به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اگر نگران هستید که پوست تان به خوبی قبل به نظر نمیرسد، به دههی ۳۰ زندگی تان خوش آمدید. احتمالاً دارید اولین نشانههای های چین و چروک، شل شدگی پوست، سیاهی زیر چشمها یا چین و چروک گوشهی چشمها را در صورت تان میبینید.
یک دلیل آن ممکن است فشارهای روانی دوران بزرگسالی باشد که به پوست تان آسیب زده، اما میتواند بر اثر آلودگی هوا و نور خورشید هم باشد. با بالا رفتن سن، پوست پیر میشود و به سختی میتواند خود را به سرعت بازسازی کند؛ سنتز کلاژن پوست با بالا رفتن سن کاهش مییابد.
بهتر است مراقبت از پوست خود را هر چه زودتر شروع کنید، اما ۳۰ سالگی هم برای شروع مبارزه با چین و چروکها خیلی دیر نیست. هنوز کارهای زیادی هست که میتوانید برای به حداقل رساندن آثار بالا رفتن سن بر روی صورت خود انجام دهید.
۱- استفاده از ضد آفتاب را در برنامهی مراقبت روزانهی خود قرار دهید
یکی از بزرگترین اشتباهات افراد در بحث مراقبت از پوست این است که تنها تابستانها از کرم ضد آفتاب استفاده میکنند.
قرارگیری بیش از اندازه در معرض آفتاب میتواند آسیب چشمگیری به پوست وارد کند.
نور خورشید نه تنها باعث آفتاب سوختگی و مشکلات جدیای همچون سرطان پوست میشود، بلکه به پیری پوست و ظاهر شدن چین و چروکها سرعت میبخشد.
در هر سنی که باشید، هر روز باید از کرم ضد آفتاب استفاده کنید.
کرمهای ضد افتاب حاوی مواد ضد پیریای همچون پپتید یا ویتامین C و مواد ضد لک همچون نیاسینامید، روکینول، ترانگزامیک اسید و ... هستند که همگی برنامهی مراقبت از پوست روزانهی شما را کاملتر میکنند.
۲- صورت خود را صبحها و شبها بشویید
یک گام دیگر برنامهی روزانهی مراقبت از پوست تان باید شسشتوی صورت، صبحها و شبها قبل از خواب باشد.
شما میتوانید از پاک کنندههای آرایش یا صورت استفاده کنید، اما مؤثرترین راه، شسشتوی صورت با آب و شویندهی مخصوص صورت است.
با این کار پوست تان از آلودگیهایی پاک میشود که میتوانند مخل کارکرد حفاظتی پوست و بازسازی مناسب آن شوند.
۳- از گلیکولیک اسید استفاده کنید
گلیکولیک اسید نوعی آلفا هیدروکسی اسید است که از نیشکر به دست میآید.
این ماده در هر دو سطح روپوست (اپیدرم) و زیرپوست (درم) عمل میکند.
این اسید اثرات مختلفی بر روی پوست دارد.
ظرف حدود چهار تا پنج روز، پوست روشنتر میشود، چون گلیکولیک اسید به بازسازی روپوست سرعت میبخشد. طبق تحقیقات، در دراز مدت با افزایش موکوپلیساکاریدها، زیرپوست را بهبود میبخشد. این امر میتواند باعث بهبود رنگ پوست و استحکام آن شود.
گلیکولیک اسید رطوبت بخش هم هست، گرچه بسته به فرمولاسیون محصول (ژل، کرم و غیره) حس رطوبت بخشی آن متفاوت است. به گفتهی کارشناسان، برای مراقبت از پوست در دههی ۳۰ زندگی، شبها باید از گلیکولیک اسید با غلظت ۸ تا ۲۰ درصد استفاده شود. برای شروع میتوانید از غلظت ۵ تا ۸ درصد استفاده کنید و اگر برای پوست تان قابل تحمل بود، غلظت را افزایش دهید.
با این حال به خاطر داشته باشید که خاصیت لایه برداری این ماده پوست را در برابر پرتوهای فرابنفش خورشید حساستر میکند، بنابراین تابستانها باید بیشتر مراقب نور خورشید باشید. با توجه به این نکته، کارشناسان توصیه میکنند تابستانها استفاده از این اسید را به یک بار در شب کاهش دهید و صبحها همیشه کرم ضد آفتاب بزنید.
۴- از مواد دیگری مثل رتینول یا ویتامینهای C و E استفاده کنید
ویتامین C یکی دیگر از موادی است که میتواند با پوست تان معجزه کند.
ویتامین C که با نام آسکوربیک اسید شناخته میشود نوعی کوفاکتور متشکل از چندین آنزیم است که نقشی کلیدی در سنتز کلاژن ایفا میکند.
