سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

با گذشت دو سال از شیوع کرونا؛

وام کرونایی گره ای از مشکلات صنوف باز کرد؟

تسهیلات کرونایی برای حمایت از اصناف ارائه شد اما فعالان بازار مبلغ آن را در این ضرر و زیان ناچیز و بی اثر می‌دانند و از بدقولی‌های گذشته گله مندند.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بالاخره دولتی‌ها تصمیم گرفتن به داد اصناف زخم خورده از کرونا برسند. کسب و کار‌های کشور در دوران درگیری با کرونا بار‌ها و بار‌ها با تعطیلی و محدودیت‌های کرونایی مواجه شدند که در کنار کاهش خرید و فروش‌های انجام شده فشار زیادی را بر دوش آن‌ها انداخت.

با اعلام تعطیلی صنوف دولت وعده جبران ضرر و زیان و پشتیبانی از آن‌ها را داد. حالا دولت سیزدهم نیز قصد دارد با ارائه تسهیلات کرونایی ضرر و زیان این اصناف را مجدد جبران کند.

مهلت ثبت نام تسهیلات کرونایی تا آذرماه تمدید شده، برای همه اصناف به همین اندازه یعنی ۱۲ تا ۱۶ میلیون به ازای هر نیروی کار است.

صفایی سخنگوی اتاق اصناف ایران در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: مهلت ثبت نام برای دریافت تسهیلات کرونایی اصناف تا پایان آذرماه امسال تمدید شد. این تسهیلات به ۱۴ گروه شغلی پرداخت می‌شود، گروه‌هایی که جزو حساس‌ترین گروه‌ها هستند و بیشترین آسیب را در دوران کرونایی دیده اند.

سخنگوی اصناف ایران بیان کرد: این ثبت نام باید از طریق سامانه کارا صورت گیرد و اصناف تا آخر پاییز فرصت ثبت نام دارند؛ همچنین بانک‌ها نیز تا بهمن ماه مکلف هستند که این تسهیلات را پرداخت کنند. از شرایط این تسهیلات می‌توان به سود ۱۳ درصد، ۲ ماه تنفس و اقساط ۲ ساله اشاره کرد.


بیشتر بخوانید: 


اما تسهیلات برای تالاردار‌ها متفاوت از سایر اصناف است. تالار دار‌ها در بین تمام صنوف بیشترین آسیب را دیدند و فعالیت آن‌ها در این مدت به طور کامل منع شد و به همین دلیل تسهیلات در نظر گرفته شده برای آن‌ها متفاوت از سایر اصناف و کسب‌وکار‌ها است.

وام کرونایی متفاوت برای تالاردارها و مشاغل مرتبط

احسان سقایی معاون اقتصادی و برنامه ریزی اتاق اصناف ایران در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: یکی از رسته‌هایی که بعد از دوران شیوع کرونا در کشور آسیب دید، رسته تالار دار‌ها بود که شامل تالار‌های پذیرایی و باغ تالار‌ها می‌شود. این گروه به خاطر سرمایه گذاری زیادی که در شغل خود دارند، تعطیلی اجباری باعث شد که آسیب فراوانی را تجربه کنند. ضمن اینکه گروه‌های شغلی مختلف هم وابسته به این رسته هستند.

به گفته این مقام مسئول با توجه به این موضوع و با تلاش‌هایی که اتاق اصناف ایران در ستاد ملی مقابله با کرونا انجام داد، تالار دار‌ها نیز جزو ۱۴ گروهی قرار گرفتند که آسیب جدی به آن‌ها خورده است؛ بنابراین دولت تصمیم گرفت که از این گروه با اعطای تسهیلات بانکی یا معافیت‌های مالیاتی و بیمه‌ای حمایت کند.

سقایی گفت: اتاق اصناف اطلاعیه‌ای به تمامی اتاق‌های سراسر کشور صادر کرده است تا با همکاری اتحادیه‌ها این واحد‌های صنفی به جز تالاردار‌ها وارد سامانه کارا شوند و ثبت نام خود را انجام دهند و در نهایت از این تسهیلات بهره‌مند شوند.

او ادامه داد: زمانی که برای این موضوع اعلام شده بود، تا آخر شهریور ماه بود، اما متاسفانه در مدت تعیین شده خیلی از این تالار‌ها اقدام به ثبت نام نکردند و دلیل آن نیز این بود که اطلاع رسانی درستی انجام نشده بود. به همین خاطر با تلاشی که مجددا اتاق اصناف ایران با ستاد ملی مقابله با کرونا به خصوص با ورود دولت جدید انجام داد، تصمیم گرفته شد که این تسهیلات کرونایی که به واحد‌های صنفی داده می‌شد به مدت سه ماه دیگر تمدید شود.

این مقام مسئول ادامه داد: اتاق اصناف ایران مجددا با اتاق‌های اصناف سراسر کشور نامه نگاری کرده است که با همکاری اتحادیه‌ها و واحد‌های صنفی این واحد‌ها فرایند ثبت نام خود را انجام دهند و اطلاعات خودشان را به اتحادیه‌ها اعلام کنند و در نهایت اتحادیه‌ها هم فرآیند‌های بعدی آن را طی کنند.

سقایی تاکید کرد: خود تالار‌داران لزومی ندارد که به صورت تکی به ثبت نام در سامانه کارا بپردازند، چرا که تنها با مراجعه به اتحادیه فرآیند لازم برای این واحد‌ها انجام می‌شود.

