام دادم، در شهرستان کرج بعضی از این پسران میگویند که ما نمیدانیم با چند دختر و زن رابطه داریم.
قرایی مقدم تجردگرایی را هم علت و هم پیامد این پدیده دانست و اینگونه بیان کرد: در جامعه ما که ۳۳% آن را جوانان تشکیل میدهند، ۱۳ میلیون جوان مجرد و چهار و نیم میلیون جوان بیکار داریم که ۳۰% فارغ التحصیلان ما را شامل میشوند. از سوی دیگر، تورم ۴۵% در جامعه باعث عدم تمایل جوانان و حتی عدم توانایی آنان در ازدواج میشود. حال آنکه خانواده سلول بنیادین هر جامعهای است و تشکیل نشدن خانواده باعث مشکلات زیادی در جامعه میشود؛ از جمله این مشکلات عدم شکوفایی اقتصادی و عدم تمایل جوانان به سرمایهگذاری در کشور است که میتواند اقتصاد جامعه را فلج کند؛ از نظر فرهنگی نیز باعث عدم انتقال میراث فرهنگی به نسل بعد و از بین رفتن فرهنگ میشود، همچنین آثار غیرقابل جبرانی در حیطه سیاست درپی خواهد داشت.
وی به این نکته که جوانان بدلیل اوضاع بد اقتصادی و فرهنگی در حوزه ازدواج هیچگونه چشماندازی نسبت به آینده ندارند نیز اشاره کرد.
راهکارهای مقابله با این کجروی اجتماعی چیست؟
این استاد دانشگاه با تأکید بر اینکه جامعهای که در آن ازدواج صورت نگیرد جامعهای مریض است، دولتها را در این ماجرا مقصر دانست و راهکارهای حل این مشکل را ایجاد وزارتخانهای مستقل بنام وزارت ازدواج برای تسهیل امر ازدواج و همچنین تلاش دولت برای کاهش هزینههای زندگی معرفی کرد و گفت: در سال ۱۹۷۸ در آمریکا سقط قانونی جنین متوقف شد؛ آمریکاییها کار فرهنگی بسیاری برای حفظ و رشد ارکان خانواده انجام دادند مانند ساخت فیلمهای «خانه کوچک من» یا «آسمانخراش جهنمی»؛ در حالی که در ایران هیچگونه کار فرهنگی انجام نشده است.
قرایی مقدم در پایان با قدردانی از برنامههای دولت سیزدهم برای تسهیل در امر ازدواج و ایجاد شغل برای جوانان افزود: بیکاری امالفساد است، اگر دولت بتواند مشکل بیکاری جوانان را حل کند معضل فحشای زیرزمینی هم حل میشود.
انتهای پیام/
توی خونه هامون به خاطر این مسایل توی ساختمون اسیریم.. اسیر.. حرف هم بهشون نمی شه زد...
خشک و تر هم دارن با هم می سوزن..!!
...
( بدون شرح )
مسئولین برای حل این مشکل چه کاری انجام دادند؟
وقتی حاضر نیستند برای جوانان قدمی بردارند و مانع زدایی کنند، تجردگرایی و پیامدهای آن حتمی است.
و اینکه گونه بود که پراید ، هم به قیمت خود معترض شد :)
ازدواج زیاد میشه
اعصابا درست میشه طلاقا کم میشه
گناه و دزدی کم میشه
مسئولین/کار سختی نیست فقط از مردم باشید همچی درست میشه
هه ، همه پیرها حق جوونای العانو خوردن بعدمیگن نسل قدیم سوختن
ماجوونا هرروز که بیدارمیشیم نمیدونیم امروز قراره چندچند باشیم
ازدواج چی میگه
فکر میکنی ازدواج الکیه، نه عزیز جان،ازدواج و فرزند دار شدن تعهد میاورد و باید این احساس درون تو نهادینه باشد تا بتوانی از عهده زندگی بر آیی
قطعاً دختر شاغل با پسر بیکار ازدواج نمیکنه و هر دو گروه پسران بیکار و دختران شاغل، مجرد باقی می مونند
مگه دختر 18 ساله بچه است که ازش مدرک میخوان ؟
حالا چه اتفاقی افتاده که هفت هشت ساله همه کم کاری ها و انحراف ها و بیکاری و بیعاری بعضی جوانان لاابالی به سربازی نسبت داده میشه!؟
در طی این ۱۰ سالِ پُر از ناامیدی، همدم این جوان ها قطعاً فضای مجازی هست که باعث میشه این جوان ها برای رهایی از این ناامیدی عمر تلف شده ی خودشون، گرفتار این دوستی های نامتعارف میشن.