ویتامین C یک آنتی اکسیدان قوی هم هست؛ رادیکالهای آزاد را که باعث پیری پوست میشود خنثی میکند و باعث تولید دوبارهی ویتامین E میشود که اثبات شده در فرم لینولئات لایه هیدرولیپیدی پوست را ترمیم میکند.
ویتامین C به راحتی با اکسیژن ترکیب میشود؛ بنابراین فرمولاسیون محصولی که استفاده میکنید – برای پایدار بودن – باید حاوی انواع چپگرد ویتامین با غلظتی بین ۵ تا ۱۰ درصد باشد.
اگر نگران خشکی یا آسیبهای ناشی از نور خورشید هستید، متخصصان توصیه میکنند از گلیکولیک اسید ۸ درصد به همراه ویتامینهای C و E استفاده کنید. آنها خاصیت آنتی اکسیدانی ویتامین C را افزایش میدهند.
ترکیب گلیکولیک اسید ۲۵ درصد و رتینول و همینطور گلیکولیک اسید ۴ درصد با رتینوئیک اسید ۰/۰۰۲ درصد هم اثربخش است.
رتینول مادهی دیگری است که به تولید کلاژن کمک میکند، چون سرعت بازسازی پوست کاهش مییابد.
ترکیب گلیکولیک اسید با بتاهیدروکسی اسیدها مانند سالیسیک اسید برای پوستهای مختلط، چرب یا مستعد جوش بسیار مفید است.
بهترین حالت ترکیب گلیکولیک اسید ۱۵ درصد با سالیسیک اسید ۲ درصد است.
۵- از یک لایه بردار شیمیایی استفاده کنید
متخصصان پوست از لایه بردارهای شیمیایی برای بهبود ظاهر پوست استفاده میکنند. انواع مختلفی از آنها وجود دارد. به گفتهی کارشناسان، ۳۰ سالگی سن مناسبی برای استفاده از آنها به منظور بهبود شرایط پوست است.
لایه بردارها اثر محصولات حاوی گلیکولیک اسید را بیشتر میکنند، در کوتاه مدت باعث بازسازی سریع لایهی روپوست میشوند و در دراز مدت رنگ پوست را بهبود میبخشند. از لایه بردارها برای پوستهای مختلط یا مستعد جوش و همینطور پوستهای خشک و لکههای آفتاب میتوان استفاده کرد.
اگر قصد استفاده از لایه بردارها را دارید، متخصصان توصیه میکنند تا پایان تابستان و فرا رسیدن ماه اکتبر (اواسط مهر ماه) صبر کنید، چون بهترین زمان برای استفاده از لایه بردار است و خطر اذیت شدن پوست به حداقل میرسد.
اما پوست را چگونه باید برای لایه برداری آماده کرد؟
از چند روز قبل، از پاکسازی صورت، وکس کردن یا ماساژ دادن پوست خودداری کنید. این امر کمک میکند اسید بیش از اندازه به پوست نفوذ نکند.
علاوه بر این، باید دو بار در روز از محصولات حاوی گلیکولیک اسید استفاده کنید تا پوست عادت کند و برای pH پایینتر یا اسیدیتهی لایه بردار (که میتواند ۰/۶ باشد) آماده شود.
طی دو روز پس از لایه برداری باید استفاده از گلیکولیک اسید را متوقف و استفاده ازی کرم ترمیمی را شروع کنید.
طی هفتههای بعدی، از قرارگیری در معرض نور مستقیم خورشید حتماً خودداری کنید. همچنین توصیه میشود در روز لایه برداری از آرایش کردن و مالش پوست پرهیز کنید، چون میتواند باعث زخم شدن پوست شود.
۶- رطوبت پوست را حفظ کنید
بعد از ۳۰ سالگی پوست نمیتواند آنچنان سریع خود را ترمیم کند و حفظ رطوبت خود در سطحی مناسب و به شکل طبیعی میتواند برای آن دشوار شود.
جدا شدن لایهی فوقانی پوست بیشتر طول میکشد و به همین دلیل پوست کدرتر و خشکتر به نظر میرسد. به علاوه، از سرعت تولید عوامل رطوبت زا در پوست مانند همچون هیالورونیک اسید کاسته میشود و کیفیت پوست تنزل مییابد.
برای مقابله با این مسأله یک محصول لایه بردار را به همراه آلفا هیدروکسی اسید (گلیکولیک، لاکتیک، سیتریک و غیره) در برنامهی هفتگی مراقبت از پوست خود بگنجانید تا به فرآیند جایگزینی سلولهای مرده با سلولهای زنده کمک شود.
برای مقابله با خشکی پوست که استفاده از لایه بردار میتواند تشدیدش کند، با استفاده از کرم مرطوب کننده لایهای از رطوبت که روی پوست قرار میگیرد را تجدید کنید.
منبع: روزیاتو
انتهای پیام/