به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، خبرنگاران نامه دادخواهی به خبرنگاران بدون مرز فرستادند.
این نامه از سوی یک گروه متنوع قومی و سیاسی که متشکل از ۱۰۳ روزنامه نگار، ویراستار، عکاس که ۲۰ زن شاملشان می باشند، امضا شده است. آنان گفته اند که حملات مسلسل بالای کارکنان رسانه ها و مداخله طالبان در کارهایشان سبب شده اند که آنان از بدتر شدن وضعیتشان در هراس باشند.
شمار بیشتر از این دادخواهان هنوز هم در افغانستان فعالیت می کنند. بخشی از این افراد در کشورشان پنهان شده اند و برخی ها هم در خارج از افغانستان در حال تبعید به سر می برند.
همه آنان تاکید کرده اند که هویتشان باید محفوظ بماند تا به خودشان و اعضای خانواده هایشان در افغانستان آسیب نرسد.
کریستیان میهر، رئیس اجرائیه خبرنگاران بدون مرز گفته است: «طالبان نشان داده اند که نمی خواهند آزادی بیان را در کابل و هم در ولایت های دیگر، تحمل کنند. اینجا یک تهدید از تکرار پنج سال تاریک دوره حاکمیت اول طالبان موجود می باشد.»
این خبرنگاران به گونه جدی خواسته اند که اتاق های خبر افغان ها فعال شوند و آنان بتوانند به فعالیت هایشان ادامه بدهند. آنان در کوتاه مدت، خواستار همکاری های دیپلماتیک، مشورتی و مالی شده اند. در بخشی از این نامه آمده است که نیاز دانسته می شود، خبرنگاران در معرض خطر به جای امن انتقال داده شوند.
دادخواهان همچنان خواسته اند که برای خبرنگاران پناهنده، زمینه فعالیت در خارج از کشور نیز فراهم شود و جامعه جهانی در جریان مذاکرات با طالبان، تعهدات مشخص بگیرند.
از سویی هم خبرنگاران بدون مرز از تصمیم اخیر وزارت داخله آلمان برای پذیرش ۲۶۰۰ افغان و خانواده هایشان که در معرض جدی خطر هستند استقبال کرده است.
خبرنگاران بدون مرز تایید کرد که آنان یک فهرست را برای وزارت خارجه آلمان فرستاده اند که در آن اسامی ۱۵۲ خبرنگار می باشد که زیر تهدید بلند در افغانستان قرار دارند. شماری از خبرنگاران زن هم شامل این فهرستند.
انتهای پیام/