به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، پژمان شهابی مدیر امور زراعت جهاد کشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه کشاورزان استان پارسال ۱۶۰ هزار تن پیاز از سطح سه هزار و ۵۵۵ تن اراضی استان پیاز برداشت کرده بودند گفت : امسال به علت خشکسالی و کاهش بارندگی ۶۵۵ هکتار کمتر کشت شد.
او افزود: کشاورزان خراسان شمالی در سال زراعی گذشته به علت قیمت پایین این محصول از ناحیه کشت و کار پیاز سود زیادی عایدشان نشده بود امسال براساس اعلام سازمان جهادکشاورزی استان کمتر این محصول را کشت کردند.
بیشتر بخوانید
او گفت: میانگین عملکرد تولید پیاز در کشور ۴۲ تن در هکتار است که این رقم در خراسان شمالی با ۱۰ تن افزایش متوسط برداشت، ۵۲ تن در هکتار است.
شهابی افزود: عمده کشت پیاز در کشتزارهای این استان از بهمن به صورت بذری و از اواخر فروردین به صورت نشاء ریشهلخت کشت میشود.
او گفت: عملکرد پیاز زودکشت در مقایسه با کشت نشائی از بالاتر است و زودتر نیز به بازار فروش میرسد.
او ارقام پیاز قابل کشت در این استان را شامل زرد یا طلایی، سفید یا استرلینگ و رقم قرمز یا آذرشهری عنوان کرد و افزود: ۸۷ درصد پیاز کشت شده در استان متعلق به رقم زرد است و این رقم به علت وزن مناسب، خاصیت ماندگاری دارد.
شهابی در خصوص مشخصات فنی و ظاهری پیاز زرد گفت: این رقم رشد خوبی دارد، دارای پوست چندلایه، اندازه متوسط و طعمی ملایم است که خاصیت انبارمانی زیادی دارد.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: رقم سفید یا استرلینگ که سطح زیرکشت آن حدود ۱۰ درصد کشتزارهای استان را شامل میشود، عمدتا در مازندران و گلستان به فروش میرسد و رقم قرمز یا آذرشهری نیز که عملکرد آن در مقایسه با دو رقم دیگر کمتر است، مزه تندتری دارد و در سالهای گذشته قسمت عمده آن به کشورهای عربی از جمله عمان و هند صادر شده است.
شهابی گفت: رقم قرمز یا آذرشهری بیشتر در شهرستان جاجرم، گرمه و مانه و سملقان کشت میشود و سطح زیر کشت آن حدود سه درصد کل مزارع پیاز استان را شامل میشود.
او افزود: بیشترین سطح زیر کشت پیاز در استان مربوط به شهرستان مانه و سملقان است.
شهابی گفت: علاوه بر سهم سرانه استان، پیاز مازاد در منطقه تولید میشود که به دلیل قابلیت انبارمانی مناسب در دیگر استانها به فروش میرسد و مقداری نیز در کارخانههای کالباس سازی فرآوری میشود.
انتهای پیام/ه