سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مشکل کمبود تخت‌های بیمارستانی در استان اردبیل

با وجود توسعه قابل توجه مراکز درمانی در چهار دهه گذشته، استان اردبیل همچنان با کمبود تخت‌های بیمارستانی مواجه است.

 

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، شهرام حبیب زاده، رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی اردبیل گفت: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در استان اردبیل تنها 7 بیمارستان با امکانات اندک وجود داشت اما این تعداد در حال حاضر به 16 بیمارستان مجهز ارتقا یافته و 8 دانشکده پزشکی نیز در استان احداث شده است.

او افزود: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تا به امروز حدود یک هزار و 300 تخت بیمارستانی در این استان ایجاد شده است و تعداد تخت های بیمارستانی به حدود یکهزار هزار و 800 تخت افزایش یافته است.

حبیب زاده به نبود حتی یک تخت ویژه در قبل از انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۳۰۰ تخت ویژه ایجاد شده است و تعداد پزشکان متخصص بیش از 10 برابر شده است و علاوه بر این مراکزآموزشی و تحقیقاتی و تجهیزات پزشکی قابل‌توجهی نیز بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در استان ایجاد شده است.

او تاکید کرد: در پانزده سال گذشته شاهد احداث بیمارستان امام خمینی اردبیل، ولیعصر مشگین شهر، ولایت گرمی و امام خمینی پارس آباد و امام خمینی خلخال و بیمارستان 32 تختخوابی شهرستان کوثر بوده ایم. در پنج سال اخیر هم بیمارستان امام رضای اردبیل ، مرکز ترومای اردبیل و بیمارستان شهدای پارس آباد به بهره برداری رسیدند که اگر این اتفاق نمی افتاد معلوم نبود با شیوع کرونا چه وضعیتی در استان ایجاد می شد.

با وجود همه این پیشرفت ها ، تعداد تخت های بیمارستانی موجود در شهرهای مختلف استان اردبیل متناسب با نیاز جمعیتی نیست و در فصل های گردشگری نیز این کمبود محسوس تر می شود.

رشد جمعیت در کنار افزایش مراجعه به مراکز درمانی موجب شده است تا بیمارستان‌های اردبیل خارج از توان خود بیمار پذیرش کنند و خدمات موجود تناسبی با خیل مراجعان نداشته باشد. کمبودها اما با شیوع کرونا تشدید شده است.

از سالها پیش در مقابل بیمارستان‌های اردبیل می توان همراهان بیمارانی را دید که از شهر و روستای دیگر به مرکز استان مراجعه کرده‌ اند و از نبود استراحتگاهی برای ماندن در کنار بیمار خود کلافه شده اند. حتی گاهی دریغ از یک صندلی راحتی در روزهایی که همه تخت های بیمارستان پرند. در شرایطی که گاهی حتی تخت برای بیمار بدحال با تاخیر پیدا می شود، تکلیف همراه بیمار روشن است. 

این شرایط در حالی است که مراکز درمانی استان اردبیل بیماران مراجعه کننده از جمهوری آذربایجان و دیگر مناطق قفقاز را هم پذیرش می کنند و مسئولان استان بر لزوم تبدیل شدن اردبیل به قطب گردشگری درمانی تاکید دارند.


نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل هم در دیدار اخیر خود با وزیر بهداشت که هفته گذشته به اردبیل سفر کرده بود گفت: کمبود تخت بیمارستانی در این استان یک مشکل جدی بوده که در شیوع بیماری کرونا این کمبود بیش از گذشته مشهود و ملموس‌تر شد. آیت الله عاملی خواستار توجه وزارت بهداشت و درمان برای حل هرچه سریع تر این معضل شد.


استاندار اردبیل گفت: برای رسیدن به شرایط ایده آل در استان،  نیاز است سه هزار و 700 تخت بیمارستانی به تعداد تخت های بیمارستانی موجود در استان افزوده شود.
اکبربهنامجو تصریح کرد: ظرفیت بیمارستانی اردبیل در حال حاضر حدود یک‌هزار و 8۰۰ تخت است که با بهره‌برداری از طرح‌های در دست اجرا، در آینده این میزان به ۲ هزار و ۶۴۰ تخت افزایش خواهد یافت. اما جهت گیری بلند مدت استان رسیدن به تعداد چهار هزار تخت بیمارستانی است.

او افزود: برای جبران این کمبودها ، بیمارستان 500 تخت خوابی نجف زاده به اضافه یک باب بیمارستان یک هزار تختخوابی در اردبیل در حال احداث است و همزمان با کلنگ زنی بیمارستان تامین اجتماعی بیله سوار، طرح توسعه بیمارستانی در شهرستانهای پارس آباد، مشگین شهر، گرمی و خلخال در حال انجام است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اردبیل هم از تلاش برای تسریع در اجرای پروژه های بیمارستانی خبر داد و گفت: مطالبات ۱۰ میلیارد تومانی پیمانکار طرح ساخت بیمارستان ۵۰۰ تخت‌خوابی نجف‌زاده که قرار است جایگزین بیمارستان فاطمی شود، در روزهای آینده پرداخت خواهد شد.

فرزاد قلندری بیان کرد: تاکنون برای فاز اول این پروژه و تا مرحله اسکلت‌بندی، ۶۴ میلیارد تومان منابع مالی تخصیص یافته و قرار است این پروژه در ۲ سال آینده تکمیل شود.
وی همچنین از تعیین تکلیف پروژه احداث بیمارستان ۵۴۰ تخت‌خوابی اردبیل در روزهای آتی خبر داد و اذعان کرد: این طرح از زمان آغاز عملیات پیشرفت قابل توجهی نداشته است و قرار است شورای فنی استان تا ۱۰ روز آینده راهکارهای کمک به سرعت گرفتن این پروژه را بررسی و اعلام کند.  

فرماندار اردبیل هم گفت‌: در حال حاضر اورژانس جامع دانشگاه علوم پزشکی اردبیل ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تا یک ماه آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

مسعود امامی یگانه افزود با افتتاح این پروژه در محوطه بیمارستان امام خمینی اردبیل، ۴۰ تخت به تخت‌های اورژانسی شهرستان اردبیل افزوده می‌شود.

افزایش تعداد تخت های مراکز اورژانس در اردبیل و دیگر شهرهای استان اگر چه از فشار مراجعات سرپایی به بیمارستانها را می کاهد اما ضروری است با همکاری خیرین و منابع دولتی ، هر چه سریع‌تر پروژه های بیمارستانی در حال اجرا در استان اردبیل به سرانجام برسد تا مشکل کمبود تخت بیمارستانی برطرف شود.

انتهای پیام/ع

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.