سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اجرای طرح کنترل و مهار سیلاب در استان اصفهان

معاون آبخیزداری اداره‌ کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان از اجرای ۶ طرح آبخیزداری باهدف کنترل سیلاب و ذخیره آب باران در استان خبر داد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، ابوطالب امینی معاون منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان گفت: اجرای ۶ طرح آبخیزداری  شامل اجرای بند‌های سنگ و سیمان، سازه‌های کنترل سیلاب سنگی ملاتی، احداث بند، سرریز بالادست و پخش سیلاب که پس از یک سال به بهره‌برداری رسید.

وی ادامه داد: طرح های نامبرده در شهرستان‌های سمیرم، لنجان، خور و بیابانک، خوانسار، گلپایگان و اردستان اجرا و برای آن‌ها بالغ‌بر ۸ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان هزینه شد.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با اشاره به اینکه استحصال هرچه بیشتر سیلاب‌ها با توجه به خشک‌سالی استان مفید است خاطرنشان کرد: طرح های مذکور توانایی مهار و استحصال بیش از ۱۸ هزار و ۲۰۰ مترمکعب سیلاب را خواهد داشت.

امینی افزود: این طرح‌ها برای جلوگیری از آسیب به ۶۴۵ خانوار روستایی براثر بروز سیلاب مفید خواهد بود و به تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی کمک خواهد کرد.

وی با تأکید بر اینکه بیابان‌ها و مناطق خشک استان در پایان زمستان و آغاز بهار مستعد وقوع سیل و سیلاب است گفت: بنابراین احداث بند‌های سنگی سیمانی، سنگی ملاتی، سیل بند و سرریز در آن‌ها ضروری است.

معاون منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان بابیان اینکه کاهش فرسایش خاک از دیگر نتایج طرح های آبخیزداری است اظهار کرد: شناسایی مناطق مستعد فرسایش خاک و اجرای طرح‌های بازدارنده سبب کاهش این پدیده مخرب می‌شود.

عملیات آبخیزداری و آبخوان‌داری در سه بخش بیومکانیک، بیولوژیک و مکانیک ازجمله مرتع‌داری، جنگل‌کاری، ایجاد و افزایش پوشش گیاهی و فضای سبز، احداث بند و سد خاکی، چاله‌های فلسی و تورکینست (Turkeynest) به‌منظور جلوگیری و کاهش عوامل تخریب منابع طبیعی ازجمله سیل، خشک‌سالی، تغییر اقلیم، مقابله با کمبود و بحران آب و بیابان‌زایی اجرا می‌شود.

نگاهی به وضعیت عرصه‌های طبیعی اصفهان حاکی است که این خطه با ۲۴ شهرستان، مساحتی معادل ۱۰.۷ میلیون هکتار دارد که بیش از ۹۰ درصد از آن را معادل حدود ۹.۸ میلیون هکتار عرصه‌های منابع طبیعی و ملی و از این میزان حدود ۴۰۳ هزار هکتار را جنگل معادل (۴ درصد)، ۶ میلیون هکتار مرتع معادل (۶۴ درصد) و سه میلیون هکتار بیابان معادل (۳۲ درصد) در برگرفته است.
جنگل‌های استان اصفهان به‌طور عمده در ۲ شهرستان فریدون‌شهر با ۴۰ هزار هکتار و سمیرم با ۲۵ هزار هکتار قرار دارند.

استان اصفهان ازنظر تقسیم‌بندی نواحی رویشی در ۲ ناحیه رویشی زاگرسی و ایران تورانی قرارگرفته است که ناحیه رویشی زاگرسی غرب و جنوب استان را شامل می‌شود و بقیه مناطق جزو ناحیه رویشی ایرانی تورانی به شمار می‌رود.

این استان واقع در مرکز کشور دارای اقلیم خشک و نیمه‌خشک است و از این پهنه ۳.۲ میلیون هکتار معادل ۳۲ درصد استان را اراضی بیابانی و شنزار تشکیل می‌دهد که به‌طور عمده در بخش‌های شمالی و شرقی آن پراکنش دارند.

منبع:ایرنا

انتهای پیام

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.