الان اکثر جوان ها به خصوص پسرها بین ۲۰ تا ۳۰ سالگی گرفتار دانشگاه و سربازی اند. و تازه بعد دانشگاه و سربازی هم باید چندین سال دنبال شغل باشند. دخترها هم یا الکی عمرشون رو توی دانشگاه تلف می کنند و یا میرن شغل های دولتی رو پُر می کنند. و نتیجه اش میشه یک نسل از پسرهای بیکار و بی پول مجرد و یک نسل از دخترهای شاغل مجرد. که این دو نسل هم علاقه ای به ازدواج ندارند.
همین دوران طولانی و خسته کننده و طاقت فرسا باعث میشه جوان ها دچار هزار بیماری روحی بشن و یک دهه از عمرشون تیره و تار بشه. و برای رهایی از این ناامیدی ها به سمت گناه کشیده بشن.
اولاً قدیم که میگی یعنی دقیقاً چه زمانی ؟؟؟
ثانیاً الان دقیقاً چه چیزی شبیه قدیم هست که سربازی بخواد شبیه قدیم باقی بمونه؟؟؟
آیا قیمت ها هم شبیه قدیمه ؟؟؟
آیا استخدام شدن هم شبیه قدیمه ؟؟؟؟
قدیم یه نفر با دیپلم می رفت فوری استخدام ادارات میشد الان دکتری هم بیکاره.
قدیم قیمت تخم مرغ شبیه الان بود؟؟؟؟
قدیم قیمت خونه و اجاره خونه شبیه الان بود ؟؟؟؟
قدیم طرف میرفت دانشگاه چارتا کتاب ۱۰۰ صفحه ای می خوند لیسانس می گرفت، الان باید ۵۰ تا کتاب ۸۰۰ صفحه ای بخونه که فقط کنکور قبول بشه.
خواهشاً جواب بده، شما که هی میگی قدیم قدیم قدیم، خُب بیا بگو آیا وضع اقتصادی قدیم هم شبیه الان بود ؟؟؟
انصافاً جواب بده. فقط حرف الکی نزن. قدیم چه چیزی شبیه الان بود؟؟؟
شما یک سال تمامی خانم های شاغل رو بیکار کنید بخدا که مشکل ازدواج ، کمبود جمعیت ، فساد و ....حل نشد بیاین منو اعدام کنید .
از طرف دیگه دخترها که هیچ مانع و محدودیتی ندارند، بدون مشکل میرن شغل های دولتی رو پُر می کنند. و زمانیکه اون پسرها از سربازی بر می گردند دیگه شغلی براشون باقی نمی مونه.
در نتیجه این دو نسل یعنی پسران بیکار و دختران شاغل با هم ازدواج نمی کنند و نتیجه اش میشه پدیده همباشی سیاه.
