سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کشاورزی قراردادی پایداری تولید را تضمین می‌کند

رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: کشاورزی قراردادی پایداری تولید را تضمین می‌کند و سیاست وزارت جهادکشاورزی نیز، توسعه کشاورزی تجاری است که با پیاده سازی کشاورزی قراردادی می‌توان به این مهم دست یافت.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه، اکبر کرامتی رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در جلسه نحوه اجرای کشاورزی قرار دادی در استان با اشاره به سخنان وزیر جهاد کشاورزی مبنی بر اینکه لازمه اجرای اصلاح الگوی کشت در کشور، کشاورزی قراردادی است، افزود: این استان در این زمینه با دارا بودن ۵ کارخانه تولید قند و شکر جزو استان‌های پیشرو از سالیان گذشته بوده و نیاز است در سایر محصولات کشاورزی مخصوصا نهاده‌های دامی و علوفه، سیب و... این فرایند اجرایی شود.

وی گفت: با کشت قراردادی، کشاورزان دیگر نگران تامین مالی هزینه‌های کشت و خرید نهاده‌های کشاورزی و کاهش قیمت محصولات نیستند، ضمن اینکه تحویل و ارسال به موقع محصولات کشاورزان به کارخانجات مورد نظر از دیگر مزایای طرح است.

کرامتی تصریح کرد: در سال زراعی جدید با توجه به وابستگی کشور به تامین نهاده‌های دامی، نیاز است طرح توسعه کشت دانه‌های روغنی، ذرت دانه‌ای و سویا در شمال استان که از نظر تامین آب کشاورزی مشکلی وجود ندارد، به صورت الگویی توسعه یابد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی یکی از موانع دستیابی به توسعه پایدار کشاورزی در بخش زراعت، به کارگیری الگو‌های کشت غیر اصولی توسط کشاورزان می‌باشد که با وجود امکان کشت بسیاری از محصولات زراعی، کشاورزان تنها به کشت یک یا دو محصول اکتفا می‌نمایند. همین امر موجب بهره وری پایین مزارع، از بین رفتن حاصلخیزی خاک کاهش درآمد و ... در برخی از مناطق می‌شود.

کرامتی با اشاره به اینکه برخی محصولاتی از قبیل گندم، دانه روغنی کلزا، چغندرقند و .. در حال حاضر به صورت تضمینی از کشاورزان خریداری می‌شود، بیان کرد:یکی از مهمترین موانع در تصمیم گیری کشاورزان جهت کشت محصولات جدید در مزارع، عدم وجود بازار و قیمت تضمینی خرید آن محصول می‌باشد. علاوه بر این، عدم آگاهی از نحوه تولید محصولات جدید نیز برخی از کشاورزان را از تولید محصولات جدید منصرف می‌سازد.

وی ادامه داد: کشاورزی قراردادی یکی از راهکار‌هایی است که می‌توان در راستای ترغیب کشاورزان جهت ایجاد تنوع در الگوی کشت، از آن بهره گرفت و باید در اولویت کار‌های اجرایی مدیران در شهرستان‌ها قرار بگیرد.

کرامتی بر لزوم توسعه کشاورزی قراردادی با مشارکت اتحادیه‌ها و تعاونی‌های کشاورزی، روستایی استان تاکید کرد و گفت: معتقدم کشاورزی قراردادی راهکار رفع مشکلات تولید و بازار محصولات کشاورزی است که با همکاری بخش خصوصی و افزایش اگاهی کشاورزان در این زمینه با برنامه‌های اموزشی و ترویجی این مسیر برای کشاورزی تجاری هموار می‌شود.

این مسئول یادآور شد: وزیر جهادکشاورزی بر کشاورزی تجاری تاکید دارند و فرق بین کشاورزی تجاری با کشاورزی تولید محور در یک پارامتر مهم کشش بازار است، چراکه در کشاورزی تولیدمحور، کشاورزان بدون توجه به کشش بازار در تلاش هستند، میزان تولید را افزایش دهند.

لازم به ذکر است که کشاورزی قراردادی، یک نوع قراردادی است که برای یک مدت معین بین یک کشاورز و شرکت به صورت شفاهی یا کتبی پیش از آغاز فرآیند تولید منعقد می‌شود. در این قرارداد سرمایه گذار و کشاورز در قالب شروطی در زمینه تامین نهاده‌های تولید، مشاوره، تولید، بازاریابی و فروش محصول نسبت به تولید محصولات کشاورزی اقدام می‌کنند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.