گفتنی است، تسهیلات تالار دار‌ها به این صورت است که تالار‌ها تا متراژ ۲۰۰ متر یا تالار‌های پذیرایی تا ۴۰۰ متر باغ تالار، ۱۵۰ میلیون تومان سقف تسهیلات و تالار‌های بین ۲۰۰ تا ۵۰۰ متر تالار‌های پذیرایی یا ۴۰۰ تا ۱۰۰۰ متر باغ تالار، ۳۰۰ میلیون تومان و بالای ۵۰۰ متر تالار پذیرایی یا بالای ۱۰۰۰ متر باغ تالار، ۴۵۰ میلیون تومان تسهیلات دریافت می‌کنند. همچنین این تسهیلات سه ماه استراحت دارند و بعد از سه ماه اقساط آن شروع می‌شود. سود این تسهیلات هم ۱۲ درصد و بازپرداخت آن هم ۲۴ ماهه خواهد بود.

تسهیلاتی که اگر چه خنده را روی لب برخی از کسبه آورد، اما اغلب فعالان صنفی باور داشتند که مبلغ تسهیلات اعلامی دولت مشکلی حل نخواهد کرد چه تالار دار‌ها و چه اصناف مقدار مبلغ اعلامی را کافی نمی‌دانستند.

پیگیری‌های میدانی خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، در بازار نشان می‌دهد هزینه‌های واحد‌های صنفی و زیانی که به آن‌ها وارد شده بیش از مبلغ در نظر گرفته شده برای آن‌هاست. از طرفی دریافت این تسهیلات نیاز به درگیری‌و پیگیری اداری دارد و اغلب فعالان صنفی ترجیح می‌دهند فعالیت کسب و کار خود را زنده نگه دارند به جای آن که کار را تعطیل کرده و به دنبال دریافت مبلغ کوچکی وام باشند. گاهی کرایه ماهانه مغازه هر کدام از این واحد‌ها چند برابر تسهیلات پیشنهادی است.

خسرو ابراهیمی نیا رئیس اتحادیه تالار‌های پذیرایی و تجهیز مجالس تهران از ریزش بیش از ۵۰ درصدی تالارداران در پی شیوع ویروس کرونا خبر داد و گفت: با توجه به برخی شرایط ارائه تسهیلات کرونایی، فقط ۱۰ تا ۱۵ درصد تالارداران می‌توانند از آن استفاده کنند.

او با اشاره به این که برخی تالار داران خانه و زندگی خود را برای حفظ فعالیتشان فروختند و مبلغ اعلامی دولت درباره زیان آن‌ها ناچیز است؛ اظهار کرد: افراد زیادی در حال حاضر قادر به ثبت نام در سامانه کارا برای دریافت تسهیلات ۱۵۰ تا ۴۵۰ میلیون تومانی تالارداران نیستند، چرا که قبلا وام دیگری دریافت کرده‌اند.

به گفته وی مشکل دیگر این است که اگر تالارداران مستاجرانی هستند که یا قرارداد آن‌ها تمام شده یا به دلیل عقب افتادن اجاره طی یک سال و نیم گذشته با مالکان درگیر هستند.

ابراهیمی نیا با بیان اینکه در چنین شرایطی فقط ۱۰ تا ۱۵ درصد تالارداران قادر به دریافت این تسهیلات هستند، تصریح کرد: دولت باید با مسئولان اتحادیه این موضوع را کارشناسی کنند تا مستاجران ضمانت‌های اجرایی خاص خود را ارائه کنند و نیازی نباشد صاحب ملک هم سند بیاورد. دولت می‌تواند از اتحادیه تاییدیه دریافت کند و بعد ضمانت‌های دیگری که مورد پذیرش بانک است را قبول کنند.

رئیس اتحادیه تالار‌های پذیرایی و تجهیز مجالس تهران همچنین گفت که بیش از ۵۰ درصد از تالارداران به دلیل آسیب‌های ناشی از شیوع ویروس کرونا از این شغل خارج شده‌اند.

این بی اعتمادی و استقبال نکردن فعال‌های صنفی به خاطر بد عهدی‌های گذشته است که حسابی برایشان دردسر ساز شد. پیش از این هم وعده‌های زیادی در حوزه‌های مالیات، جلوگیری از برگشت خوردن چک، جرائم بیمه و مواردی از این قبیل داده شده بود، اما تمام صنوف تحقق آن را در این مدت تکذیب می‌کنند.

این تسهیلات یک بار دیگر هم ارائه شده بود دفعه قبل هم از آن استقبال نشد. بازاری‌ها در جای دیگری منتظر همراهی و کمک دولت بودند مثل مالیات و بیمه، اما چنین اتفاقی محقق نشد. شاید باید برای تصمیم گیری در این حوزه بیش از این پای صحبت‌های فعال‌های صنفی بنشینند.

 

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۹:۵۴ ۰۴ مهر ۱۴۰۰
ما راننده آژانسیم . بعد از گرون شدن بنزین یه بدبختی گیر افتادیم و بعد از کرونا هم دیگه مسافری نیست که ببریم . جزء هیچ گروهی هم حساب نمیشیم . خدا لعنت کنه باعث و بانیش رو که تازه جمعه ...