سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خرید خرمای شا‌هانی جهرم در دستور کار سازمان تعاون روستایی فارس

مدیر سازمان تعاون روستایی استان فارس از خرید تضمینی خرمای شاهانی شهرستان جهرم خبرداد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، هدایت اله رحیمی مدیر سازمان تعاون روستایی استان فارس در جلسه خرید خرمای تضمینی رقم شاهانی، با اشاره به جلسه خرید خرمای توافقی شهرستان داراب که در روز ۲۰ شهریور ماه و آسیبی که خشکسالی به محصول خرمای شهرستان وارد کرده است، اظهار کرد: در راستای کمک به اقتصاد نخل داران خرید تضمینی خرمای شاهانی با دستور دولت برعهده شبکه تعاون روستایی فارس قرار گرفته که پس از اخذ دستورالعمل و مجوز‌های لازم خرید انجام خواهد شد.

این مقام مسئول افزود: فرآوری خرمای شاهانی نیز مد نظر است و در همین راستا برنامه ریزی لازم انجام و فعالان فرآوری و سورت خرما نیز در جلسه حضور یافتند.

نماینده مردم شهرستان‌های جهرم و خفر استان فارس در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: به منظور توسعه و پیشرفت و معرفی خرمای جهرم به دنبال ایجاد باغ مادری با نخل‌های تجاری و با کیفیت بالا در جهرم هستیم.

محمدرضا رضایی افزود: زمینه‌های این کار فراهم شده و توافقات آن با جهاد کشاورزی انجام شده است.

او با بیان اینکه افزایش قیمت خرمای شاهانی مستلزم بسته‌بندی و معرفی شایسته آن است، بیان کرد: چندین ماه از وزارت جهاد پیگیری کردیم و نرخ تضمینی خرما به ۹۲۰۰ تومان به ازای هر کیلوگرم مصوب شد. هرچند این قیمت نیز به نسبت قیمت تمام شده شاید فاصله دارد و علت آن این است که خرمای شاهانی را به طور شایسته نتوانسته‌ایم درست بسته بندی و معرفی کنیم.

نماینده جهرم خفر درمجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در جهرم خرمای شاهانی بعد از یکسال زحمت کشاورز به ثمر و زمان عرضه به بازار می‌رسد و نگرانی در بحث قیمت است.

او با اشاره به اینکه طبق تحقیقات انجام شده خرمای شاهانی مغذی‌ترین خرما در کشور است، ابراز کرد: در جهرم این افتخار را داریم که در کنار مرکبات بیش از ۳۰ هزار تن خرما در سال تولید کنیم.

رئیس کمیسیون عمران مجلس بیان کرد: در بحث الگوی کشت، در بحث مرکز تحقیقات برای مبارزه با آفات و مشکلاتی که برای کشاورزان پیش آمده است، در بحث عرضه میوه و قیمت میوه و هم در بحث سردخانه‌ها، زوال زودرس و خسارات تگرگ و باران بحران‌های فراوانی جهرم دیده است و وزارت کشاورزی در حمایت از کشاورز و باغدار ضعیف عمل کرد.

این نماینده مجلس بیان کرد: وزیر جدید از بدنه کمیسیون کشاورزی مجلس است و از مشکلات کشاورزان آگاه است، امیدواریم وزیر جدید در جایگاه وزارتخانه مشکلات را به حداقل برساند.

به گفته رضایی کشاورزی جهرم را باید در طرح الگوی کشت سازماندهی کنیم، آبی که کشاورز مصرف می‌کند باید بازده داشته باشد. باید مقاومت باغات در دربرابر آفات بالا ببریم، باید نهالی را داشته باشیم که عاری از ویروس باشد.

مهدی شفیعیان شفیعیان فرماندار ویژه جهرم هم با بیان اینکه بر اساس تحقیقات خرمای شاهانی جهرم از غنی‌ترین و مغذی‌ترین ارقام خرمای کشور است، ضمن هشدار نسبت به رویت آفت خطرناک سوسک سرخرطومی حنایی در برخی از نخلستان‌های شهرستان جهرم گفت: لزوم هوشیاری باغداران و برنامه ریزی دقیق مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان برای کنترل شرایط کاملا حس می‌شود.

او اضافه کرد: به منظور بررسی دقیق نحوه شناسایی، کنترل و مهار این بحران جلسه شورای مدیریت بحران تشکیل خواهد شد.

شفیعیان با بیان اینکه آمار مطلوب صادرات خرما از شهرستان حکایت از نقش اثرگذار این محصول استراتژیک در اقتصاد شهرستان دارد، اظهار داشت: طبق بررسی‌ها و آسیب‌شناسی‌های صورت گرفته، تقویت حوزه خدماتی گمرک و استاندارد می‌تواند در شکوفایی و رونق بیشتر این بخش مهم اقتصادی تاثیر زیادی داشته باشد.

فرماندار ویژه شهرستان جهرم اعلام کرد: به منظور رونق‌بخشی بیشتر اقتصاد خرما در شهرستان باغ کشت بافت نخیلات تجاری در شهرستان احداث خواهد شد.

سرپرست جهاد کشاورزی شهرستان جهرم نیز گفت: اخیراً آفت سرخرطومی حنایی خرما در شهرستان جهرم شناسایی شده که این آفت آسیب جدی به درختان می‌زند.

احمدعلی گچکاران افزود: با توجه به آلودگی نخیلات منطقه هکان واقع در بخش مرکزی شهرستان جهرم به آفت سرخرطومی حنایی خرما، انتقال پاجوش و تنه جوش خرما از این منطقه به سایر مناطق ممنوع است.

او بیان کرد: باغداران و نخلداران شهرستان جهرم باید درختان خود را به صورت جدی بررسی کنند و از ابتلای درختان به این آفت مطلع شوند.

گچکاران اظهار کرد: نخلداران باید هرگونه خشکیدگی پا جوش، تنه جوش و ضعف درختان را به واحد حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان جهرم اطلاع دهند.

انتهای پیام/ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.