به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، اکبر چیت ساز رئیس اتحادیه صنف کتاب و لوازم التحریر اصفهان با اشاره به وضعیت بازار لوازم التحریر در آستانه مهر ماه، گفت: اگرچه کرونا طی دو سال گذشته صنوف مختلف را فلج کرده، اما این صنف از سه سال پیش به رکود عمیقی رفته است.
وی با توضیح این موضوع، گفت: دلیل رکود این است که آموزش و پرورش با گرفتن توزیع کتب درسی از صنف لوازم التحریر، این کار را خود در دست گرفت.
رئیس اتحادیه صنف کتاب و لوازم التحریر اصفهان با بیان اینکه کتاب و لوازم التحریر لازم و ملزوم یکدیگر هستند، گفت: متاسفانه آموزش و پرورش این صنف را در کشور فلج کرد.
وی افزود: در اصل ۴۴ قانون اساسی ذکر شده دولت باید فعالیت و شرکتهای خود را به بخش خصوصی واگذار کند، اما متاسفانه نه تنها این کار صورت نگرفت، بلکه با گرفتن توزیع کتابهای درسی از صنف لوازم التحریر، بخشی از فعالیت بخش خصوصی را در اختیار آموزش پرورش به عنوان نهاد دولتی داد.
چیت ساز با اشاره به اینکه جایگاه آموزش و پرورش، آموزش درسی و اخلاقی از نونهالان تا پیش از دانشگاه است، گفت: در کجای قانون نوشته شده که آموزش و پرورش باید توزیع کننده و فروشنده کتب درسی باشد.
وی تاکید کرد: متاسفانه طی شهریور امسال به دلیل این مشکلات و رکود شدید حدود ۲۵ پروانه کسب فروش کتاب و لوازم التحریر مجوز خود را در اصفهان باطل کرده اند و به نوعی دچار ورشکستگی شده اند.
به گفته رئیس اتحادیه صنف کتاب و لوازم التحریر اصفهان، به دلیل این سیاست اشتباه آموزش پرورش، کتاب فروشی با سابقه بیش از ۴۰ سال در اصفهان مغازه خود را به موبایل فروشی اجاره داده است.
وی تصریح کرد: پیش از این اقدام آموزش و پرورش در این برهه از سال، مغازههای لوازم التحریر در مرکز اصفهان واقع در خیابان چهارباغ پایین و سپه مملو از مشتری بود، اما متاسفانه امروز بازار لوازم التحریر مشتری ندارد.
چیت ساز در ادامه با اشاره به کاهش شدید تقاضای مردم در آستانه سال جدید تحصیلی به دلیل پایین بودن قدرت خریدشان، گفت: به دلیل افزایش نرخ ارز، قیمت انواع لوازم التحریر نسبت به سال گذشته افزایش بسیاری داشته است.
وی افزود: از یک سو قیمت مواد اولیه تولید لوازم التحریر به دلیل نوسانات نرخ ارز افزایش یافته، از سوی دیگر هزینههای انرژی، بیمه، مالیات و ... نیز بالا رفته است.
رئیس اتحادیه صنف کتاب و لوازم التحریر اصفهان همچنین تاکید کرد: قیمت لوازم التحریر به خصوص دفتر بین ۲۰ تا ۴۰ درصد نسبت به سال گذشته گران شده است.
وی با بیان اینکه ایران تنها توان تولید کاغذ الگو، روزنامه و لفاف را دارد و برای تامین کاغذ مرغوب دفتر، ناچار به واردات است، گفت: در این شرایط بخشی از کاغذ مورد نیاز کشور از چین، اندونزی، پرتقال و ... وارد میشود.
چیت ساز با تاکید بر اینکه در حال حاضر قیمت جهانی کاغذ افزایش یافته است، گفت: با افزایش قیمت کاغذ به طور قطع قیمت دفتر نیز افزایش مییابد که نسبت به سال گذشته حدود ۴۰ درصد انواع دفتر گران شده است.
وی افزود: از سوی دیگر در آستانه سال تحصیلی جدید قیمت انواع مداد، خودکار و ... نیز بالا رفته است، چراکه هزینههای تولید این محصولات در بازار افزایش یافته است.
منبع:ایسنا
انتهای پیام