چرا عمل شکست خورده کشورهای دیگه را امتحان میکنید
این امتحان شو داده و موفق نبوده
بجز ان .عذاب وجدان هم میگیرید
چونکه احساس میکنید
عمل خلافی صورت گرفته
ازدواج کنید .تا تنها نمانید .وقتی پا به سن گذاشتید
بچه ها دوست دارند .پدر و مادر جوان داشته باشند
با نظر پائینتری که ناشناس درج شده اصلا موافق نیستم که بین خانم ها و آقایون فرق قائل میشه، خوشبختانه این افکارِِ مرد سالاری سالهای زیادیه که دوران اون به پایان رسیده و اینطور طرز تفکر دوباره ما رو به دوران حجر و پارینه سنگی میبره و همینطور فاصله ما رو از کشورهای پیشرفته دورتر میکنه. باز تاکید میکنم که دولت وظیفه داره که برای همه اقشار مردم اشتغال ایجاد کنه
آسیب میبینن در آینده
دلیلش فقط و فقط سربازی اجباریه. چون پسرها باید برن سربازی و خیلی هاشون هم چند سالی از ترس سربازی به دانشگاه پناه می برند. ولی دخترها کاملاً آزاد و بیکار هستند و با آرامش میرن شغل ها رو پُر می کنند.
جنگم نمیشه برم بمیرم راحت شم.
وقتی مردم جامعه ای بجای استفاده از عقل
چشم و همچشمی میکنن
خواستگار برای دختر خانمشون میاد با داماد فلان فامیل که فلان قسمت شهر داره زندگی میکنه مقایسه میشه
دختر خانم توقع داره شاهزاده سوار بر اسب سفید بیاد اما در آخر واسه اینکه نگن فلانی چرا ازدواج نمکینه با اولین خواستگارشون که بدترین شرایط را داره بله میگن
مقصر همه نابسامانی و مشکلات فقط فقط در تفکر حاکم بین مردم و جامعه است
از خودمان باید شروع کنیم
خود من ۳۴ساله بامدک مهندسی بیکاری رو به کارگری ۳تومن ترجیح میدم چرا ۱۶سال درس خوندم....دوسال سربازی رفتم اقازاده بدن مدرک بون سربازی بهترین درامد رو داره
ظاهراً بعضیا راه حل همه مشکلات رو کاغذبازی و اداری بازی می دونند.
شما سربازی اجباری رو اختیاری کن، مشکل ازدواج حل میشه.
سربازی باعث میشه پسرها بی علاقه به دانشگاه برن، عمرشون تلف بشه، علم و مهارت هم یاد نمی گیرند، دخترها هم میرن تمام شغل ها رو پُر می کنند. و توقعشون میره و دیگه حاضر نیستند با یه پسر بیکار ازدواج کنند. دلیل حرفم ، سیل عظیم فارغ التحصیلان مدرک دار و بیکار و بالای ۳۰ سال هست که کاملاً سردرگم هستند و نه مهارتی دارند و نه شغل و پولی دارند. فقط تعداد زیادی مدرک دانشگاهی دارند که از ترس سربازی مجبور شده اند برن دانشگاه مدرک الکی بگیرند.
الآن شش سال از اون موقع گذشته و مجرد موندم فقط حسرتش برام باقیه
ای وای من
ای وای من
من هم مجرد هستم ولی دست به این کارها نمی زنم
خدا داره ما رو می بینه
من حق ندارم محیط رو با رفتارم آلوده کنم
حرفایی میزنیدا
اگر فقر از یک درب وارد شود ایمان از در دیگر خارج میشود.
حقا درست گفتند.
پس باید همه ثروتمندان با ایمان و همه فقیران هم بی ایمان باشند
حضرت سلیمان علیه السلام هم فقر را تجربه کرد و هم ثروت را و ایمانش تکان نخورد و می فرمود من راحتی را در سادگی یافتم این جمله که گفته می شود اگر فقر از یک در بیاید ایمان از در دیگر بیرون میرود یک جمله خبری است که غالب مردم اینگونه اند اما حتما باید این نکته را توجه داشت بی ایمانی برخی فقیران را با آن نمی توان توجیه کرد
توی خونه هامون به خاطر این مسایل توی ساختمون اسیریم.. اسیر.. حرف هم بهشون نمی شه زد...
خشک و تر هم دارن با هم می سوزن..!!
...
( بدون شرح )
فقط اسمشو یدیک می کشیم .
میبینی نیمی از اجارهها سوییت بصورت ساعت هستند.
نطارتی هم نمیشه