به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد، دلارام کی منش کارشناس مسئول گردشگری استان یزد گفت: مناطق روستایی و کشاورزی یزد دچار بحرانهایی مانند تغییرات آب و هوایی، خشکسالیهای حاد و طولانی مدت، بحران آب، مهاجرت کاهش جمعیت روستایی و استفاده ناکارآمد از نهادههای شیمیایی شده است به طوری که بازده پایین کشاورزی و حذف حمایتها باعث شده روستاها مسیر ناپایداری را دنبال کنند.
او بیان کرد: در این مسیر چالشهایی مانند تامین غذای کافی و سالم دارای کیفیت برای جمعیت در حال رشد، کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی، افزایش حفاظت از محیط زیست، حفظ ارزش چشم اندازها، حفظ جامعیت اجتماعی و آبادی مناطق روستایی روبه رو هستند.
کی منش گفت: استفاده از استراتژیهای توسعه متعارف نه تنها در حل این بحرانها تاکنون ناموفق بوده همچنین تاثیر زیادی بر بحث اشتغال به عنوان نقطه عطف این بحرانها محسوب میشود.
او تصریح کرد: بسیاری از این موارد که سبب افزایش بحرانها شده در کشورهایی که دچار چنین مشکلاتی هستند ناگزیر به ایجاد فرصتهای اشتغال غیر کشاورزی برای روستاییان شده و به دو شیوه اجرا میشود.
کی منش گفت: شیوه اول ایجاد مشاغل در شهرها است، اما شیوه دوم ماندن مردم روستایی در روستا و دادن شانس کسب درآمد در تلفیق کشاورزی با محصول گردشگری روستایی است.
کارشناس مسئول گردشگری استان یزد عنوان کرد: گردشگری روستایی حرکت مردم از محل زندگی خود به مناطق روستایی با هدف صرف اوقات فراغت است.
او تصریح کرد: به طور کلی هر نوع گردشگری که زندگی، هنر، فرهنگ و میراث روستایی را به نمایش بگذارد و از طریق تعامل میان گردشگران و افراد محلی منافع مادی و معنوی به همراه داشته باشد، گردشگری روستایی نامیده میشود.
انتهای پیام/ی