سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

استفاده از نماد‌ها در طراحی دکور تئاتر دفاع مقدس به خلاقیت بیشتر کمک می‌کند

کارگردان نمایش‌های دفاع مقدس گفت: خلاقیت در به روز کردن سوژه‌های جنگ و طراحی دکور و موسیقی نقش مهمی در تئاتر دفاع مقدس دارد.

امین پورمند، کارگردان، بازیگر و سرپرست گروه نمایشی «طلوع اندیمشک» در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه تئاتر  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تئاتر دفاع مقدس گفت: ارائه هر مفهوم مهم بشری، در قالب های ارزشمند هنری که بیشترین امکان برقراری ارتباط با مردم را دارد به طور قطع در یادها و خاطره ها می ماند. هنر تئاتر، توان برقراری ارتباط زنده و نفس به نفس با تماشاگر را دارد و این امر از قدرت و اهمیت فوق العاده ای برای انتقال مفاهیم دفاع مقدس برخوردار است و در تئاتر خیابانی که با کمترین تجهیزات و نیازهای صحنه ای در میان مردم اجرا می شود در شرایطی که  نسل امروز از جنگ و دفاع مقدس هیچ سابقه ذهنی ندارد، وظیفه هنرمندان است که با همه ابزارهای هنری، اهمیت و وضعیت دفاع مقدس را در جنگ نابرابر هشت ساله برای جوان و نوجوان مشتاق به تصویر بکشند.

وی در ادامه افزود: به نظر من  زمانی که با هجمه های متعدد دشمنان ملت بزرگ ایران مواجه هستیم و گاهی شبهه های رنگارنگ برای چرایی و چگونگی دفاع مقدس مطرح می شود، برای مفهوم ارزشمندی مانند دفاع مقدس، که واجد همه خصوصیات غرور آفرین مردم ایران است قالب های هنری، بخصوص هنر وزین نمایش همان طور که تا کنون نیز به خوبی بکار گرفته شده، باز هم می تواند آثار بسیار دیرپا و ارزشمندی برای مخاطبان به اجرا گذارد.

این هنرمند پیشنهادی درباره استفاده از نمادها در تئاتر دفاع مقدس داد و گفت: تئاتر دفاع مقدس همانند دریایی است که هیچ گاه تمام نمی شود،  تعداد زیادی سوژه های ناب در دفاع مقدس وجود دارد. تئاتر به روز شده است و می توانیم از مدیا و تصویر برای انواع تئاتر؛ محیطی و صحنه ای استفاده کنیم، در تئاتر امروز تصویر بسیار جواب می دهد و خلاقانه تر است. بهتر است  به سمت تئاتر سمبلیسم یا نمادین برویم زیرا انسان هایی که در راه دفاع از کشور شهید شدند هر یک نمادی از کشور هستند. همچنین  بهتر است از شعار دادن پرهیز شود وقتی می توانیم قصه های دفاع مقدس را به روزتر کنیم.

 

وی در پایان درباره لزوم توجه به طراحی صحنه و لباس و موسیقی گفت:  با توجه به اینکه مخاطب تئاتر خیابانی عام هستند و من بازیگر  در کنار مردم و برای آنها اجرا می کنیم، رنگ بندی در دکور تئاتر خیابانی بسیار مهم است. رنگ ها یعنی رنگ بندی نظیر زرد، آبی، قرمز در طراحی لباس و دکور به اثر جلوه می دهد. اگر طراحی های لباس زیبا داشته باشیم مخاطب این گونه بهتر جذب می شود، چون ما در خیابان و برای دل مردم اجرا می کنیم.

پورمند درباره خلاقیت در طراحی دکور افزود:  باید بگویم برای مثال در نمایشی که پارسال در جشنواره مقاومت اجرا کردیم صحنه ما به صورت یک رینگ بوکس طراحی شده بود که این رینگ بوکس نمادی از جنگ بود که از زبان‌های آن از رنگ‌های قرمز، آبی، سیاه و خاکی استفاده کرده بودیم. گرچه برای عینی شدن بیشتر اثر به موسیقی نیاز داریم زیرا بخش عمده‌ای از کار تئاتر دفاع مقدس را انتخاب موسیقی مناسب تشکیل می‌دهد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.